23. listopadu 2018 • 20:20

SESTŘIHY: Třinec ovládl derby a je první. Sparta vyloupila Zlín 4:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Triumf z ocelářského derby zůstává i po druhé bitvě ve Werk Areně. Třinečtí hokejisté porazili na svém ledě rivala z Vítkovic 3:0 a díky bodové ztrátě Liberce se chopili prvního místa tabulky Tipsport extraligy. Poslední Chomutov si po necelém týdnu, kdy srazil Spartu 5:0, doma opět s chutí zastřílel, když zničil předposlední Pardubice 6:1. Plzeň porazila těsně Mladou Boleslav 1:0 a ukončila tak její vítěznou sérii. Sparťané i přes velkou marodku ukončili sérii porážek, když na hřišti Zlína vyhráli jasně 4:0. Hradecký Mountfield vyhrál urputný boj s Litvínovem 3:2. Liberečtí Bílí Tygři přišli o prvenství v Olomouci, kde padli 2:3 po nájezdech.



Střelec Werek řádil v derby

Navzdory dlouhému čekání na gól moravskoslezské derby nenudilo. Nástup probíhal vyloženě v režii Ostravanů, kteří svou aktivitu ale nijak nezhodnotili ani v přesilovce, při které se Třinec celé dvě minuty nedokázat vymanit z pásma. Pak se nadechli i domácí. Bukarts v deváté minutě orazítkoval tyčku a v 10. minutě Bartošák vychytal Kovařčíka.

Třinec ve druhé třetině zvýšil obrátky a zatlačil soupeře. Mnoho vyložených šancí přes velkou palebnou převahu však neměl. Zato hosté po nenápadné akci málem otevřeli skóre a v 30. minutě po Szturcově teči i Hrubce podržela levá tyčka jeho brány.

Nakonec se ujala rána, které možná až tak gólové ambice ani neměla. Werek v 38. minutě z úhlu švihem na milimetry přesně křížným pokusem zacílil horní růžek nad Bartošákovou lapačkou a Třinec vedl 1:0.

Domácí Kanaďan měl ve 46. minutě nabito na druhý zásah, ale vyražený puk poslal zblízka těsně vedle brány. Pak si Werek opět vzal slovo v přesilové hře za špatné vítkovické střídání a švihem z pravého kruhu našel díru mezi Bartošákovými betony.

Vítkovice od prvního inkasovaného gólu nemohly naskočit zpátky do zápasu a jejich ofenzivní ataky postrádaly větší průbojnost směrem k Hrubcově brance. Třinečtí tak ani nepocítili obavy o výsledek. Hosté se pokusili ještě o hru bez brankáře, ale bez větší šance v ní potřetí kapitulovali z hole Draveckého.

Marek Zadina (Třinec): "Do první třetiny jsme vstoupili dobře, ale přibrzdily nás tři přesilovky soupeře. Tam se soupeř dostal na koně. Byla tam spousta střel, kdy nás podržel Šimon Hrubec. Ale pak, když jsme to přestáli, ve hře pět na pět jsme si vytvořili spoustu šancí a myslím, že jsme byli lepší. Myslím, že hrajeme hokej, který jsme chtěli hrát. Líbí se to divákům, hodně kombinujeme v útočném pásmu a řekl bych, že ten zápas jsme měli pod kontrolou. Jsme rádi, že jsme to takhle zlomili v náš prospěch. Fanoušci tomu zápasu vytvořili výbornou atmosféru, myslím, že i diváci si to užili."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Z naší strany byla první třetina velice solidní, bohužel jsme nedali žádný gól. Třinec ve druhé třetině přidal a dostával nás pod tlak, víceméně jsme se dvacet minut bránili. A v třetí třetině si to domácí zkušeně pohlídali. Klukům můžeme poděkovat za bojovnost, ale bez gólů se vyhrávat nedá."

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 3:0. Oceláři ovládli derby, dvakrát se trefil Werek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37:49. Werek, 48:04. Werek, 58:57. Dravecký

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kváča) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík – Hladonik.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Gregorc, Šidlík, Černý – Dej, Lev (A), Schleiss – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Szturc (A), Pytlík, Baláž.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Frodl, Komárek

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)


Piráti Svoboda a Růžička zničili Dynamo

Hosté nastoupili i s kanadským útočníkem Jeremym Welshem, který se uchází o angažmá v Dynamu na zkoušce. V úvodu utkání měly oba týmu smůlu v zakončení. Za Pardubice netrefil odkrytou bránu Marosz, na druhé straně selhali v přesilovce Vantuch a Stránský.

Hned poté Sklenář tečoval Růžičkovu ránu a otevřel skóre utkání svým prvním gólem v sezoně. Dynamo mohlo rychle odpovědět, jenže Hrabal nastřelil od modré čáry jenom tyč. V 18. minutě Flemming našel Svobodu, jenž se prosadil jeden na jednoho a zvýšil vedení domácích.

V první minutě prostřední části měl Kacetl namále, když zbytečně rozehrál a pak jenom se štěstím vychytal Růžičkovu a Dudovu dorážku. O chvíli později Sýkoru v samostatném úniku vychytal Peters, a tak mohl jeho celek znovu udeřit.

V početní výhodě nejprve na tři pokusy neuspěl Svoboda, ale pak dorazil puk za rozhozeného Kacetla obránce Knot. V závěru druhé části Poulíček nevyužil přečíslení dva na jednoho a přestřelil.

Dynamo na začátku závěrečného dějství sice nevyužilo přesilovku, ale za pár okamžiků se prosadil z hranice brankoviště Marosz. Vzápětí však Klhůfek po individuální akci odpověděl. Zanedlouho bylo v Chomutově ještě veseleji, když se během necelých tří minut prosadili Svoboda a Růžička, kteří stanovili finální podobu výsledku na 6:1.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Chomutov): "Měli jsme výbornou první třetinu, ve které jsme soupeře do ničeho nepustili a dali dva góly. Když jsme dali na 3:0, mužstvo hrálo na to, aby získalo tři body. Pardubice se dostávaly trošku do hry a do šancí, ale náš brankář potvrdil, že má hodně dobrou formu. S jeho hrou stoupá i celkový výkon týmu. Zápas jsme odehráli hodně dobře a nakonec z toho bylo i vysoké vítězství, ale bylo to hodně vyrovnané, protože i Pardubice měly nějaké šance. Jsem rád, že jsme podruhé vyhráli doma, takže se malinko lépe dýchá. Pořád jsme ale suverénně poslední, takže se budeme snažit tlačit na třinácté místo."

Břetislav Kopřiva (Pardubice): "Hráče jsme upozorňovali, že potřebujeme dobrý vstup do utkání, protože šel Chomutov evidentně výkonnostně nahoru. Bohužel se nám to nepovedlo, první třetinu jsme zahráli velice špatně a od toho se odvíjelo celé utkání, i když jsme měli momenty, kdy jsme mohli dát kontaktní gól. Jenomže jsme je nedáváme. V závěru jsme chtěli, aby šli hráči do rizika a za stavu 0:3 se zápasem ještě něco udělali, ale dopustili jsme se hrubých chyb v obraně. Toho soupeř využil a utrhl se na neřešitelné skóre. Už jsme s tím nemohli nic dělat. Na rovinu musíme říct, že to od nás nebyl dobrý výkon."

SESTŘIH: Chomutov - Pardubice 6:1. Piráti si smlsli na Dynamu, dvakrát se trefil Svoboda
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:38. Sklenář, 17:34. T. Svoboda, 29:02. Knot, 50:08. Klhůfek, 53:03. T. Svoboda, 55:47. V. Růžička

Hosté: 46:33. Marosz

Sestavy

Domácí: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Hanták, J. Havel.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Čáslava, Holland, Děrvuk, Hrabal, Wishart, Budík – Rolinek, Marosz, Skokan – Treille, Bubela, P. Sýkora – Perret, Dušek, Vondráček – Kusý, Welsh, Poulíček.

Rozhodčí

Hodek, Veselý – Malý, Klouček

Stadion

ROCKNET ARÉNA, Chomutov

Návštěva

3 876 diváků


Bruslařům ukončil sérii jediný gól

Úvodní tlak patřil domácímu týmu, který donutil hosty ke třem faulům, ale ani jednu z nabídnutých přesilovek i přes několik šancí Středočeši nevyužili. Indiáni odolali dokonce i 20 sekund ve třech proti pěti. Za hosty mohl na druhé straně otevřít skóre Petr Straka, ale jeho průnik ze strany zastavil Krošelj. Všech osm střel kryl i jeho protějšek Frodl, a tak skončila první třetina bez branek.

V úvodu té druhé našel Klepiš na kruhu úplně volného Skalického, který ale puk z první netrefil. Pak si první početní výhodu v utkání vyzkoušeli i hosté, ale výsledek byl stejný jako v případě domácích přesilovek. Plzeň se prosadila až ve druhé přesilovce, ale gól po Gulašově dělovce rozhodčí neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Mladá Boleslav se pak ubránila 22 vteřin ve třech proti pěti a naopak sama nevyužila 41 sekund dvojnásobné přesilovky, takže i po druhé třetině zůstával stav bezbrankový.

Na první gól zápasu se tak muselo čekat do 45. minuty. Přesně s koncem přesilové hry přišla u levé tyčky dorážka Jonese, která proskočila až za záda gólmana Mladé Boleslavi. Domácí ve zbytku zápasu nedokázali najít odpověď a podruhé v sezoně doma prohráli, aniž by vstřelili jediný gól.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Zápas byl o prvním gólu. Potkala se dvě bruslivá mužstva a tým, který jde do vedení, pak má výhodu, že už se nemusí tolik tlačit do útoku. Plzeň už potom vedení zkušeně ubránila. My jsme sice měli ještě nějaké šance, ale žádnou stoprocentní, Plzeň skvěle odehrála předbrankový prostor. Ani k power play jsme se pořádně nedostali."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Domácí byli dvě třetiny jasně lepším týmem, byli rychlejší a důraznější v soubojích. Naštěstí jsme to ustáli na výsledku 0:0 a zápas pak rozhodl jediný gól. Sami jsme letos hráli mraky takových zápasů jako dnes Boleslav, kdy jsme byli lepší, ale prohráli jsme. Tohle byl snad první zápas, kdy nás soupeř přehrál. Ale paradoxně jsme vyhráli my."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:1. O výhře hostů rozhodl jediný gól Američana Jonese
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 44:53. Jones

Sestavy

Domácí: Krošelj (Groh) – Kotvan, Pláněk, Hanzlík (A), Dlapa, Němeček, Bernad, Eminger – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Pacovský, P. Musil, Látal – Šťastný, T. Knotek, Martin Procházka – Pabiška, Najman, P. Kousal.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Allen – Indrák (A), V. Němec (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kratěna, Kantner – Stach, Kracík, Pour.

Rozhodčí

Pešina, Pavlovič – Kajínek, Zavřel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 368 diváků


Pražané po třech fackách zabrali

Do sestavy Zlína se vrátil Fořt a na marodce zůstávají pouze Herman s Fryšarou. Sparta postrádá Košťálka, Kalinu, Pavelku, Klimka, Smejkala, Říčku, Černocha a Přibyla. Poprvé od příchodu z Vítkovic její dres oblékl obránce Erik de la Rose.

Ještě před začátkem duelu zlínský klub ocenil a vyvěsil dres s číslem 17 někdejšího hráče a v současnosti kustoda Beranů Miloslava Sedláka, který v klubu působí už 45 let.

První třetina gól nepřinesla. Dvě dobré šance se naskytly domácím. Nejprve Lakatoš nepotrestal zaváhání Machovského, jenž se následně předvedl při přesilovkové kombinaci Beranů, kterou zakončoval Kubiš.

V prostředním dějství už začaly padat branky. Nejdříve ve 25. minutě zachoval klidnou hlavu před Sedláčkem Kumstát, který uspěl kličkou do bekhendu. Zlínští sice byli ve druhé třetině opticky lepší, ale nebylo jim to nic platné.

V polovině duelu promarnili přesilovku, načež inkasovali podruhé. Po rychlém přesunu do útoku pálil Beran, jehož rána se sice otřela o domácího gólmana, i přesto ale skončila v síti.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky si oba týmy zkusily hru pět na tři v trvání okolo minuty, ale gólový úspěch nezaznamenaly. Zřejmě poslední možnost udělat něco s nedobře rozehraným duelem měli domácí v 50. minutě, kdy Popelka zachytil rozehrávku soupeře a byl sám před Machovským, který ho ale vychytal.

Pak už si vzala slovo dvojice Forman a Jarůšek, který zvýšil do odkryté branky na 3:0. Necelých osm minut před koncem putoval na trestnou lavici Delisle, Zlín navíc přesilovku vylepšil odvoláním gólmana. Kýžený efekt to ale nepřineslo, Dvořák přes celé hřiště trefil odkrytou prázdnou branku.

Martin Hamrlík (Zlín): "Musíme poděkovat klukům za bojovnost, ale dnes to nestačilo. Potřebovali jsme v jakékoliv fázi dát gól, to se nám nepovedlo. Sparta nás přetlačila, dobře blokovala střely a bylo těžké se dostávat k dorážkám. Podržel ji gólman a nám selhaly přesilovky. Soupeř vyhrál zaslouženě."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "My jsme po třech porážkách měli tréninky zaměřené na věci, které se nám poslední dobou nedařily. Měli jsme pohovory s hráči, kteří dnes ukázali, že to nejsou jen plané řeči. Dokázali jsme, že umíme vyhrávat. Od prvního střídání jsme měli na střídačce klid, měli jsme pocit, že zápas kontrolujeme. Dělali jsme správné věci a věděli jsme, že když je budeme dělat celých šedesát minut, tak to dopadne dobře. Matěj Machovský předvedl skvělý výkon. Stejně tak i hráči, kterým defenzíva až tak moc nechutná, se na ni zaměřili. My hráče na střílení gólů máme, ale potřebovali jsme trochu pomoct v té obraně. První start má za sebou Erik de la Rose a jsme spokojeni. Dává rychle puky z hole, nedostáváme se pod takový tlak."

SESTŘIH: Zlín - Sparta 0:4. Pražané ukončili sérii pořážek a domácím nedali šanci
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 24:45. Kumstát, 32:50. Beran, 51:32. Jarůšek, 53:15. Tomáš Dvořák

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Gazda – Fořt, Kubiš (A), J. Ondráček – Lakatoš, Honejsek, Okál – Poletín, P. Sedláček, E. Kulda – Popelka, Werbik, Šlahař.

Hosté: Machovský (Honzík) – Delisle, Piskáček (A), Blain, T. Voráček, de la Rose, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Forman, Sill, Jarůšek – Kudrna, P. Vrána (C), Buchtele – Rousek, Pech (A), Kumstát – Beran, Pšenička, T. Jandus.

Rozhodčí

Jeřábek, Hejduk – Bryška, Hanzlík

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

5650 diváků


Obrat dovršil Paulovič

Zápas sice začal litvínovskou šancí, když ve čtvrté minutě domácí zablokovali Mikúšovu střelu z dobré pozice, ale pak se Hradec rozjel. V první třetině měl jasně navrch, jenže nebyl schopen překonat výborného gólmana Januse. Bičevskis i Dragoun na něj jeli sami, v prvním případě zasáhl vyrážečkou, ve druhém nenechal puk proklouznout mezi betony.

Nejnebezpečnějšími domácími hráči byli útočník Paulovič a zadák Piché. Paulovič měl podíl na Dragounově úniku, sám se také pokusil Januse přelstít při přesilovce. Vyjel od zadního mantinelu, ale brankář byl úspěšnější. Piché měl dvě dobré možnosti na konci třetiny. Pokaždé pálil tvrdě z prostoru mezi kruhy, ale Januse nepřekonal.

Ve druhé části byl průběh podobný. Královéhradečtí se dostali do největší šance v oslabení. Ve 31. minutě prošel po pravé straně Chalupa, obhodil si obránce a domácí postupovali tři proti jednomu. Po Chalupově zpětné přihrávce však Piché tentokrát netrefil bránu.

Jak už to tak bývá, Mountfieldu se střelecká neúspěšnost vymstila. Minutu po obří příležitosti se totiž hosté dostali do vedení. Po brejku střílel Matoušek a puk vyražený Maxwellem poslal do branky pohotový Válek.

Ve třetí části však přišlo hradecké střelecké probuzení. Domácí dali během necelých šesti minut tři branky. Nejprve překonal výborného Januse po chytré Smoleňákově přihrávce Vincour, poté dal první branku v dresu Východočechů Kanaďan Lessio, jenž skóroval šikovnou tečí. Třetí zásah přidal po úniku Paulovič, který využil zaváhání jednoho z obránců.

Litvínov už za necelou minutu snížil, když si druhý zásah připsal střelou zápěstím Válek. Ale domácí už vedení udrželi a vyhráli desáté z dvanácti domácích střetnutí.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Mountfield HK): "V první třetině jsme měli spoustu šancí, které jsme ale nevyužili. Ve druhé jsme udělali jednu chybičku, špatně dobruslili situaci a prohrávali jsme. Ale kluci makali celý zápas, ukázal se obrovský charakter mančaftu. Bojovali jsme, chodili do brány a věřili jsme, že to dokážeme otočit. Třemi góly ve třetí třetině jsme utkání rozhodli. I když jsme si ho na konci zkomplikovali a trochu se strachovali o výsledek, myslím, že jsme odehráli dobré utkání."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nám se nepodařila poslední utkání na venkovní půdě a věděli jsme, že nás čeká dobře hrající soupeř. Podařilo se nám šťastným gólem odskočit do vedení, ale poté bohužel rozhodly takové věci, že necháme soupeře odskočit od mantinelu na srovnání stavu, pak zahrajeme špatné vhazování v obranném pásmu a při třetím gólu to byla nešťastná situace, kdy obránce podklouzl a nechal jet hráče samotného na bránu. Nedělali jsme jednoduché věci. Když se v dnešním hokeji neaplikují, tým nemůže být úspěšný. Při troše štěstí jsme mohli uhrát bod, ale Hradec byl celý zápas lepší."

SESTŘIH: Mountfield HK - Litvínov 3:2. O výhře domácích rozhodla poslední třetina zápasu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 48:28. Vincour, 52:48. Lessio, 54:09. Paulovič

Hosté: 31:56. Válek, 54:58. Válek

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák (A), Koukal, Lessio – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Bezúch.

Hosté: Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, Hunkes, L. Doudera, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek (A), J. Mikúš, Válek – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček (C) – Jurčík, M. Havelka, Matoušek.

Rozhodčí

Bejček, Hribik – Polák, Špringl.

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5022 diváků


Bílé Tygry připravil o první místo Irgl

První třetina přinesla zpočátku opatrný hokej. Aktivnějším týmem v ní byla jednoznačně Olomouc, která se dokázala dostat do čtyř nadějných šancí. Z dobré pozice hned na začátku třetiny střílel Galvas, ale stejně jako v případě osamoceného úniku Ostřížka předvedl skvělý zákrok gólman Will. Toho se Olomouckým povedlo překonat až v 16. minutě: po střele Dujsíka nejdříve dorážel Laš, který ještě neuspěl, ale na druhou dorážku Skladaného už byl liberecký brankář krátký.

Liberci se díky nedisciplinovanosti olomouckých hráčů povedl vstup do druhé třetiny. Hned první přesilovou hru brzy využil po hezké přihrávce Redenbacha Jelínek a srovnal na 1:1. Hned vzápětí mohl jít Liberec do vedení, jenže přesilovku pěti proti třem i přes několik zajímavých střel nevyužil. Druhou branku hosté přidali zásluhou Zachara, který zakončil své sólo přesně mezi Konrádovy betony.

Třetí třetina začala přesně naopak než ta druhá. Domácí svou první přesilovkou v zápase nepohrdli a na 2:2 srovnal zkušený olomoucký střelec Irgl. V dalším průběhu hry měl dvakrát po sobě velké štěstí olomoucký brankář Konrád, když po dvou nepřehledných situacích zvonila za jeho zády tyč. Ve velké šanci se ocitl ještě liberecký kapitán Jelínek, ale jeho pokus těsně minul tyč olomoucké branky. Poté už obě mužstva hlavně nechtěla inkasovat a soustředila se víc na obranu.

V prodloužení mohly oba celky z několika šancí rozhodnout, skvěle chytající brankáři ale za svá záda žádný další puk nepustili. O vítězi tak rozhodly až nájezdy. V těch byla úspěšnější Olomouc, když svůj pokus proměnili Knotek s Nahodilem. Za Liberec se dokázal prosadit jen Birner.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "Výborně jsme začali a první třetina byla z naší strany výborná. Ve druhé jsme hned byli vyloučení a dostali gól v oslabení. Pak jsme měli další vyloučení a prvních 10 minut jsme hráli ve čtyřech, nebo ve třech. To nás trochu dostalo z tempa a Liberec dominoval. Byli jsme rádi, že to bylo jen 1:2. Ve třetí třetině jsme vyrovnali, ale Liberec zase v posledních pěti minutách tlačil. Trošku se k nám přiklonilo štěstíčko, jež jsme neměli minulý zápas ve Vítkovicích. Jsme určitě rádi za dva body, protože Liberec hrál výborně. Řekl bych, že to bylo nejlepší mužstvo, se kterým jsme tuto sezonu hráli."

Filip Pešán (Liberec): "Začali jsme zbytečně bázlivě a nechali domácí zakládat útoky bez tlaku. První třetina byla taková všelijaká a vyrovnaná. Ve druhé jsme domácí dostali pod tlak, jak jsme chtěli. Ve třetí části jsme dostali branku z přesilovky. Naopak jsme nastřelili čtyři tyčky a efektivita z naší strany nebyla, jaká měla být. Ačkoliv jsme v prodloužení víc drželi puk, Olomouc jela dvakrát sama na Willa, který to skvěle zvládl. Tím možná domácí naklonili rovinu zápasu na svoji stranu. Domácí zaslouží respekt, odtud se body vozí těžce a historicky jsme tu několikrát prohráli. Udělali jsme pro vítězství vše, vyrovnanou bitvu rozhodly nájezdy. Takovou prohru beru, i když mě bolí. Každý bod se počítá."

SESTŘIH: Olomouc - Liberec 3:2sn. Mora bere o bod víc, v nájezdech rozhodl Nahodil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:16. Skladaný, 46:07. Irgl, . Nahodil

Hosté: 22:12. P. Jelínek, 32:56. M. Zachar

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Vyrůbalík, Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Mráz.

Hosté: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd, Stříteský, Derner, T. Hanousek, Ševc, Maier – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, Ordoš – Valský, P. Jelínek, L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Lučan, Kis

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud