20. prosince 2018 • 09:18

Vítkovický recept na mazání černé série: Šňůry neexistují!

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět porážek a dost. Vítkovice s mizernou dobou zatočily v Pardubicích, kde vyhrály 5:2. „Jsme spokojení, že jsme vyhráli zápas po pauze a ne kvůli nějaké sérii. Já osobně na nějaké šňůry nevěřím, ať už jde o výhry nebo porážky. Beru to zápas od zápasu, třetinu od třetiny a jsem rád, že se k tomu tak postavilo i mužstvo,“ vykládal po utkání vítkovický trenér Jakub Petr.



Góly

Domácí: 05:37. Poulíček, 40:35. Dušek

Hosté: 01:48. Kucsera, 04:04. D. Květoň, 14:22. P. Zdráhal, 32:02. Kucsera, 48:22. Lev

Sestavy

Domácí: Kacetl (5. Hamerlík) – Holland, Mikuš, Trončinský, Wishart, Hrabal, Děrvuk, Cardwell – Skokan, Marosz, Rolinek – Hovorka, Bubela, Kusý – P. Sýkora, Dušek, Vondráček – Mandát, Poulíček, Perret.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Výtisk, Černý, Šidlík, Baranka, Mrázek – Dej, Lev, Olesz – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Szturc, Pytlík, Kucsera – P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss.

Rozhodčí

Hradil, Hribik – Bryška, Ganger

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

6209 diváků

Vlastně to byl na východě Čech pro jeho tým start snů. Dva pobyty v útočném pásmu, dva góly a domácí brankář Ondřej Kacetl šel z branky. Nezabralo to ani pět minut. „Potřebovali jsme body jako sůl, zaplaťpánbůh, že jsme tak dobře začali, dali nějaké góly a potom se nám hrálo dobře. Měli jsme celkově dost šancí a konečně nám to tam napadalo. Dva zápasy po sobě jsme gól nedali,“ uvědomoval si útočník Patrik Zdráhal, jehož trefa se nakonec stala vítěznou.

Hrdinou zápasu byl ovšem Lukáš Kucsera. Zdráhalovi nahrával na třetí vítkovický gól, sám navíc dva dal. „Jsem moc spokojený, že mi to tam konečně spadlo. Trochu se tuhle sezonu trápím, jsem rád, že se podařilo to prolomit,“ vyprávěl. Podle něj pět porážek v řadě a tabulkový sešup z boje o první místo dolů, na týmu po reprezentační pauze vidět vůbec nebyl: „Od začátku bylo na týmu vidět, že měl čistou hlavu, nepřipadalo by mi, že máme za sebou pět porážek.“ Přesně v duchu slov trenéra Petra: Série neexistují!

Nejlepší pasáž zápasu Vítkovice vytáhly ve druhé třetině. Tam dominovaly, užívaly si hokej. „Musím říct, že tam mě naše hra bavila. Byl tam pohyb i kreativita,“ ocenil Petr. I když výtku ale stejně našel: „Je to spíš do kabiny, ale zase jsme sklouzli k tomu, co nás trápí celou sezonu. V situacích, kdy máme zakončovat a jít tvrdě do brány, děláme zbytečné věci.”

Pardubice - Vítkovice: Hostující využívají přesilovku! Jakub Lev se štěstím propálil Hamerlíka, 2:5
Video se připravuje ...

Pardubice - Vítkovice: Na rozdíl dvou branek snižuje Denis Kusý, 2:4
Video se připravuje ...

Pardubice - Vítkovice: Hosté opět zvyšují náskok! Druhou trefou v zápase se připomíná Kucsera, 1:4
Video se připravuje ...

Obránce Marka Trončinského pardubické Dynamo před časem vyřadilo z kádru, nyní se však do sestavy vrátil a hodlá vzít na sebe velkou zodpovědnost
Obránce Marka Trončinského pardubické Dynamo před časem vyřadilo z kádru, nyní se však do sestavy vrátil a hodlá vzít na sebe velkou zodpovědnost

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud