Michal Koštuřík
29. ledna 2018 • 12:16

Lotyšů ve Zlíně ubývá. Bukarts odejde, Freibergs zůstává: Mám to tu rád!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O hlavní hvězdy Robertse Bukartse, Libora Kašíka a Davida Šťastného po sezoně hokejový Zlín takřka stoprocentně přijde, takže se snaží udržet aspoň zbytek kádru. V pondělí podepsal nový dvouletý kontrakt s elitním obráncem Ralfsem Freibergsem a uplatnil opci na útočníka Antonína Honejska, druhého nejproduktivnějšího hráče týmu. „Pojistili jsme si dva klíčové hráče,“ pochvaloval si Martin Hosták, generální manažer HC Aukro Berani.



Zlín, jehož generální partner Aukro neuplatnil opci a obě strany jednají o umírněné formě spolupráce, čekají krušné časy. I proto se snaží ze stávající sezony vytřískat, co se dá. Tedy postup do play off. Je vysoce pravděpodobné, že před uzávěrkou přestupního termínu neuvolní do Třince nejlepšího útočníka Robertse Bukartse. Tým Ocelářů by měl posílit až od nového ročníku. Stejně tak míří za lepším brankář Libor Kašík, hlavní persona mužstva. A také David Šťastný, jenž už je podle zdrojů isport.cz domluvený v Mladé Boleslavi.

 Lotyšský bek Freibergs naopak se ženou a šestiletou dcerou ve Zlíně zůstává. „Mám rád Zlín a lidi v Česku. Manželce se tady také velmi líbí. Když jsem teď potřeboval vyměnit pneumatiky a olej, pomohl mi spoluhráč Ondřej Veselý,“ vyprávěla loňská posila z Dinama Riga. O produktivního obránce byl zájem z předních tuzemských klubů i z KHL, ale on dával přednost setrvání u „Beranů“. „Vím, že klub nepatří k nejbohatším, ale v mém rozhodování nehrály finance hlavní roli. Neměl jsem důvod něco měnit. Jiné nabídky jsem po dohodě s agentem ani nezkoumal a neřešil,“ shrnul šestadvacetiletý Freibergs, jenž ve 45 zápasech nasbíral 22 bodů (3+19).

 K tomu, aby se Zlínem prodloužil spolupráci, ho ponoukal i krajan Bukarts. Ten přitom sám po sezoně klub opustí. „Tlačil na mě, abych zůstal,“ přiznal Freibergs, jemuž prý nevadí, že nejspíš bude v mužstvu po odchodu obou Bukartsů jediným Lotyšem. „Není problém,“ reagoval česky.

Zlín - Jihlava: Anděl trefil Freibergse hokejkou do obličeje, ten odjel zakrvácený střídat
Video se připravuje ...

Zlaté NAGANO: 20 let od zázraku ve Sport Speciálu. Právě v prodeji!
Video se připravuje ...

Zlínský Roberts Bukarts se raduje z gólu do sítě Komety
Zlínský Roberts Bukarts se raduje z gólu do sítě Komety

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud