Miroslav Horák
18. dubna 2018 • 17:20

Hradec si zvolil kouče, Martinec podepíše na pět let! Červenka nepřijde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hradecký hokej si zvolil nástupce Václava Sýkory. Novým koučem Mountfieldu se stane Tomáš Martinec, dlouholetý asistent u A týmu. A pozor, důvěra v něj je značná. Nový kontrakt podepíše 44letý trenér rovnou na pět let. „Jeho nástup souvisí s naší novou filosofií,“ prohlásil pro iSport.cz Miroslav Schön, prezident letošního extraligového semifinalisty. Novým sportovním manažerem byl jmenován Jaroslav Bednář.



Zhruba před týdnem hradecký boss avizoval změnu plánu, uskromnění se, sázku na mladé. Dnes se to během zasedání představenstva klubu potvrdilo. Odchází kouč Václav Sýkora společně s parťákem Pavlem Hynkem, o level výš se posouvá Tomáš Martinec, hradecký patriot.

Třinec - Mountfield HK: Smutný konec kapitána, Bednář pravděpodobně odehrál poslední zápas
Video se připravuje ...

„Pro Tomáše jsme se rozhodli hned z několika důvodů. Odkroutil si pětileté období jako asistent pod třemi trenéry. Pracoval pod Draisaitlem, Kýhosem a Sýkorou. Myslíme si, že za tu dobu nabyl poměrně dost zkušeností. Pětiletý kontrakt souvisí s naší vizí omlazování kádru. Byť tu zůstanou někteří starší hráči a stávající opory jako Petr Koukal, Dominik Graňák nebo Oskars Cibulskis, větší porci času dostanou mladíci, kteří na to budou mít. V horizontu pěti let by měl nový kouč vybudovat mančaft, který by měl bojovat o titul,“ podotkl Schön.

Martincovi nejbližší spolupracovníci zatím nejsou známi, každopádně Sýkorův nástupce bude mít k ruce Jaroslava Bednáře. „Jarda bude u týmu, pomůže v tréninku. Asistenty si vybere Tomáš Martinec,“ doplnil šéf klubu.

Jisté už je, že nepřijde reprezentant Roman Červenka, o nějž Bednář usiloval. „V rámci našeho rozpočtu jsme se rozhodli, že nebudeme takto vysokou částku investovat do jednoho hráče,“ řekl Schön s tím, že zůstat by měl zadák Petr Zámorský. „Věřím, že dohoda přijde v příštích dnech. Naopak René Vydarený mi dnes ráno oznámil, že odchází. Jestli jsem to dobře pochopil, tak do Motoru…“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud