5. října 2018 • 10:52

Růžička si vzpomněl na Dudu. Veterán má laso z Chomutova, dohoda je reálná

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemá body, zato potíže ano. Vladimír Růžička potřebuje nutně nakopnout svůj Chomutov, aby vymazal velkou nulu, která náleží čtrnáctým Pirátům v tabulce Tipsport extraligy. Naberu posily, rozhodl se sportovní boss okysličit kádr. Po finském útočníkovi Masi Marjamäkim se chystají další transfery, pro českého fanouška ještě o dost zajímavější. Růžička vážně uvažuje, že vsadí na z minulosti osvědčenou spolupráci s 39letým veteránem Radkem Dudou, jenž v Česku naposledy působil před dvěma lety v Litvínově.



Podle informací iSport.cz se jednání mezi oběma stranami se vyvíjí tak, že dohoda je velmi reálná. „Jméno Radka Dudy figuruje na seznamu možných posil, v tuto chvíli to nebudu blíže komentovat, potvrzený je zatím příchod Marjamäkiho,“ reagoval tiskový mluvčí Pirátů Libor Kult.

Duda pod Růžičkou strávil tučné roky ve Slavii, před patnácti roky společně slavili titul, v Chomutově se chodovský rodák objevil už v období 2009-11 a 2012. Poslední dvě sezony strávil v druholigovém německém Freiburgu a začátek nového ročníku na liberecké farmě v prvoligových Benátkách, kde v deseti utkáních zapsal 3 góly a 6 bodů.

Fin Marjamäki, jenž si v minulosti zahrál NHL nebo ve finské reprezentaci a poslední dva roky působil převážně v KHL, uzavřel smlouvu do konce sezony. „Získali jsme zkušeného útočníka, od kterého si slibujeme hlavně vylepšení naší hry směrem dopředu a také góly. V minulosti ukázal, že je umí dávat,“ uvedl sportovní manažer a hlavní kouč Vladimír Růžička, jehož tým všech šest dosavadních utkání extraligy prohrál. Marjamäki by mohl nastoupit už dnes proti Vítkovicím.

Radek Duda a Vladimír Růžička v dobách společného působení ve SlaviiFoto Jaroslav Legner (Sport)

Dudova NEJ: Můj největší průšvih... a nejdůležitější trenér
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud