2. dubna 2017 • 20:23

Jihlava bere třetí výhru a vede baráž, po nájezdech slaví i Pardubice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí kolo měla na programu baráž o hokejovou Tipsport extraligu. V úvodním utkání obratů zvítězily Pardubice na ledě Karlových Varů 5:4 po samostatných nájezdech, přestože v utkání ztratily vedení 2:0 a prohrávaly 2:4. Východočeský celek tak oslavil první barážovou výhru, naopak třetí zářez slaví Jihlava, která doma zdolala České Budějovice 2:1 po samostatných nájezdech a barážovou tabulku vede.



Duel obratů zvládly Pardubice, rozhodl Tomášek

Důležitost zápasu byla na obou mužstvech patrná od prvního vhazování. V úvodní desetiminutovce si jedinou větší příležitost vytvořil domácí Rachůnek, ale bombou z mezikruží Růžičku nepřekonal. První se ze vstřelené branky radovali hosté. Ve 12. minutě chyboval za brankou Rýgl a Ján Sýkora střelou z bezprostřední blízkosti nedal Závorkovi šanci.

Povzbuzené Pardubice byly nadále aktivnější, čehož v 18. minutě využil při Rýglově vyloučení střelou po ledě obránce Schaus. Karlovy Vary stačily ještě zareagovat do konce úvodního dějství rovněž v přesilovce, v které střelou z otočky snížil Flek.

Energie předvedla mezi 22. a 25. minutou obrat. Nejdříve Tomeček vydoloval puk před Růžičkou a Tuominen zamířil do odkryté branky, následně se po kombinaci s Beránkem a Grígerem trefil Flek.

Karlovy Vary - Pardubice: Tomášek rozhodl! Takhle v nájezdech překonal Závorku a zařídil výhru hostů, 4:5
Video se připravuje ...

Otřesené Dynamo inkasovalo znovu v polovině zápasu poté, co Beránek vybojoval puk u mantinelu a po jeho přihrávce Flek dovršil hattrick. O minutu později mohl zasadil hostům další ránu Stloukal, ale jeho sólo efektně zlikvidoval Růžička lapačkou.

Ve třetí třetině, v které domácí dohrávali bez Stloukala i beka Sičáka, si vytvořily Pardubice tlak. Západočeši mu čelili jen za cenu faulů, které hosté nekompromisně trestali. V 49. minutě se ve své klasické pozici z kruhu trefil Petr Sýkora a o šest minut později se podruhé v utkání prosadil Schaus.

Na přelomu třetí třetiny a prodloužení hosté odolali při vyloučení Petra Sýkory a rozhodly až nájezdy. Jako jediný uspěl ve druhé sérii Tomášek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 15:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
4:5
ONLINE
2. dubna
15:30
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 19:43. Flek, 21:52. Tuominen, 24:55. Flek, 30:50. Flek

Hosté: 11:21. J. Sýkora, 17:20. Schaus, 48:13. P. Sýkora, 54:07. Schaus, . Tomášek

Sestavy

Domácí: Závorka (Honzík) – M. Rohan, Sičák (A), Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Dušek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Kindl – Stloukal, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Gríger, Flek – Davídek.

Hosté: Martin Růžička (J. Hübl) – Čáslava (A), Schaus, Chaloupka, Trončinský, Zajíc, Havlík, Ščotka, Trejbal – Hubáček, Špirko, P. Sýkora (A) – Rolinek (C), Tomášek, Nahodil – M. Kaut, Starý, J. Sýkora – Panna, T. Kaut, Beran.

Rozhodčí

Šír, Souček – Komárek, Ondráček

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3105 diváků


Jihlava slaví dva body a vede baráž

Hosté se v úvodu ubránili při Hřebejkově vyloučení a navíc mohl v oslabení otevřít skóre Pajič. Motor byl nebezpečnější a po Fillmanově střele pomohla Dukle tyč. Po vyloučeních Diviše a Šidlíka mohli hrát hosté 49 vteřin přesilovku pěti proti třem, ale za 17 sekund ji přerušil faulem Pajič. Hosté pak odolali na přelomu prvního a druhého dějství při Vakově trestu.

V 26. minutě si vytvořil nadějnou pozici domácí kapitán Čachotský, ale minul a Kváča si poradil s následnou Semanovou dorážkou. V polovině utkání prověřil Škarka Hřebejk. Další nebezpečné pokusy ze strany Motoru vyslali Fillman a Pýcha, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle. Na druhé straně nezakončili ideálně v šancích Seman ani Skořepa a Kváča si poradil s Šidlíkovou střelou.

Jihlava - České Budějovice: Adam Zeman rozhodl v samostatných nájezdech o výhře domácích, 2:1
Video se připravuje ...

Bezbrankový stav prolomil až po 78 vteřinách třetí třetiny Vlček, který zblízka překonal Škarka poté, co jej po objetí branky uvolnil Hřebejk. Dukla byla blízko vyrovnání v 47. minutě při Babkově vyloučení, ale Hubáček po Divišově přihrávce v tísni před Kváčou neuspěl.

Domácí se dočkali o čtyři minuty později, když se krátce před koncem Muchova trestu prosadil ránou od modré čáry Kajínek. Prodloužení neodvrátily ani dvě přesilové hry Jihočechů po faulech Semana a Kalába. Utkání dospělo až k nájezdům, v kterých si připsal ve třetí sérii vítěznou trefu Zeman.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
2:1
ONLINE
2. dubna
17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
Góly

Domácí: 51:48. Kajínek, . Zeman

Hosté: 41:18. Vlček

Sestavy

Domácí: Škarek (M. Svoboda) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža – Důras (A), J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Danišovský, Březina, Jergl.

Hosté: Kváča (Gába) – F. Novák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák (A), Pajič, Chovan – Fronk, Rob, Dostálek – Vlček, Vak (A), Hřebejk – Babka, Škoda, Šulek – Guman.

Rozhodčí

Kubičík, Svoboda – Bláha, Špůr

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6200 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud