25. srpna 2017 • 17:13

Kanonýr se vrací! Kubalík se upsal ve Švýcarsku, ale sezonu začne v Plzni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný nejlepší střelec hokejové extraligy Dominik Kubalík po brzkém konci angažmá v Ufě podepsal smlouvu se švýcarským klubem Ambri-Piotta, sezonu však začne v Plzni. Švýcarský celek na svém webu oznámil, že s českým reprezentantem uzavřel tříletý kontrakt a uvolnil ho na hostování do Plzně, odkud si ho stáhne během sezony v případě zranění některého ze zahraničních hráčů.



"Jsem moc rád zpátky doma a jsem naprosto natěšený na novou sezonu. Věřím, že pro nás bude opravdu úspěšná," uvedl Kubalík v tiskové zprávě plzeňského klubu.

V jeho dresu debutoval v extralize už v ročníku 2011/12. Po působení v zámořské juniorské lize OHL se do Plzně vrátil před třemi roky a v uplynulých dvou sezonách už patřil k oporám týmu.

Do Ufy odcházel poté, co si v 51 zápasech základní části uplynulého ročníku extraligy připsal 48 bodů za 29 branek a 19 asistencí. V play off zaznamenal v 11 duelech pět bodů za tři trefy a dvě přihrávky.

"Pro Dominika je to nejlepší řešení v dané situaci a jsme rádi, že mu oba kluby takto vyšly vstříc. Dává mu to záruku, že bude hrát. Což je velmi důležité," řekl Kubalíkův zástupce František Tausch z Global Management Group.

V ruském klubu se Kubalík neprosadil do sestavy mezi pět cizinců, kteří smějí nastoupit. "Ufě se zranil Teemu Hartikainen a vypadalo to, že bude minimálně na půl sezony mimo hru, a tak povolali Dominika, protože ho měli vydraftovaného. Zranění Hatikainena ovšem nebylo tak vážné, jak se ze začátku zdálo. Je nyní připraven hrát," uvedl Tausch.

"Dominik tak ztratil vidinu zápasové praxe, což je pro něj zásadní. Jednaní ve chvíli, když už je sezona za dveřmi, byla složitá, ale jsme rádi, že vedla k úspěšnému výsledku," dodal Tausch. Kubalík chce pravidelně hrát, aby měl šanci se poprat o start na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Plzeň - Pardubice: Gól v přesilovce! Dominik Kubalík vstřelil první gól zápasu, 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Litvínov: Skvělá nahrávka! Dominik Kubalík jel úplně sám na brankáře, 3:2
Video se připravuje ...

Vítkovice - Plzeň: Dominik Kubalík pálil přesně od modré - 0:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud