Richard Šíma
16. října 2016 • 22:30

Probuzení třineckého kanonýra! Růžička hattrickem sestřelil Vítkovice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, třinecký snajpr Martin Růžička spustil palbu! Dvanáct kol se střelecky trápil, trefil se v nich pouze dvakrát. Teď ovšem hattrickem sestřelil Vítkovice! Čtyřikrát na vítkovickou branku vystřelil, třikrát to skončilo v brance. Zásadním způsobem se podílel na tom, že Oceláři ve Vítkovicích vyhráli 5:0.



Byl to z hlediska statistik vůbec pozoruhodný zápas. Oceláři vyslali na vítkovickou branku jen šestnáct střel. Pět z nich znamenalo gól. „Pořád si říkáme, že musíme daleko víc střílet. Před každým zápasem. I před tím ve Vítkovicích. A vidíte, zase je to číslo nízké. Ještě že to Šimon (Hrubec) v brance zavřel. To byl základ našeho vítězství,“ pravil autor hattricku po utkání.

Věděl, že to zatím z jeho strany, pokud jde o střelbu, nebylo ono. „Všichni od vás čekají góly a vy je nedáváte. To není nic příjemného,“ řekl Růžička. „Na druhou stranu, mužstvu se dařilo, v kabině byla pohoda, takže jsem to i já snášel lépe a moc jsem to neřešil,“ poznamenal třicetiletý útočník.

Včera to přišlo. Nejdřív dorazil do branky puk vyražený gólmanem Bartošákem, pak si s vítkovickým gólmanem poradil, když na něj najížděl sám a zakončoval bekhendem. A do třetice využil dokonalou nahrávku Jakuba Petružálka, který dostal Růžičku do situace, kdy mu zbývalo už jen trefit odkrytou branku. A hattrick, jeho sedmý v kariéře, byl na světě.

Vítkovice - Třinec: Martin Růžička v derby zkompletoval hattrick, 0:5
Video se připravuje ...

„Všichni jsme na to čekali,“ pravil k věci René Mucha, třinecký asistent trenéra. „Bývá to tak, že takoví střelci, jakým Martin Růžička je, někdy prostě potřebují trochu víc času. Teď doufáme, že to tak bude i pokračovat,“ pravil Mucha.

Ačkoliv se postaral o většinu gólů, které Třinec Vítkovicím nasázel, za hlavního strůjce úspěchu Ocelářů považoval Martin Růžička někoho jiného. „Rozhodně jím byl Šimon Hrubec. Zavřel to a nic za sebe nepustil. A i když měly Vítkovice víc střel na branku, gól nám nedaly. A když jsme pak my dali na 2:0, soupeř trochu rezignoval,“ zhodnotil Růžička klíčové chvíle zápasu, který ve vítkovické hale sledovalo devět tisíc diváků.

Třinec tedy v první čtvrtině základní části extraligy v normální hrací době neprohrál. Ani v prodloužení, jen dvakrát po nájezdech. „Myslím si, že se nám ta čtvrtina docela povedla. A že ji můžeme považovat za dobrý základ pro další průběh sezony,“ zhodnotil Růžička dosavadní počínání Ocelářů v této sezoně.

Vítkovice - Třinec: Individuální akci zakončil Růžička gólem na 0:3
Video se připravuje ...

Vítkovice - Třinec: Martin Růžička přidal druhý gól Ocelářů, 0:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud