Michal Koštuřík
23. listopadu 2018 • 22:28

„Ostrý“ Krupp stojí se Spartou o body, ne o oslnivou romantiku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvykejte si, tohle je prostě Sparta pod Uwe Kruppem a Jaroslavem Nedvědem. Dva bývalí výborní obránci vytrvale pumpují do hráčů, ať důsledně brání, dohrávají a vyhrávají osobní souboje, jednoduše metou puky ven z pásma a čistí prostor před gólmanem. Jak vystihl Nedvěd po potřebné výhře ve Zlíně: „Byli jsme hodně ostří.“



Na tomto základě je letošní Sparta postavena. To samozřejmě neznamená, že Pech a spol. mají zakázáno kvedlat s pukem a dávat góly. Nadstavba se od nich očekává. Až si splní povinnosti vzadu, hurá na zteč. Včera to po třech prohrách v řadě na Moravě bouchlo, strategie fungovala na obou koncích kluziště i v bráně.

Tam mimochodem opět stál Matěj Machovský , který byl v posledních dvou zápasech v Chomutově a s Olomoucí předčasně střídán Davidem Honzíkem. Šéfové týmu mu dali jasně najevo, že on a nikdo jiný je pro ně jedničkou. Vůbec jim nešrotovalo v hlavě, že by měli dát Machovskému pohov, aby si pod deku ulevil od tlaku. Ne! Běž a ukaž všem, co umíš. I tohle vyšlo. „Každému se něco v životě nepovedlo. Nad Matějovou nominací nebyl vůbec žádný otazník,“ prohlásil asistent Nedvěd.

Pragmatická Sparta přijela do Zlína pro body, nikoliv oslnit romantickým ofenzivním hokejem. Bez osmi hráčů základní sestavy ani nemůže hrát jinak. V plné palbě se však od ní musí očekávat v útoku víc. Identifikovat slavný klub jen podle toho, že se do soupeře zakousne v obranné třetině a občas zaštěká vpředu, to asi není úplně to, po čem její nároční fanoušci a vůbec český hokej baží.

Německého kouče čekají v sezoně mnohem těžší zkoušky než vyhraná bitva v Baťově městě. Momentálně jsou v lize lepší týmy než ten jeho.

SESTŘIH: Zlín - Sparta 0:4. Pražané ukončili sérii pořážek a domácím nedali šanci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud