11. listopadu 2016 • 14:15

Hodnocení Rohlíka v Pardubicích: Skoro pětka! Váznou nejen výsledky

Vstoupit do diskuse
0
  • Pardubický kouč Pavel RohlíkPardubický kouč Pavel RohlíkFOTO: ČTK

    Vzal to na sebe. Vsadil na jednu kartu, že Pardubice, kde je momentálně neomezeným vládcem, sám zvedne. Ale zklamal. Kdysi mocný klub dál svírá zmar. Pavel Rohlík jako generální manažer a trenér? Ne, nefunguje to. Dynamo i pod ním dál vyhrává jednou za uherský rok. Hlavně v útoku přes léto špatně doplnil a teď věří, že ho z průšvihu vytrhnou veteráni. Na rovinu, nevypadá to. Podívejte se, jak působení pardubického kouče ohodnotili redaktoři deníku Sport. Z celkově šesti kritérií dostal průměrnou známku 4,6.

  • Nákup hráčů: 4

    Petr ČáslavaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Něco vyšlo. Když se zranili oba brankáři, honem dokázal sehnat Štěpánka, přivedl produktivního obránce Schause, který dlouho patřil k nejlepším hráčům týmu, ulovil Hubáčka. Je dobře, že zatrhl slovenskou dálnici, po které do klubu proudili hráči nepřinášející nic navíc. Jenže dost tref mířilo vedle. Hodgmana nepočítejte, toho si vyhlédli kouč Draisaitl s agentem Hamalem. Ale Mallet přišel, aby tvrdil muziku, a netvrdí. Když to jednou udělal, tak hloupě vyskočil jako šestý hráč ze střídačky a dostal trest. Leduc není lepší než čeští beci, není esem. Klimentu s Bártou přivedl Rohlík, aby dávali góly, zatím dali jeden. Dohromady! Hynek Zohorna také není kometou, která ostatní zvedne.

  • Výběr trenérů: 5

    Peter Draisaitl a Richard Král v dobách, kdy ještě trénovali Pardubice oniFoto Michal Beránek (Sport)

    Nejdřív hodil do vody Richarda Krále. Kasal se, že mužstvo sestaví generální manažer, trenér do daných věcí nebude vůbec mluvit, jen chystat tým. Mluvil o sázce na hráče z domácího chovu. Trenérského zelenáče ale po čase uklidil k mládeži a místo něj najal Draisaitla, úplně jiný kalibr, který do složení kádru chtěl mluvit. Jenže on nebyl trenérem pro Pardubice. Zklamal. Že se Rohlíkovi nelíbil jeho styl práce? Tak si ho měl víc proklepnout. Když ho po pěti kolech nové sezony vyhodil, postavil se na střídačku sám. Na chvíli tým vybudil, ale mužstvo už zase padá do letargie. Vsadil na to, že Dynamo zvedne, a nejde to. Čistě pragmaticky: Nechtělo by to už opravdu na lavičku trenéra?

  • Koncepce: 5

    Pardubický kouč Pavel RohlíkFoto ČTK

    Není tak složité pochopit, co churavé Pardubice potřebují. Musí vybudovat vlastní nové jádro, které se bude zlepšovat. Už od léta 2013 to každý funkcionář ví. A realita? Zběsilé shánění volných hráčů, nejlépe veteránů, nákupy v cizině. Osa týmu? Netvoří se. Nenajdete beka, na kterém by mělo v budoucnu všechno stát. Čáslava ? Ideální místo pro něj je ve třetí obraně, ať cepuje vedle sebe mladého. S věkem jde logicky dolů a je nefér, když se na něj všechno hodí, ať se přetrhne. To samé Sýkora . Pořád má ránu, ale taky i svůj věk. Na 30 gólů v sezoně zapomeňte. Jenže právě tohle jsou pro Rohlíka klíčoví muži, žádný zkušený doplněk fungující party. Za nimi je propast. Pardubice si za to mohou jen a jen samy.

  • Výsledky: 5

    Zklamání hokejistů Pardubic po porážce v Mladé BoleslaviFoto ČTK

    Říkal, že tým je silný vepředu, má budoucnost, charakter... A výsledky jdou čím dál víc do kopru. Minulá sezona málem skončila v baráži, jen díky jednomu Čáslavově gólu zůstaly Pardubice nad hranou. Celé se to ale dá brát tak, že Rohlík řešil problémy, které vznikly za minulého vedení. Jeho skutečná mise začala až od května. A je ještě horší než to, co se dělo rok zpátky. Tehdy měl tým po 18 zápasech na kontě 18 bodů, teď o šest méně. Generální manažer je hodně autoritářský typ, kdo s ním nesouhlasí, nebo se mu nelíbí, jde pryč. Aby měl za chvíli s kým tým zvedat a vůbec se našel někdo, kdo pod jeho velením bude mít chuť pracovat.

  • Vystupování na veřejnosti: 5

    Trenér Pardubic Pavel RohlíkFoto ČTK

    Je sebejistý a sebevědomý. Když nedávno dostal dotaz Sportu, zda by v tuhle chvíli odvolal trenéra, odvětil, že ne. Na další otázku, jestli si stále věří na to, že klub na lavičce zvedne, vypálil, že ano. Útočníky varoval, že když nedávají góly, bude se chovat tržně, a nezačal. Po derby s Hradcem sejmul hráče, že málo dřeli. Jenže on je zkrátka za tenhle tým zodpovědný, on je ve funkci třináct měsíců a on ho staví. Nejdřív byla Rohlíkova sebejistota skvělá, zdálo se, že ví, kudy organizaci táhnout nahoru. Teď dráždí. Nemluví o svých chybách, ale o chybách jiných. Tenhle přístup mu postupně podřezává větev i uvnitř klubu. Respekt si nezískáte jen mračením a vyhrožováním.

  • Komunikace s fanoušky: 4

    Fanoušci Pardubic letos moc důvodů k oslavám nemajíFoto Barbora Reichová (Sport)

    Nebojí se říkat věci na rovinu, to je jeho plus. Co cítí, to na setkání s fanoušky vypálí, po venkovních zápasech klidně vyrazí ke kotli diskutovat. Tak kde je chyba? Rezignoval na odpovídání příznivcům přes internetové stránky, tuhle sekci klub postupně vypustil. Dlouho neuspořádal ani diskusní kotel pro širokou veřejnost. Nedávno sice proběhla akce kulatý stůl, ale tam se fanoušci museli registrovat, rouška anonymity, která dávala odvahu diskutovat i těm nejdrzejším, se vytratila. Listárnu s fans a diskusní kotle kdysi zavedl Zbyněk Kusý, věděl, že dostane naloženo, ale měl i šanci všechny remcaly utlouct argumenty. Teď klub takovou platformu nemá.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud