18. dubna 2017 • 20:20

Vary vydolovaly obratem v Pardubicích naději, Jihlava udržela prvenství

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karlovarská šance na spásu zachráněna! Hokejisté z lázeňského města odmítli rizko sestupu, které jim v 10. kole baráže hrozilo a po výhře 2:1 nad Pardubicemi zůstávají ve hře o setrvání v extralize. Další velice důležité vítězství zaznamenala Dukla Jihlava. Lídr tabulky porazil svého soka z Českých Budějovic 3:2 a ziskem tří bodů se přiblížil ještě blíž k vysněnému postupu do nejvyšší tuzemské soutěže. 



Jihlava svého dnešního soupeře porazila ve všech osmi zápasech v sezoně, jen jednou byl přitom rozdíl ve skóre více než jednogólový. Slavný klub se tak výrazně přiblížil postupu do nejvyšší soutěže. Dvě kola před koncem má na Pardubice a Karlovy Vary pětibodový náskok. A otočka Energie na ledě Dynama z 0:1 na 2:1 připravila Duklu o možnost slavit již dnes.

České Budějovice musely první kritickou situaci řešit v sedmé minutě. V krátkém rozmezí poslali rozhodčí tři hráče Jihočechů na trestnou lavici. Dvouminutový trest postupně dostali Chovan, Čermák a Pavlin. Jihlava tak měla více než tříminutovou výhodu hry pěti proti třem. Tu také v osmé minutě využil Kajínek, jenž prostřelil Kváču.

České Budějovice - Jihlava: Gól v přesilovce vstřelil Kajínek, 0:1
Video se připravuje ...

Domácí se pak sice tlačili před branku Jihlavy, ale žádnou ze svých příležitostí do konce první části nevyužili. Tu největší měl asi Hřebejk, ale jeho pokus skončil na tyči.

Začátek druhé třetiny se však více povedl Jihlavě. Hosté opět využili početní výhodu, při níž se prosadil Seman a poslal svůj tým již do dvoubrankového vedení. Českobudějovičtí ale dokázali po chvilce reagovat, když se při signalizovaném vyloučení prosadil ranou obránce Mucha.

České Budějovice - Jihlava: První radost domácích! Trefil se Ján Mucha, 1:2
Video se připravuje ...

Jihočeši navíc měli v polovině druhé třetině při vyloučení Šidlíka čtyřminutovou výhodu přesilovky. Gólově ji nevyužili, Chovan dobrou ranou zazvonil znovu na brankovou konstrukci za zády gólmana Svobody. Přesto domácí dokázali před třetí částí srovnat, když z takřka nulového úhlu prostřelil Svobodu precizně přesnou střelou Nouza.

Ve třetím dějství nechtěl žádný z týmů udělat chybu. Jednu z mála šancí, které byly k vidění, však využil po brejku jihlavský útočník Skořepa a zajistil svému týmu obrovsky cenný tříbodový zisk.

České Budějovice - Jihlava: Gól hostů, Gól hostů, Jihlavu dostal do vedení Josef Skořepa, 2:3
Video se připravuje ...

Karlovarští potřebovali k zachování reálné naděje na záchranu vyhrát a začali i díky přesilovce lépe. Pardubický gólman Růžička zlikvidoval jak pohotovou dorážku Fleka, tak o chvíli později únik Rachůnka. Domácí se rozjížděli pomaleji, ale ve druhé polovině první části přebrali ofenzivní snahu. Nahodilův blafák ještě gólem neskončil, ovšem Chaloupkova ukrytá střela v 17. minutě už ano. Chvíli poté nezužitkoval nájezd Schaus.

Pardubice - Karlovy Vary: Domácí už vedou, trefil se Chaloupka, 1:0
Video se připravuje ...

Dynamo si převahu přeneslo i do druhé třetiny a bylo blízko dalším gólům. Tomášek nedotáhl kličkovanou a Beranova teč mířila těsně vedle branky. Honzík se ale nejvíce zapotil při Čáslavově střele, která mu propadla do brankoviště, odkud puk do bezpečí odklidili až obránci. Energetici těžké chvíle přestáli a sami zaútočili, jenže Tomeček v dobré šanci pálil vedle a Flek svůj samostatný únik zakončil bekhendem pouze do Růžičkovy lapačky.

Stejnou stranu hokejky využil k zakončení i na druhé straně Nahodil a zásluhou Honzíka dopadl stejně neslavně. Karlovy Vary si po většinu času udržovaly střeleckou převahu a ve 36. minutě daly utkání nový náboj. Stačila k tomu chyba Ovčačíka, kterou přesně mířenou střelou nad Růžičkovu lapačku potrestal bek Baldajev. Energie tak v boji o záchranu stále žila.

Pardubice - Karlovy Vary: Hosté srovnávají, prosadil se Viktor Baldayev, 1:1
Video se připravuje ...

A to i ve 47. minutě po vůbec první přesilovce Pardubic v zápase. Rozhodčí nejprve po poradě s kolegou u videa rozhodli, že puk po dorážce nepřešel brankovou čáru za Honzíkem, v závěru výhody pak Nahodil minul odkrytou branku. Trestat mohl Flek, ale v nájezdu znovu nevyzrál na Růžičku. Karlovarské hráče to nemrzelo dlouho, protože při oslabení v 53. minutě ujel obránce Baránek a střelou do protipohybu Růžičky poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení.

Karlovy Vary pak vsadily na úpornou defenzívu, přes kterou se domácí nemohli prodrat. Dynamu ke srovnání nepomohla ani přesilová hra v závěru. Energie těsný náskok udržela a vrátila se do boje o záchranu, s Pardubicemi má shodně 14 bodů, čtvrté České Budějovice ztrácí bod.

Pardubice - Karlovy Vary: Hosté bojují o šanci na udržení! Trefil se Marek Baránek, 1:2
Video se připravuje ...

10. kolo baráže o hokejovou extraligu


Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Mucha (Babka, Vak), 38. Nouza (F. Vlček) - 8. Kajínek (Důras, J. Skořepa), 21. F. Seman (A. Zeman), 51. J. Skořepa (Jiránek, Šidlík). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 7:9, navíc M. Heřman a M. Čermák (oba České Budějovice) oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6421.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Chaloupka (P. Sýkora, Rolinek) - 36. Baldajev (Vachovec), 53. Baránek (Dušek, Harant). Rozhodčí: Mrkva, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 9299.

Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
2:3
ONLINE
18. dubna
17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
Góly

Domácí: 24:18. Mucha, 37:46. Nouza

Hosté: 07:28. Kajínek, 21:00. F. Seman, 50:22. J. Skořepa

Sestavy

Domácí: Kváča (Gába) – Fillman, Novák (C), Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, M. Čermák (A) – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Dostálek, Babka, Šulek – Bárta.

Hosté: Svoboda (Brož) – Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb – Jiránek, Skořepa, Anděl – Čachotský (C), Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – D. Čermák, Březina, Jícha – Danišovský.

Rozhodčí

Hribik, Svoboda – Jelínek, Komárek.

Stadion

Budvar aréna (kapacita: 6 421)

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků


MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 18:00
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
1:2
ONLINE
18. dubna
18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 16:38. Chaloupka

Hosté: 35:37. Baldajev, 52:39. Baránek

Sestavy

Domácí: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava, Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, P. Hubáček – M. Bárta, Špirko, Beran – Starý, T. Kaut, Panna.

Hosté: Honzík (Závorka) – Harant, Sičák, Tomáš Dvořák, Baránek, Weinhold, Baldajev – V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, M. Zadražil, Dušek.

Rozhodčí

Mrkva, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

9 299 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud