13. března 2017 • 21:55

Řež na Spartě. Výměna sudích i zkrat Nedomlela. Nesmysl, nechápal Kalous

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už před startem čtvrtfinálové série Generali play off Tipsport extraligy mezi Spartou a Kometou Brno bylo jasno, že bude mít pořádné grády. Obě mužstva se do toho ale opřela už v prvním duelu (2:3). V polovině první třetiny musel po zásahu holí odejít na šití jeden z hlavních rozhodčích, ve druhé třetině se na výsledku zápasu podepsal zbytečný zákrok domácího Richarda Nedomlela.



Sparta vstoupila do prvního čtvrtfinálového klání s Kometou na jedničku. Už po necelých pěti minutách vedla o dvě branky a soupeře držela pod tlakem. „Úvodní tlak Sparty jsme očekávali a chtěli jsme ho zachytit, což by se nám podařilo, kdybychom se nenechali zbytečně vyloučit do tří za vyhození puku mimo hrací plochu,“ řekl po utkání asistent trenéra Komety Kamil Pokorný.

Aktivita Pražanů pokračovala i v dalších minutách a v zápalu boje přišla první nečekaná komplikace. Na začátku 14. minuty se totiž sparťané natlačili do branky a útočník Miroslav Forman nechtěně zasáhl Vladimíra Pešinu holí a hlavní rozhodčí se s tržnou ránou skácel k ledu.

Sparta - Kometa Brno: Au, to bolelo! Rozhodčí dostal ránu hokejkou do pusy
Video se připravuje ...

„Rozhodčí Pešina měl tržnou ránu, kterou mu pěti šesti stehy zašil náš doktor. Jeho návrat ovšem nebyl možný, protože nedokázal ve rtech udržet píšťalku,“ přiblížil po utkání situaci tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

Utkání tak pokračovalo pouze za dohledu Daniela Pražáka, kterému od začátku třetí třetiny pomohl sudí Pavel Hodek. Absence druhého hlavního sudího se ovšem možná negativně podepsala na průběhu prostřední části. Nelze to přičítat za vinu sudímu Pražákovi, ale na ledě se přiostřilo a přibývalo tvrdých zákroků.

Nedomlelův zkrat stál Spartu síly

O ten nejvýraznější a naprosto zbytečný se v polovině 32. minuty postaral sparťanský obránce Richard Nedomlel. Urostlý zadák Sparty se po návratu ze střídačky rozjel směrem k modré čáře, kde stál Jozef Kováčik a sparťanský hráč svého soupeře zezadu tvrdě atakoval.

Za to si vysloužil trest do konce utkání a hlavně poslal svůj tým na pět minut do čtyř. Kometa sice dlouhou přesilovku nevyužila, přesto ji nakonec dokázala využít ve svůj prospěch. „My jsme sice přesilovku využít nedokázali, ale Spartě jsme v ní sebrali spoustu sil,“ těšilo po utkání Pokorného, kterému dal za pravdu kouč Sparty Jiří Kalous .

Sparta - Kometa Brno: Tohle Nedomlel nedomyslel! Při výjezdu z trestné trefil Kováčika a v zápase dohrál
Video se připravuje ...

Proti zákroku svého svěřence se postavil negativně. „Bylo to nesmyslné a zbytečné. Jak už bylo řečeno, v přesilovce jsme ztratili síly,“ lámal si hlavu trenér pražského celku. Slova zastání našel Richard Nedomlel u svého parťáka Michala Řepíka .

„Richard je důrazný hráč, byl rozjetý z trestné lavice a obránce couval dozadu, podle mě to nezaviněné,“ řekl novinářům sparťanský útočník. I jeho mohla mrzet řada šancí, které sparťané neproměnili, protože pálili mimo tři tyče a do brankové konstrukce. „Doplatili jsme na spoustu neproměněných šancí a dovolili jsme Brnu snížit na rozdíl jediné trefy v oslabení, které jsme zahráli přesně tak, jak jsme nechtěli,“ řekl Kalous.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 3. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
2:3
ONLINE
13. března
18:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 04:03. J. Hlinka, 04:25. P. Vrána

Hosté: 22:05. V. Němec, 55:41. Nečas, 56:52. Mallet

Sestavy

Domácí: Pöpperle (F. Novotný) – Mikuš, Piskáček, Nedomlel, Gernát, Švrček, Eminger, Kalina – Řepík, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Klimek, Smejkal, Buchtele – Forman, Pech, Kumstát (A) – Kudrna, Cingel, Uher.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – J. Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, F. Král – M. Erat, Hruška (A), M. Kvapil – Vincour, V. Němec, Zaťovič (A) – Mallet, H. Zohorna, Dočekal – Haščák, Nečas, J. Káňa – Vondráček.

Rozhodčí

Pešina (od 41. Hodek), Pražák – Komárek, Ondráček

Stadion

O2 arena

Návštěva

11 517 diváků

Marek Čiliak podržel Kometu Brno mimo jiné skvělým zákrokem v samém závěru
Marek Čiliak podržel Kometu Brno mimo jiné skvělým zákrokem v samém závěru

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud