1. února 2017 • 16:42

Červenku chtělo víc klubů z extraligy. Fribourg řekl NE kvůli záchraně

Autor: ryp, asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší bomba přestupové uzávěrky nakonec nevybuchla. Kde sehnat rozdílového hráče pro play off? Ve Švýcarsku jeden hraje a jde o zboží té nejvyšší kvality. Kdyby do konce ledna někdo ulovil Romana Červenku, hned by se zařadil k největším adeptům na titul.



„Kluby z extraligy se na Romana vyptávaly,“ prozradil hráčův agent Aleš Volek. Konkrétní nebyl. Ale podle informací Sportu o něj stála snad půlka extraligy.

Jeho příchod by se náramně hodil Kometě, fanoušci Liberce spekulovali, že půjde tam, zajímala se údajně Plzeň, logiku by dával i zájem Hradce, který s reprezentantem navázal kontakt před Spengler Cupem s nabídkou, jestli by nechtěl na turnaji hrát za Mountfield.

Zájemci s naditou peněženkou by byli. Jenže Fribourg řekl rázně ne. „Je to jejich nejlepší hráč. Asi by nebyl úplně dobrý signál pro mužstvo, kdyby se ho v téhle fázi sezony zbavili,“ řekl Volek.

Fribourg totiž není ve dvakrát komfortní situaci. Jde mu o krk a hraje o záchranu. „Není to reálné, že by tým Romana uvolnil,“ tvrdil Volek během včerejšího odpoledne. „Potřebuje ho kvůli tomu, aby zachránil soutěž. V průběhu posledního měsíce měl Roman několik nabídek, ale tým ho pustit nechce,“ ukončil agent spekulace na téma Červenka .

Velké vášně pak během přestupového dne vzbudila zpráva na serveru livesport.cz, že Jiří Polanský končí svoje hostování ve druholigovém švýcarském Oltenu a vrací se do Třince. Ani omylem.

Polanský zůstává, kde je. Jeho tým nově převzal slavný švédský trenér Bengt-Ake Gustafsson a touží po postupu do švýcarské ligy. V baráži může narazit na Fribourg. Ano na Červenku s Michalem Birnerem .

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud