8. dubna 2018 • 18:46

VIDEO: Kladno poslalo druhou výhrou v řadě Litvínov ke dnu, Vary jsou druhé

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Obhájci elitní příslušnosti střežte se! Na dostřel se vám dostaly hladové šelmy z první ligy. V 6. kole baráže o extraligu neuspěl na vlastním ledě ani jeden tým z české nejvyšší soutěže. Pevnost pod Krušnými horami, ve které sídlí Litvínov, dokázali vyplenit kladenští Rytíři a vyhrát rozdílem 2:1. Recept na soupeře z Karlových Varů nedokázala najít ani Jihlava. Na Vysočině podlehla Energii 1:2. Litvínovští hokejisté kvůli svému zaváhání a jihlavské ztrátě padli z druhého místa na poslední.  



Kubíkův vítězný nájezd posvětil rozhodčí

Do utkání vstoupili lépe domácí a již ve druhé minutě měl na hokejce úvodní branku Hübl, ale nedokázal trefit odkrytou branku. V další šanci neuspěl Jurčík, který tečoval těsně vedle tyčky Mikúšovo nahození od modré čáry. Na druhé straně prověřil Petráska bombou z první Kubík, domácí brankář se rychle přemístil a puk vyrazil betonem. V deváté minutě předvedli hezkou kombinaci Hübl s Gerhátem, prvně jmenovaný ovšem v dobré střelecké pozici vůbec netrefil branku.

Nedlouho poté se opět Hübl řítil sám na Cikánka, ovšem ani ve své třetí vyložené šanci nedokázal skórovat. A tak se z ojedinělé akce radovali hostující hráči. V 16. minutě Tůma střelou z levého křídla nedal Petráskovi šanci. Za pouhých 27 vteřin se o vyrovnání postaral Lukeš, který pohotově dorazil kotouč do branky.

Litvínov - Kladno: To byla krása! Kubík parádní individuální akcí poslal Rytíře do vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Druhé dějství jednoznačně patřilo Litvínovu. Na střely na branku vyhráli domácí 19:9, na střely mimo tři tyče dokonce 10:2, ale vedoucí trefu se jim vsítit nepodařilo. Za zmínku stály pouze dvě šance - nejprve střílel v 27. minutě Mikúš z levého křídla, Cikánek výtečně zakročil lapačkou. O pár okamžiků později pálil z pravého křídla Gerhát, hostující brankář vytasil další skvělý zákrok.

Kladenští se ve třetí třetině probudili a bušili do domácí obrany. V 46. minutě Kaut prověřil Petráska ostrou střelou švihem. Vedoucí branku mohl vstřelit Tůma, bývalého parťáka z Ústí nad Labem ale nepřekonal. Trest za litvínovskou pasivitu přišel v 54. minutě: Kubík se natlačil mezi domácí obránce a krásným blafákem překonal Petráska. Branku musel ještě potvrdit videorozhodčí. Litvínovští v závěru odvolali brankáře, k vyrovnání jim to však nepomohlo a tak si hosté odvezli důležité tři body.

Hlasy trenérů:

Darek Stránský (Litvínov): "Málo gólů. Příležitostí jsme měli hodně, ale nebyli jsme schopni nějaké proměnit. Bez gólů se vyhrávat nedá. Hráči chtěli, měli snahu. Udělali jsme ve třetí třetině chybu, kterou soupeř dokázal potrestat. Nic nevzdáváme a jedeme dál."

Pavel Patera (Kladno): "U nás stáli všichni svatí. Nápor od Litvínova první dvě třetiny byl obrovský. Náš brankář chytal výborně, podržel nás. Kluci bojovali a makali. Občas enormní snaha, kterou jsme předvedli, vyhraje celý zápas. A nám se to dneska povedlo. I když to bylo hodně šťastné vítězství."

Litvínov - Kladno: Nejproduktivnější hráč v dresu Rytířů překonal Petráska a otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Litvínov - Kladno: Lukeš bleskurychle odpověděl, svoji pěknou střelou vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Litvínov - Kladno: Au! Trávníček narazil Šticha na mantinel, ten s krvavým zraněním opustil led
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:12. F. Lukeš

Hosté: 15:45. D. Tůma, 53:13. Kubík

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Iberer, Baránek, Hunkes, Šesták, Z. Sklenička, Frolo, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Jurčík.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – Zikmund, Machač (A), Bláha – J. Strnad (C), R. Přikryl, Pekr.

Rozhodčí

Pešina, Hejduk – Hynek, Zíka

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5 846 diváků


Dvojka Závorka vychytal Energii druhé místo

Karlovarští sáhli ke změně v brankovišti, kde týmovou jedničku Novotného nahradil Závorka. Ten se ale osvědčil a zahřál se hned v páté minutě, kdy v první šanci Dukly vyrazil střelu Hubáčka z mezikruží.

Jenže to bylo ze strany dosud extraligového týmu na dlouhé minuty všechno. Hosté šli do vedení na konci osmé minuty, kdy Kořenáře propálil Flek. Západočeši působili na Vysočině o poznání živějším dojmem. A mohli přidat i další branky, ale zvýšit náskok se jim povedlo až necelé čtyři minuty před přestávkou, kdy z ostrého úhlu od pravého hrazení prostřelil jihlavského brankáře Plutnar.

Jihlava - Karlovy Vary: Plutnar propálil vše, co mu stálo v cestě, 0:2
Video se připravuje ...

Dukla se dostala do hry při 70 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce, kterou využil už po půl minutě Diviš a vstřelil kontaktní trefu. V prostřední části Dukla herně srovnala krok, ale největší šanci poslat svůj tým opět do dvoubrankového trháku měl hostující Stloukal, který jel ze strany sám na Kořenáře, ten ale jeho střelu mezi betony kryl.

Na začátku 46. minuty mohl vyrovnat jihlavský zadák Kajínek, jenže jeho střela se odrazila od horní tyčky mimo karlovarskou branku. Hosté ve třetí třetině bránili už od středního pásma a Dukla jen nahazovala puky bez náznaku gólové příležitosti.

Ani v závěru si Jihlavští nedokázali vytvořit tlak, natož brankovou příležitost. Necelou minutu před koncem Jihlava odvolala brankáře, ale ani v šesti vyrovnat nedokázala. Naopak 11 vteřin před koncem základní hrací doby trefili hosté tyč prázdné jihlavské branky.

Hlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Soupeř měl lepší pohyb. Laxnostmi a nedisciplinovaností v defenzivní činnosti jsme nechali soupeře dvakrát skórovat. Pak jsme snížili, ale soupeř to poté velmi dobře zatáhl a hrál dobře v defenzivě. Bylo těžké se přes to dostat. Když si vytvoříme příležitosti, jsme buď platoničtí v zakončení, nebo netrefíme branku. To je problém, který nás provází celou sezonou a dneska se to projevilo v celé nahotě. Bohužel jsme prohráli, ale jsme teprve v půlce a jedeme dál."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že po smolné prohře s Litvínovem potřebujeme bodovat venku. Přijeli jsme sem s nějakou taktikou, kterou se nám od první třetiny dařilo poměrně velmi dobře plnit. Dali jsme konečně první gól, což bylo pro dnešní utkání velmi důležité. Zápas byl neskutečně těžký, vyrovnaný, byly šance na obou stranách a štěstí se mohlo přiklonit k nám, ale i na druhou stranu. Dnes byl jednoznačně rozdílovým faktorem náš gólman Závorka, před kterým mohu jen smeknout, co dneska předvedl. Další věcí je neskutečná obětavost a nasazení našich hráčů; nechali na ledě vše. Přišli jsme však o tři hráče, to je jediné, co nás mrzí. Musíme je nahradit týmovým výkonem."

Jihlava - Karlovy Vary: Flek přesnou střelou otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Jihlava - Karlovy Vary: Domácí využili dvojnásobnou přesilovku, Diviš snížil stav utkání, 1:2
Video se připravuje ...

Jihlava - Karlovy Vary: Plutnar trefil Rachůnka pukem do obličeje, ten se skácel na led
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:50. Diviš

Hosté: 07:55. Flek, 16:17. Plutnar

Sestavy

Domácí: Kořenář (Volden) – Suchánek, de la Rose, Kajínek, Stříteský, D. Váňa, Šidlík, J. Zdráhal – Diviš (A), Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – F. Seman, R. Hubáček (A), D. Čermák.

Hosté: Závorka (F. Novotný) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Šafář – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Tuominen, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý (C), Gríger – Stloukal, Kverka, Šik.

Rozhodčí

Hribik, Lacina – Barvíř, Blümel

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

5 189 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud