29. srpna 2018 • 14:53

Rekordman Kadlec už další zápas nepřidá. Nebyl jsem přínosem, řekl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Petr Kadlec se v 41 letech rozhodl ukončit aktivní kariéru. Dvojnásobný extraligový šampion, který je s 1250 odehranými zápasy rekordmanem soutěže, působil naposledy v Plzni. Své rozhodnutí skončit s hokejem potvrdil webu iDNES.cz.



"Je mi 41 let. Poslední rok byla samá zranění. Ani mi to moc nešlo a nebyl jsem moc přínosem. A jít někam jinam a domlouvat se? Přehodnotil jsem, že už je asi čas," uvedl Kadlec, který více nechtěl konec své hokejové kariéry rozebírat. "Skončil jsem," řekl.

Plzeň - Liberec: Domácí bleskurychle využili přesilovku, Kadlec propálil vše včetně Lašáka
Video se připravuje ...

Odchovanec pražské Slavie spojil drtivou většinu své kariéry s klubem z Edenu, se kterým získal i oba tituly. Ve Slavii hrál až do roku 2014, kdy odešel do Plzně. O rok později Pražané z nejvyšší soutěže sestoupili. Na západě Čech Kadlec odehrál čtyři sezony, v té poslední byl kapitánem týmu. V minulém ročníku však v extralize odehrál včetně play off jen 35 utkání.

Kadlec absolvoval i 49 zápasů v národním týmu. V roce 2003 se představil na mistrovství světa ve Finsku, na kterém čeští hokejisté skončili čtvrtí.

Petr Kadlec u střídačky Plzně
Petr Kadlec u střídačky Plzně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud