18. dubna 2024 • 16:12

Přestupy v extralize ONLINE: Zachar bude pokračovat v Liberci

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 21. 6. 2023
12:18
21. 6. 2023
Rytíři Kladno

Kladně vítají třetí posilu před nadcházející sezonou. K Rytířům přichází útočník Denis Kusý. Pětadvacetiletý odchovanec Pardubic se před rokem rozhodl vyrazit do zahraničí, konkrétně do druhé nejvyšší ligy ve Finsku. V týmu Joensuun Kiekko-Pojat prožil bodovou explozi, když v 49 zápasech nastřílel 24 a připsal si 28 asistencí. V extralize hrál rodák z Prahy doposud jen za Dynamo.

Zprávy ze dne 19. 6. 2023
11:13
19. 6. 2023
Kometa Brno

Do Brna přichází ofenzivní eso! Novou posilou Komety se stává americký útočník Steve Moses. Třiatřicetiletý rodák z Leominsteru, který získal bronz na mistrovství světa v Praze 2015, strávil minulou sezonu ve Finsku, kde si udělal jméno především v dresu Jokeritu Helsinky. „Když jsem se od svého agenta dozvěděl, že by mě Kometa chtěla přidat na svou soupisku, velmi mě to zaujalo. Nastala totiž situace, kdy bych chtěl znovu vyzkoušet něco nového. Na českou extraligu jsem slyšel jen dobré reference,“ uvedl bývalý spoluhráč reprezentačního kapitána Romana Červenky pro klubový web.

Zprávy ze dne 16. 6. 2023
10:14
16. 6. 2023
Mountfield HK

Dřívější informace webu iSport.cz se potvrdily. Obránce Ralfs Freibergs, který s Lotyšskem vybojoval na uplynulém mistrovství světa bronzové medaile, přestupuje z Litvínova do Hradce Králové. Vedení Mountfieldu potvrdilo příchod zkušeného zadáka na svém webu. V klubu podepsal roční kontrakt s možností opce. „Ralfs je zkušený, obousměrný obránce, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Věříme, že dobře zapadne do našeho herního systému, a ještě více zkvalitní naše obranné řady,“ uvedl trenér Východočechů Tomáš Martinec.

Zprávy ze dne 14. 6. 2023
18:12
14. 6. 2023
Litvínov

Kanadský útočník Giorgio Estephan odchází z Litvínova a od nové sezony bude hrát ve Finsku. V tamější nejvyšší soutěži oblékne dres klubu JYP Jyväskylä. Šestadvacetiletý hráč podepsal smlouvu na rok. V uplynulé extraligové sezoně odehrál i s play off 53 zápasů, v nichž zaznamenal 35 bodů (12+23). V Litvínově působil dva roky.

Zprávy ze dne 14. 6. 2023
12:03
14. 6. 2023
Kometa Brno

Slovenský brankář Marek Čiliak ještě nekončí, bude chytat dál. Po předčasném konci v brněnské Kometě, se kterou vyhrál dva mistrovské tituly, má už třiatřicetiletý gólman jasno o budoucnosti. Zachytá si ve Francii, kde bude chytat za Sparťany z Marseille. Klub hrající Ligue Magnus před novým ročníkem angažoval také tři české útočníky – Adama Gajarského, Martina Kadlece a Patrika Machače.

 

Zprávy ze dne 14. 6. 2023
11:40
14. 6. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzni si pojistili služby jednoho z lídrů. Zkušený útočník Tomáš Mertl má sice smlouvu na nadcházející ročník, s předstihem se ale dohodl na prodloužení kontraktu do konce sezony 2024/25. „Tomáš v našich barvách již odehrál pět sezón, a je proto nedílnou součástí týmu. Věříme, že naváže na své úspěšné plzeňské roky a bude nám také pomáhat výchovou mladých hráčů v kabině,“ řekl klubový boss Martin Straka.

Zprávy ze dne 13. 6. 2023
20:57
13. 6. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK oznámil podpis třetí ofenzivní posily pro nový ročník. Do kádru Lvů přibyl kanadský útočník Evan Jasper, jenž v minulé sezoně byl se 17 góly nejlepší střelec prvoligového německého Bietigheimu. 31letý hráč působil v USA, Dánsku, Číně i ve Francii. Pak zamířil na tři sezony do Německa, kde se Steelers zažil postup do nejvyšší soutěže a naposledy i sestup. V Hradci nyní podepsal roční kontrakt s možností opce. „Máme na Evana perfektní reference, jedná se o gólového hráče, což ostatně potvrdil i během posledních dvou sezon v německé nejvyšší soutěži. Evan měl velký zájem o působení v Hradci, a tak jsme se rychle dohodli," řekl pro klubový web Aleš Kmoníček, generální manažer Hradce.

Zprávy ze dne 10. 6. 2023
10:56
10. 6. 2023
Mountfield HK

Hlavní trenér Tomáš Martinec má v Hradci Králové nového asistenta, do východočeského klubu se po sedmi letech vrací Peter Frühauf, který v realizačním týmu nahradí Petra Svobodu. Frühauf v Hradci dřív hrál, po konci hráčské kariéry byl asistentem kouče v Trenčíně, pomáhá i u slovenské reprezentace. Teď na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu. „Peter byl vždy moje priorita, vzhledem k tomu, že v Hradci působil a hrál za něj, má skvělé charakterové vlastnosti a v posledních letech se významně posunul ve své trenérské kariéře,“ řekl pro klubový web generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 7. 6. 2023
15:58
7. 6. 2023
Vítkovice

Vítkovice hlásí zkušenou posilu z Francie. Jejich tým rozšíří útočník Valentin Claireaux, kterého fanoušci v české extralize znají z jeho působení v Mladé Boleslavi, v Pardubicích a ve Zlíně. „Je to zkušený hráč, poctivý, aktuálně jeden z nejlepších francouzských hokejistů. S Rouenem vyhrál letos mistrovský titul. Sedmkrát hrál na mistrovství světa, včetně toho letošního, kde byl asistentem kapitána francouzské reprezentace. V minulosti působil ve Finsku a zná i naši českou extraligu velice dobře,“ uvedl směrem k 32letému hráči sportovní ředitel Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 7. 6. 2023
12:09
7. 6. 2023
HC Sparta Praha

Vedení Sparty v letní pauze nezahálí. Po čtvrtfinálovém krachu s pozdějšími mistry z Třince na nový ročník zkvalitňují kádr. Ve středu oznámili Pražané už pátou posilu. Po Ondřeji Najmanovi, Filipu Chlapíkovi, Aaronu Irvingovi a Vojtěchu Mozíkovi přichází finský centr Jani Lajunen. Zkušený 32letý forvard si za Suomi zahrál na dvou mistrovstvích světa a olympijských hrách. VÍCE ZDE >>>

Spartu posiluje Fin Jani Lajunen
Zprávy ze dne 6. 6. 2023
18:41
6. 6. 2023
Litvínov

Litvínov má nového sportovního manažera. Ve výběrovém řížení uspěl Tomáš Vrábel, který se do Vervy vrací po ročním působení v jihlavské Dukle. Smlouvu s klubem podepsal na dva roky s opcí. Vrábel na severu Čech působil téměř dva roky jako sportovně-technický analytik, pak byl sportovním manažerem v Jihlavě. „Nenapadlo mě, že v Dukle strávím pouze rok. Naskytla se mi ale možnost jít na stejnou pozici do extraligy. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl ji přijmout. Je to pro mě výzva, moc se těším a věřím, že já i celý klub budeme v sezoně úspěšní,“ uvedl pro klubový web Vrábel.

Zprávy ze dne 5. 6. 2023
20:10
5. 6. 2023
Oceláři Třinec

Obránce Patrik Koch neoblékne v příští sezoně dres třineckých Ocelářů. Potvrdily se tak informace iSport.cz, že o slovenského reprezentanta usiluje Arizona. Coyotes s řízným zadákem podepsali nováčkovskou smlouvu na jeden rok.

Zprávy ze dne 5. 6. 2023
15:52
5. 6. 2023
Litvínov

Brankář Šimon Zajíček prodloužil smlouvu s Litvínovem o dva roky. V případě zájmu může navíc klub hned dvakrát uplatnit roční opci. „Prakticky si Šimonovy služby pojišťujeme na čtyři následující sezony. Je to mladý gólman, který v uplynulé sezóně odchytal velkou porci zápasů. Věříme, že jeho potenciál dále poroste,“ řekl k nabídce nové smlouvy generální ředitel Pavel Hynek klubovému webu. Třetím gólmanem se stane Lukáš Klika, dosavadní junior. 

 

Zprávy ze dne 5. 6. 2023
10:22
5. 6. 2023
HC Sparta Praha

Spartu posílil obránce Vojtěch Mozík, který naposledy působil ve švédském Rögle. Třicetiletý odchovanec Mladé Boleslavi, který hrál také za Plzeň, se do extraligy vrací po osmi letech. Se Spartou uzavřel dvouletou smlouvu. Je čtvrtou posilou klubu po kanadském zadákovi Aaronu Irvingovi z Davosu a útočnících Ondřeji Najmanovi z Mladé Boleslavi a Filipu Chlapíkovi z Ambri-Piotty. „Vojta Mozík je velice kvalitní bek, hrál spoustu let v prestižních evropských soutěžích, to hovoří za vše. Ještě více zpevní naši defenzivu,“ řekl klubovému webu šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek.

Zprávy ze dne 3. 6. 2023
19:26
3. 6. 2023
Oceláři Třinec

Samuel Buček se po konci v Třinci, kam zamířil loni v říjnu po neúspěšném angažmá v ruském Nižněkamsku, vrátil do mateřského HK Nitra. „Jsme veľmi šťastní, že se nám podařilo dotáhnout návrat našeho odchovance Sama Bučka domů. Byl naše největší priorita. Jsme přesvědčení, že bude opět patřit mezi nejvýraznější postavy ligy," řekl pro klubový web prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. Čtyřiadvacetiletý Buček podepsal smlouvu na dva roky.

Zprávy ze dne 3. 6. 2023
19:04
3. 6. 2023
Litvínov

Pawel Zygmunt bude pokračovat v Litvínově, polský reprezentační útočník podepsal roční kontakt a v týmu Vervy přidá už pátou sezonu. V uplynulém soutěžním ročníku zaznamenal 10 bodů (6+4) v 39 zápasech. „Od podpisu smlouvy s Pavlem si slibujeme, že nejen potvrdí, ale především zdokonalí svou roli v týmu. Čekáme od něj velmi tvrdou práci na obou koncích kluziště,“ řekl pro klubový web trenér Karel Mlejnek.

Zprávy ze dne 2. 6. 2023
11:48
2. 6. 2023
HC Sparta Praha

Sparta potvrdila návrat Filipa Chlapíka, o němž iSport.cz nedávno informoval v článku o změnách v pražském klubu. Nejproduktivnější hráč předminulé sezony extraligy (70 bodů/31+39 v 53 zápasech) podepsal v klubu, za který po návratu z NHL odehrál dvě sezony (2020-22), po ročním angažmá ve švýcarském Ambri-Piotta smlouvu na tři sezony. „Spartu miluju a myšlenky na návrat jsem měl vždycky,“ prohlásil pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 6. 2023
14:53
1. 6. 2023
Litvínov

Litvínově bude pokračovat medailista z již uplynulého mistrovství světa. Lotyšský obránce Janis Jaks, který měl výrazný podíl na zisku historického bronzu pro svoji zem, se s vedením Vervy dohodl na nové smlouvě pro nadcházející sezonu. „Novou smlouvu s Janisem jsme podepsali už v dubnu, ještě před hokejovým šampionátem. Po dohodě s hráčem ale tento krok na jeho přání zveřejňujeme až nyní," prozradil generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web o nejproduktivnějším zadákovi minulé sezony (8+17).

Zprávy ze dne 31. 5. 2023
19:14
31. 5. 2023
HC Sparta Praha

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Sparta před novou sezonou posiluje obranné řady o kanadského zadáka Aarona Irvinga. O sedmadvacetiletého beka měla zájem už v závěru minulého ročníku, tehdy dal ale přednost nabídce Davosu. Bývalý hráč Litvínova se po roce stráveném ve Finsku a Švýcarsku nyní rozhodl pro kontrakt s Pražany. „Je to velice kvalitní bek se zajímavými zkušenostmi, navíc pravák, kterých je nedostatek. Věříme, že do našeho týmu skvěle zapadne,“ uvedl sportovní šéf Tomáš Divíšek pro klubový web.

Zprávy ze dne 31. 5. 2023
11:39
31. 5. 2023
Mountfield HK

Matěj Chalupa a Patrik Miškář budou pokračovat v týmu Mountfield HK i v příští sezoně. Oba hráči podepsali na východě Čech roční dvoucestný kontrakt s opcí.

Zprávy ze dne 31. 5. 2023
11:00
31. 5. 2023
HC Sparta Praha

Útočník David Tomášek skončil ve Spartě, využil klauzuli ve smlouvě a zamířil do švédského Färjestadu. Deník Sport o tom už dřív informoval. „Nechtěli jsme Davidovi bránit v tom, aby dál rozvíjel svou skvěle rozjetou kariéru. Využil klauzuli ve smlouvě a my mu samozřejmě přejeme hodně štěstí. Je to pro něj další krok. Doufáme, že se naše cesty jednou znovu protnou,“ uvedl pro klubový web Tomáš Divíšek, člen představenstva Sparty. Dál prozradil, že v nejbližších dnes Pražané dotáhnou další posily.

Zprávy ze dne 29. 5. 2023
13:45
29. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Nečekaný zvrat v Plzni! Západočeši se budou muset obejít bez zkušeného útočníka Petra Jelínka. Byť osmatřicetiletý rodák z Prahy uzavřel v klubu dvouletou smlouvu, nedodrží ji a nakonec i končí kariéru. Důvod? Dostal nabídku stát se skautem Los Angeles Kings. „Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Ještě minulý čtvrtek jsem si telefonoval s trenérem Kořínkem a řešili jsme, jak se budu na novou sezonu připravovat. Jenže pak přišla taková nabídka, která se prostě neodmítá,“ uvedl mistr extraligy z roku 2016 pro klubový web.

Zprávy ze dne 29. 5. 2023
13:11
29. 5. 2023
Mladá Boleslav

Velkou posilu oznamuje Mladá Boleslav. Finský mistr světa a bronzový medailista z olympiády Juhamatti Aaltonen posílí útok středočeského týmu. Sedmatřicetiletý veterán má zároveň tři tituly z nejvyšší finské soutěže. 

Zprávy ze dne 26. 5. 2023
12:04
26. 5. 2023
Oceláři Třinec

V Třinci po 15 letech končí pětinásobný šampion Erik Hrňa, který míří do prvoligového Vsetína. „Nabídli jsme mu pokračování v organizaci, ale vyslyšel nabídku rodného Vsetína s tím, že by mu rád pomohl k postupu do extraligy. Vrací se hokejově domů, nelze mu to nepřát. Děkujeme za  všechno, co v Třinci odvedl a přejeme mu jen to nejlepší,” uvedl sportovní ředitel Jan Peterek.

Zprávy ze dne 26. 5. 2023
10:10
26. 5. 2023
Karlovy Vary

Útočník Roman Přikryl bude nově působit v Karlových Varech. Osmadvacetiletý hráč, který naposledy byl v prvoligovém Vsetíně, podepsal na západě Čech roční smlouvu. „Něco proběhlo už v průběhu minulé sezony, tehdy to ale ještě nevyšlo. S panem Brukem jsme si ale řekli, že budeme dále v kontaktu. Když mi před pár dny zavolal, tak jsem neváhal. O mé roli už jsme se bavili, v první řadě ale musím uhrát tým a věřím, že se mi to podaří,“ uvedl odchovanec Plzně pro klubový web.

Zprávy ze dne 25. 5. 2023
19:00
25. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Do Plzně se vrací známá tvář. Po dvou letech se vrací na západ Čech útočník Petr Straka. Odchovanec klubu, který strávil uplynulé dvě sezony v Litvínově, podepsal smlouvu na dva roky. „Jsem doma. Moc si cením, že jsem dostal šanci se vrátit. A ohromně se těším z toho, že tu můžu ještě něco odehrát. Nikdy nezapomenu na to, že i přes dres soupeře mé jméno po zápase v Plzni fanoušci vyvolávali," uvedl navrátilec pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 22. 5. 2023
8:46
22. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Miroslav Indrák se po konci angažmá v Kladně vrací do Plzně, kde strávil převážnou část kariéry. Sedmadvacetiletý odchovanec Písku se Škodou uzavřel roční smlouvu s opcí. Na západ Čech se vrací podruhé, v závěru sezony 2020/21 po příchodu z Českých Budějovic však kvůli zranění za Plzeň už nenastoupil. Naposledy za ni hrál na konci prosince 2019, než zamířil na hostování do Vítkovic.

Zprávy ze dne 20. 5. 2023
12:10
20. 5. 2023
 

Škatulata hlásí pražská Sparta. Její dres už nebudou oblékat Dominik Simon, Fin Olavi Vauhkonen a Gustaf Thorell ze Švédska. Pokračovat nebude ani Thorellův krajan a trenér Hans Wallson.

Sparta si naopak zavázala novou smlouvou mladíky Oldřicha Cichoně, Martina Böhma, Dominika Pavláka, Andreje Fábryho, Davida Senčáka a Jana Krupičky.

Zprávy ze dne 18. 5. 2023
15:26
18. 5. 2023
HC Sparta Praha

Reprezentační útočník David Tomášek možná opustí Spartu, s níž má platný kontrakt i na další sezonu. Podle švédského serveru expressen.se však jedná s Färjestadem a dohoda není daleko. Údajně zbývá doladit pár detailů. Vedení pražského klubu prý nebude mít s uvolněním 27letého útočníka, který v minulé sezoně posbíral 37 bodů (15+22) ve 47 zápasech základní části extraligy, problém.

Zprávy ze dne 16. 5. 2023
11:25
16. 5. 2023
Mountfield HK

Na pozici asistenta trenéra hokejistů Hradce Králové po dvou sezonách končí z rodinných důvodů Petr Svoboda. Úřadující vicemistr bude mít po boku hlavního kouče Tomáše Martince zatím pouze jednoho asistenta Tomáše Hamaru, který s Mountfieldem prodloužil smlouvu. Případného nástupce Svobody hledá, ale není to otázka nejbližší týdnů. „Novou sezonu začneme s dvěma trenéry a uvidíme, zda realizační tým doplníme o dalšího asistenta, či nikoliv. Zbytek realizačního týmu by měl zůstat pohromadě, což je naprostý základ k tomu, abychom mohli být v budoucnosti úspěšní,“ dodal Kmoníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud