15. října 2017 • 20:34

Plzeňský střelec Mertl po druhém hattricku: Jen bránit? To pak smrdí

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý hattrick v sezoně. Kdo z vás to má? V extralize zatím jen plzeňský útočník Tomáš Mertl, jenž třemi trefami rozsoudil drama ve Zlíně. Dvakrát skóroval kousek od brankoviště a vítěznou tečku dal svým nájezdem. Stejně ho ale mrzelo, jak hosté promarnili náskok 4:1. „Bránit se prostě nedá,“ nelíbil se mu výkon od druhé třetiny.



Jak jste viděl vaše zásahy?
„První gól byl krásnej, Milan Gulaš mě parádně našel a já jsem to uklidil k tyči. U druhého jsme jeli dva na dva, náš obránce si perfektně sjel a já jsem mu to tam dal. Napoprvé to neproměnil, ale jejich obránci to vystřelili zpátky ke mně na hůl a hodil jsem to do prázdné brány. A ten poslední? Vystřelil jsem z nájezdu.“ (úsměv)

SESTŘIH: Aukro Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 4:5 po nájezdech
Video se připravuje ...

Byl to výborný zápas, co?
„Myslím, že jo. Divákům se určitě líbilo, když Zlín vyrovnal…Akorát my jsme od druhé třetiny trošku polevili. Sice jsme dali góly, ale nebylo to ono. A ve třetí části jsme zaváhali. Od desáté minuty se hrálo hodně u nás, což by se nemělo stát. Měli jsme se víc udržet na puku, když chceme kontrolovat hru. Bránit se prostě nedá. To pak smrdí takovými závary.“

Oba góly ze samostatných nájezdů jste docílili rychlou střelou nahoru. Byl záměr takto zakončovat na mrštného Libora Kašíka ?
„Něco jsme si k tomu řekli. A vyšlo to takto. Řekli jsme si k němu, že je čipernej po ledě. Ale stejně jsme mu tak nějaké góly dali. Připravit se nějak můžeme, ale v zápase má člověk na rozhodnutí pár vteřin. Akorát v nájezdu je víc času.“

Zlín - Plzeň: Hosté si odvážejí bod navíc, Tomáš Mertl proměnil svůj nájezd, 4:5
Video se připravuje ...

Zlín - Plzeň: To je důraz, Mertl dostal puk do brány, 1:4
Video se připravuje ...

Zlín - Plzeň: Pěknou akci hostů zakončil Mertl, 0:1
Video se připravuje ...

Lotyš Roberts Bukarts ze Zlína v souboji s plzeňským bekem Davidem Skleničkou
Lotyš Roberts Bukarts ze Zlína v souboji s plzeňským bekem Davidem Skleničkou

Góly

Domácí: 19:19. O. Veselý, 39:32. O. Veselý, 54:20. Fryšara, 59:29. Šťastný

Hosté: 10:38. Mertl, 27:31. Hollweg, 34:11. D. Kubalík, 35:56. Mertl, 65:00. Mertl

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Řezníček, Matějíček, Freibergs, Ferenc, Valenta, Petran, Žižka – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – O. Veselý, Popelka, Okál – Gago, Fryšara, Rihards Bukarts.

Hosté: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák – Schleiss, Mertl, Gulaš – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Kracík, Indrák – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Rozhodčí

Stadion

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud