1. února 2019 • 21:40

SESTŘIHY: Olomouc skolila Třinec, Sedláček má první nulu za Spartu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágrem 41. kola Tipsport extraligy byl souboj Plzně s Kometou. Indiáni vyhráli jednoznačně 5:2, stejně jako Olomouc, která překvapivě skolila favorizovaný Třinec. Lídr tabulky z Liberce v Pardubicích naopak nezaváhal, k výhře mu přitom stačil jediný gól Jakuba Valského. Za Spartu proti Vítkovicím vychytal první čisté konto brankář Jakub Sedláček.



Plzeň ve slavnostním utkání přejela Kometu

Domácím vyšel vstup do slavnostního zápasu ideálně. V úvodní minutě ještě po spolupráci s Gulašem Kovář nepřekonal klečícího gólmana Vejmelku, ale vzápětí po šikovném prostrčení Denise Kindla dokázal dobře najetý Allen z levého kruhu otevřít skóre.

Pasivní hosté směrem dopředu zahrozili až v osmé minutě při Kovářově vyloučení a zatím elitní extraligový střelec Mueller pohotovou dorážkou střely Ondřeje Němce srovnal na 1:1.

Za chvíli navíc zaváhal při rozehrávce Frodl, Orsava ovšem trefil pouze levou tyč opuštěné plzeňské branky. Z protiútoku rozjetý Straka sice z dobré pozice minul, ve 12. minutě už však po Allenově dlouhém pasu Kovář v samostatném úniku s povedeným forhendovým blafákem uspěl. Aktivnější Indiáni potrestali 13 vteřin před první sirénou vyloučení Vondráčka a po Gulašově přesné křížné přihrávce zvýšil Pour na 3:1.

Začátek prostřední části patřil opět lépe kombinujícím domácím, Gulašovu ránu bez přípravy z levého kruhu ale dokázal skvěle vyrazit Vejmelka. Hosté se do šancí dostávali o poznání obtížněji, přesto postupně vyrovnali hru. Nejblíže kontaktní trefě byli hráči Komety po polovině utkání, kdy se během početní výhody neprosadil dvakrát z prostoru mezi kruhy Mueller.

SESTŘIH: Plzeň - Brno 5:2. Indiáni při oslavách 90. výročí založení klubu zdolali Kometu poprvé po čtyřech prohrách
Video se připravuje ...

Závěr druhé třetiny opět patřil Indiánům. Při přečíslení dvou na jednoho ve 40. minutě přihrál Kracík do gólové pozice Denisovi Kindlovi, kterému jen za cenu nedovoleného zákroku zabránil zakončit Gulaši.

Při následné přesilovce v úvodu závěrečné dvacetiminutovky zblízka příliš slabě tečoval nekrytý Eberle a již v pěti neskóroval bekhendem ani tísněný Kovář. Ve 47. minutě hosté přečkali 52 vteřin dlouhé oslabení ve třech, když Vejmelka zlikvidoval šance Kracíka a Vojtěcha Němce. Zdramatizovat vývoj zápasu se nepodařilo hostům při trestu Pulpána a naopak ve vlastním oslabení čelil Vejmelka únikům Gulaše a Straky.

V 54. minutě už střelou z levé strany uspěl Kantner a o 76 vteřin později skóre navýšil bekhendem Straka. Na konečných 5:2 upravil šťastným nahozením z rohu Baranka. Úřadující mistři tak ukončili sérii tří výher.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Vstoupili jsme do zápasu přesně tak, jak jsme si řekli na poradě. Chtěli jsme být agresivní, dohrávat souboje, dobře nakládat s pukem a tlačit se do brány. Odskočili jsme v závěru třetiny využitou přesilovkou na 3:1. Ve druhé třetině jsme pořád drželi výborný výkon, přestože gól nepadl. Jsem rád, že jsme dohráli celý zápas naplno, což se nám nepodařilo ve středu v Liberci, kde jsme nezvládli třetí třetinu. Dnes musím kluky pochválit za to, že od naší hry neustoupili, byl to jeden z těch lepších výkonů v sezoně."

Kamil Pokorný (Brno): "Nám se dnešní zápas určitě nepovedl. Už v první třetině domácí ukázali, že byli dnes agresivnější a vyhrávali osobní souboje. Vytvořili si díky tomu spoustu dobrých herních situací a ujali se vedení 3:1. Tenhle stav trval téměř celý zápas. V pasážích, kdy jsme zvedli hlavu, jsme nedokázali dát kontaktní gól. Plzeň dnes vyhrála zaslouženě a já jí mohu pouze pogratulovat."

Góly

Domácí: 01:27. Allen, 11:09. Jan Kovář, 19:47. Pour, 53:40. Kantner, 54:56. Straka

Hosté: 07:58. Mueller, 56:21. Baranka

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Allen, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Kantner, Preisinger, Indrák (A).

Hosté: Vejmelka (Dostál) – Baranka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Orsava – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler – Mallet, Kusko, Vondráček.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Klouček, Pešek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7117 diváků

Tuhou bitvu rozhodl nájezdový mág Kašpar

V souboji o desátou pozici začali lépe hosté, ovšem vedení z toho nevytěžili. Samostatným únikem pohrdl Petružálek, Hübl zase pálil jen do tyče Kašíkovy branky. Až ke konci třetiny se osmělili i Berani, ani Janus ale nekapituloval.

Velmi opatrný a čistý zápas pokračoval za bezbrankového stavu až do 24. minuty, kdy Zlín, jehož útočník Okál si odpykával poslední díl z třízápasového disciplinárního trestu za faul na olomouckého útočníka Koloucha, dokázal otevřít skóre. Na hraně ofsajdu převzal kotouč Ondráček a puk přes Kuldu dostal až do prázdné branky skórující Sedláček.

SESTŘIH: Zlín - Litvínov 1:2sn. Hostům se povedlo proměnit všechny nájezdy a zaslouženě si tak vzali dva body
Video se připravuje ...

Následně si však Severočeši šli za vyrovnáním, herně měli navrch, šance na skórování však chyběly. A tak se jim Kašíka podařilo překonat až v momentě, kdy to nebylo úplně v plánu - při vlastním oslabení. Nahození Trončinského od modré čáry skončilo až v síti.

První přesilovku si Verva zahrála na začátku třetí třetiny, vysokou hůl Fryšary ale nepotrestala. Hosté hráli nadále v mírné převaze, důležitost utkání však byla znát, šancí bylo minimum. Za zmínku stál pokus Kašpara, který se snažil dostat puk do sítě o Kašíka, jenže skóre 1:1 se neměnilo.

Čtyři minuty před koncem mohl překlopit vedení na stranu Beranů Ondráček, v dobré pozici však ještě zbytečně nahrával. Vyhrocený závěr přinesl Zlínu ještě jednu přesilovou hru, kromě 18 sekund se však celá přenesla do prodloužení. Ani v nastaveném čase se o vítězi nerozhodlo.

V nájezdech pak získali bod navrch hosté, když proměnili všechny tři své pokusy: Kašíka prostřelili Kašpar, Mikuš a Hübl. Zlínští střelci naproti tomu ze tří pokusů ani jednou Januse nepřekonali.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): "Na zápase byla znát jeho tíha. Nervózní byly oba týmy. My jsme měli v první třetině nějaký tlak, ale nic významného. Poté jsme dali gól, vypadalo to, že to může být dobré, ale paradoxně jsme inkasovali při vlastní přesilovce. Duel byl nervózní až do konce, nicméně hráče musíme pochválit za bojovnost a snahu, nic nevzdali. Neproměnili jsme přesilovku čtyři na tři v prodloužení, v nájezdech byl soupeř lepší."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Věděli jsme, jak těžké utkání nás na žhavém zlínském ledě čeká. Říkali jsme si, že můžeme uspět jen v případě, že se vyvarujeme oslabení, budeme makat a hrát trpělivě. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, ale dokázali jsme zvítězit. Jsme šťastní."

Góly

Domácí: 24:00. P. Sedláček

Hosté: 35:22. Trončinský, 65:00. Kašpar

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Zbořil, Valenta, Ferenc – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Honejsek, Fryšara, Herman – Šlahař, P. Sedláček, E. Kulda – Kanko, Popelka, Werbik.

Hosté: Janus (Petrásek) – Ščotka, Trončinský, Šesták, Graborenko, Baránek, Hunkes, L. Doudera – Kašpar, J. Mikúš, Petružálek (A) – Válek, V. Hübl (A), Jurčík – Trávníček (C), Gerhát, M. Hanzl – Helt, M. Havelka, Jícha.

Rozhodčí

Jeřábek, Pražák – Gebauer, Lederer

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

4 002 diváků

Brankář Jakub Sedláček si připsal první nulu v dresu Sparty
Brankář Jakub Sedláček si připsal první nulu v dresu Sparty

Přetahovanou zvládli Mladoboleslavští

Mladá Boleslav měla skvělý vstup do zápasu. Po 64 vteřinách našel Pabiška Žejdla, který přesnou střelou do horního rohu Novotného branky otevřel skóre. Také další šance patřily domácím, ale Musil ani znovu Žejdl zblízka na Novotného nevyzráli. Domácí brankář Krošelj měl největší práci s pukem odraženým od zadního mantinelu po tvrdé ráně jednoho z hostujících obránců.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl náskok Mladé Boleslavi zvýšit opět Žejdl. V samostatném úniku zvolil oblíbenou střelu mezi betony, tu si ale Novotný pohlídal. Hosté mohli vyrovnat po osmi minutách druhé třetiny, když rozhodčí nařídili za zalehnutí puku v domácím brankovišti Němečkem trestné střílení. Kapitán Energie Skuhravý to zkusil podobně jako Žejdl, ani on ale neuspěl.

Vyrovnání se ale hosté dočkali jen o půl minuty později. Vlach nahazoval puk zpoza branky do nebezpečného prostoru, ten se ale o záda blokujícího Bernada dostal až za Krošeljova záda. A o tři minuty později se z gólu radoval i Skuhravý, který vteřinu po skončení přesilové hry prostřelil zblízka domácího gólmana.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Karlovy Vary 3:2. Přetahovaná skončila nakonec vítězně pro Středočechy
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav odpověděla podobně. Pro změnu vteřinu před koncem své druhé přesilové hry dorazil puk po Pláňkově střele do branky kapitán Bruslařského klubu Vondrka.

Mladá Boleslav si vzala vedení zpět v úvodu třetí třetiny. Při přesilové hře vypálil přesně od modré čáry Kotvan. Za hosty mohl odpovědět jejich nejlepší hráč Vlach, jenže při dorážce do odkryté branky těsně minul. Dvě minuty před koncem zápasu vypálil od modré čáry Plutnar a Krošelj pomocí brusle a tyče udržel se štěstím puk před brankovou čárou. Závěr už domácí zvládli zkušeně a hosty do očekávaného tlaku nepustili.

Ohlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Prvních deset minut jsme odehráli dobře a zaslouženě jsme vedli. Pak ale Vary přidaly na obrátkách a do konce zápasu už byly lepší. My jsme bohudík uhráli šťastné tři body, a to díky výkonu našeho brankáře a přesilovkám. Jinak jsme byli padesát minut horším týmem." 

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že domácí jsou ve skvělé formě, tak jsme se připravovali na začátek zápasu. Ten měli domácí dobrý, zatlačili nás, hrozili z protiútoků a zaslouženě šli do vedení. Ale po deseti minutách se nám podařilo srovnat hru i pohyb a pak nám skvěle vyšla druhá třetina, kdy jsme šli do vedení. Bohužel nás srazily dvě technické chyby a Boleslav využila dvě přesilovky. Nám to tam dneska při přesilovce bohužel nepadlo, i proto jsme na konci byli o krůček pozadu. Ale předvedli jsme slušný výkon. O to víc mrzí, že jsme za něj nebyli odměněni body."

Góly

Domácí: 01:04. Žejdl, 37:21. Vondrka, 43:07. Kotvan

Hosté: 28:36. R. Vlach, 32:47. Skuhravý

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Němeček, Kovačevič, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

Hosté: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Sičák (A), M. Rohan, Kozák, Eminger, Podlipnik – T. Rachůnek, Gríger, Flek – J. Černý, R. Vlach, Šik – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Balán (A), Křemen.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Lhotský, Zíka

Stadion

ŠKOENERGO aréna

Návštěva

3 323 diváků

Mountfield potvrdil dominanci v soubojích s Piráty

Utkání sice začalo z obou stran hodně aktivně, ale ani jeden celek se nemohl dostat to vyložené šance. Až v sedmé minutě Růžička vybídl před brankou Havla, který však gólmana Maxwella ranou z první nepřekonal. Na druhé straně sám před Petersem selhal Miškář. V závěru úvodního dějství během přesilové hry Sklenář pohotovou tečí minul odkrytou branku hostů.

Na první gól se čekalo do 26. minuty, kdy střelu Cingela úspěšně tečoval Radovan Pavlík. Zanedlouho na něho navíc navázal Koukal během nabídnuté početní výhody a zajistil hostům dvoubrankový náskok.

SESTŘIH: Chomutov - Mountfield HK 1:3. Dvanáctí Piráti popáté za sebou nebodovali
Video se připravuje ...

Po polovině duelu Havel v úniku vybojoval pro svůj tým přesilovku, v níž však všechny pokusy Pirátů lapil Maxwell. Strážce hostující branky si však vybral slabou chvíli ve 37. minutě, když se nechal od Sklenáře nachytat na první tyčce a bylo to 1:2.

Piráti v nástupu do třetího dějství neuspěli ve zbytku přesilovky, kterou si vybojovali před pauzou, takže mohl udeřit Mountfield v čele s Radovanem Pavlíkem, který proměnil samostatný únik. Nedlouho po sobě měli hosté možnost zvýšit ve dvou početních výhodách, skórem ale nepohnuli.

Pět minut před koncem základní hrací doby mohli Piráti oživit naději na zvrat, když měli k dispozici minutu a 53 vteřin v pěti proti třem, čehož ale ve vyhrocené atmosféře a během power play v šesti proti třem nevyužili.

Ohlasy trenéřů:

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "První třetina vyzněla jasně pro Hradec, přehrával nás, ale my jsme na druhou stranu dobře bránili. Nějaké šance pochytal brankář Peters. Paradoxně ve druhé a třetí třetině jsme hráli slušně, ale druhá třetina rozhodla v náš neprospěch. Dostali jsme dva góly a Hradec si to v poslední třetině pohlídal. Rozhodlo také to, že jsme v poslední třetině nevyužili přesilovku pět na tři, abychom se vrátili zpět do zápasu a v posledních třech minutách zkusili v power play srovnat. Když se nevyužije přesilovka pět na tři, nemůžeme pomýšlet na to, abychom vyhráli zápas." 

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Jeli jsme do Chomutova s vědomím, že to bude těžký zápas. Od nás nebyl výkon ideální a rádi bychom se prezentovali jiným hokejem. Byl to spíš takový boj z obou stran. Vyskytovalo se spousta nepřesností. Bodů z Chomutova si moc vážíme."

Góly

Domácí: 36:48. Sklenář

Hosté: 25:03. R. Pavlík, 27:42. Koukal, 43:01. R. Pavlík

Sestavy

Domácí: Peters (Pavlát) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela – Sklenář, V. Růžička, J. Havel – Marjamäki, Huml, T. Svoboda – Tomica, Raška, Duda – Koblížek, Gut, Chrpa – Koblasa.

Hosté: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos, Lessio.

Rozhodčí

Hribik, Kika – Frodl, Hanzlík

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

2 984 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 11:08. Valský

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Cardwell, Budík, J. Zdráhal – Hovorka, J. Kloz, Rolinek – Dušek, Ihnačák, Machala – L. Horký, Mandát, Perret – Koffer, Marosz, Poulíček.

Hosté: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Kolmann, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

Rozhodčí

Petružálek, Pešina – Kis, Rampír

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

7091 diváků

Will vychytal druhé čisté konto v řadě

Hned při svém prvním střídání v pardubickém dresu měl šanci Kloz, ale Willa neprostřelil. Liberec se připomněl až po delší době nepřesnou střelou Hudáčka z mezikruží. Dynamo následně nevyužilo přečíslení dvou proti jednomu, a tak skóre ve 12. minutě po protiútoku otevřel doklepnutím do odkryté klece Valský. Chvíli přes sirénou promarnil samostatný únik Kvapil.

Pardubice držely s favoritem krok a ve druhé třetině dokonce měly více šancí. Dvě velké si domácí připravili při oslabení, kdy Will nejprve vychytal Schause při přečíslení tří proti jednomu a poté zneškodnil i Rolinkův pokus. Hra se rychle přelévala ze strany na stranu a přečíslení dvou proti jednomu musel řešit i Kacetl, jehož lapačku neomylně trefil Lakatoš.

SESTŘIH: Pardubice - Liberec 0:1. Duel skoupý na góly skončil pro domácí další prohrou
Video se připravuje ...

Po polovině zápasu už při velkých šancích zvonily tyče. Willa nejprve při střele Marosze z mezikruží zachránila ta levá a za necelé čtyři minuty po ráně Ihnacaka i pravá. Liberec jako by se nemohl pořádně dostat do tempa, přesto v závěru druhé části několikrát dorážel na Kacetla a po chybě pardubické obrany zamířil do tyče Hudáček.

Obraz hry se výrazně změnil až po druhé přestávce. Bílí Tygři byli najednou všude a v krátkém sledu zahodil dvě šance. Kacetlovu branku těsně minul Jelínek a poté pardubický gólman zlikvidoval šanci Birnera. Pardubice se sice tlačily do útoku, ale až před Willa je obrana Bílých Tygrů pouštěla sporadicky. Nic na tom nezměnila ani přesilovka, ani závěrečná hra bez brankáře. Liberec hubené vítězství udržel.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Mrzí mě, že jsme utkání prohráli jednou brankou. Šli jsme do něj s obranným myšlením a s tím, že ho odbojujeme. Hráči to splnili, ale potřebovali bychom nějaký takový zápas uhrát, aby se psychika a myšlení hráčů zlepšily. Kluci ukázali, že je na čem stavět. Budeme pracovat dál a já jsem přesvědčený, že to v brzké době zlomíme i výsledkově."

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že dnešní zápas bude velmi složitý. Soupeř bojoval, bránil a byl velmi aktivní, ani jednu část zápasu jsme rozhodně nebyli lepší. Našli jsme cestu, jak vyhrát utkání po jedné podařené akci. Na druhou stranu musím říct, že i my jsme bojovali a hráli systémově správně, i když některá rozhodnutí nebyla ideální. Bojovností a systémem jsme možná lepší Dynamo porazili a odvážíme si cenné tři body."

Góly

Domácí: 02:54. V. Tomeček, 28:27. Skladaný, 39:21. J. Galvas, 54:55. Irgl, 55:24. Jergl

Hosté: 08:46. Martin Růžička, 26:07. Svačina

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Rutar – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Holec, Handl, V. Tomeček.

Hosté: Kantor (Hrubec) – M. Doudera, Roth, Gernát, Matyáš, Galvinš, D. Musil, M. Adámek – Werek (C), Marcinko, Hrňa (A) – Dravecký, P. Vrána (A), Martin Růžička – M. Kovařčík, Polanský, O. Kovařčík – Chmielewski, Hladonik, Svačina.

Rozhodčí

Lacina, Obadal – Bryška, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

3691 diváků

Výhru Olomouce vyšperkoval gólem alá Hertl Aleš Jergl

Hanáci se ujali už ve třetí minutě vedení. Handl vyhrál vhazování, našel osamoceného Tomečka a ten z levého kruhu překonal Kantora, který po příchodu z Mladé Boleslavi debutoval v barvách Třince. V šesté minutě po chybě hostující obrany zahodil šanci tváří v tvář gólmanovi Holec. Navýšit vedení mohl i Ostřížek, ani jeho střela však gólem neskončila.

V sedmé minutě se do rychlého protiútoku dostali hosté, jenže Gernát promáchl. Po dalším rychlém protiútoku a faulu Švrčka na Hrňu následovalo trestné střílení. K němu se postavil Růžička a po blafáku do bekhendu vyrovnal.

Ve 14. minutě kryl Konrád šanci Draveckého. Vzápětí se ke střele dostal opět Holec, ale jeho pokus Kantor vyrazil. Následovala střela Buriana, kterou hostující brankař neudržel a vznikla skrumáž před bránou, ale skóre se neměnilo.

Olomouc - Třinec: Po samostatném nájezdu se trefil Zbyněk Irgl
Video se připravuje ...

Třinec začal druhou třetinu v početní výhodě po Irglově vyloučení z konce úvodní části. Do větší šance se ale dostali domácí, když střely Ondruška i Mráze hostující brankář vyrazil. Na druhé straně Gernát zpoza branky přihrál Svačinovi, který prostřelil Konráda a poslal tak Třinec do vedení.

Kantor si pak poradil s pokusem Skladaného. Ve 29. minutě se k vyraženému puku po Galvasově střele dostal Skladaný a vyrovnal. Do šance se dostali domácí Handl i Ondrušek, ale stav otočil až poslední minutě druhé třetiny v početní výhodě Galvas.

Do první větší šance ve třetí třetině se dostal Ondrušek, který trefil pouze Kantora. Vzápětí se ukázal Konrád, když zlikvidoval střelu Wereka. Olomouc pokračovala v tlaku, ale Irgl nezamířil přesně a Vyrůbalíkův pokus chytil Kantor. Na druhé straně se k teči z bezprostřední blízkosti dostal Gernát, Konrád si s ní ale poradil.

V 55. minutě se Mráz dostal do samostatného úniku, fauloval jej Gernát a z penalty zvýšil náskok domácích Irgl. O minutu později upravil na 5:2 Jergl. Třinec dostal po Švrčkově hození hokejky možnost dalšího trestného střílení, ale Růžička už podruhé na Konráda nevyzrál.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Na rozdíl od předchozích zápasů jsme dnes dobře začali. Musím hráče pochválit, předvedli výborný výkon. Myslím, že jsme byli o trošičku lepší. Před reprezentační přestávkou je to pro nás trochu vzpruha, protože Třinec má výborný výsledky i postavení v tabulce a musím říct, že předvádí i pěkný hokej. Takže pro nás dneska důležité tři body i co se týká sebevědomí do dalších zápasů. Bylo vidět, že si hráči začali trochu víc věřit. Potřebovali jsme takový zápas, kde dáme víc gólů."

Marek Zadina (Třinec): "První půlku zápasu jsme se drželi našeho plánu a hráli hokej, jaký jsme chtěli hrát. To nám neslo ovoce, dostali jsme se dvakrát do vedení, ale bohužel přišla ztráta na modré čáře a špatná rozehrávka, což nás stálo gól na 2:2. Pak jsme měli šanci, ale tu jsme neproměnili a Olomouc využila přesilovku. Třetí třetinu jsme se tlačili do útoků, chtěli jsme srovnat, ale pramenily z toho chyby, kdy se soupeř dostával do samostatných nájezdů, pak přišlo i trestné střílení. Olomouc se už pak dostala na koně a v té euforii dohrávala zápas. Pro nás bylo hrozně těžké se do toho dostat."

Góly

Domácí: 23:20. Rousek, 58:04. Delisle, 59:35. Beran

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, de la Rose, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Forman, Pech, Roberts Bukarts – Buchtele, Klimek, Kudrna – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Černoch, Kumstát.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Trška, Šidlík, Hrabal, Mrázek, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Poletín, Tybor – Kucsera, T. Jáchym, Szturc – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal – Fridrich.

Rozhodčí

Hejduk, Hodek – Ondráček, Špůr

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Spartě pomohla Sedláčkova první nula po příchodu

V rámci jubilejního desátého ročníku akce Sparta vzdává hold bylo utkání věnováno členům integrovaného záchranného sboru (IZS). Projekt vyvrcholí nedělním duelem proti Plzni, v kterém Pražané obléknou speciální dresy.

V brankovišti domácích dostal přednost před Machovským Jakub Sedláček, který si po přestupu ze Zlína připsal třetí start ve sparťanských barvách a první v O2 areně. Místo absentujícího obránce Piskáčka převzal kapitánské 'céčko' útočník Pech. Hosty zase trápí velká marodka. Vedle dlouhodobě zraněného Kurovského chyběli Roman, Výtisk a Gregorc.

Úvodní dvacetiminutovka příliš vzruchu nenabídla. Obě mužstva měla k dispozici přesilovou hru, ale v ní si žádné větší příležitosti nevypracovala. Jak Sparta, tak Vítkovice vycházely ze zabezpečené defenzivy. Největší příležitost se odehrála v osmé minutě, kdy se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, ale útočník Schleiss trefil jen obránce Dvořáka a hra se rychle otočila. Jenže ani Pražané se k zakončení nepropracovali.

Sparta se prosadila ve 24. minutě po pohledné kombinaci. Rousek nahrál Klímovi, který mu pohotově vrátil puk před branku a devatenáctiletý útočník vstřelil svůj druhý gól v sezoně. Domácí úvodní branka nakopla a na vítkovickou branku se valil jeden útok za druhým, Bartošák ale další puk za svá záda nepropustil. Ani přes jasnou střeleckou převahu 20:7 ve druhé třetině Pražané další gól nepřidali.

SESTŘIH: Sparta - Vítkovice 3:0. Domácí proti bezzubé Rideře zaslouženě berou tři body
Video se připravuje ...

Vítkovice si větší příležitost nevypracovaly. V závěru prostřední části se hostující útočník Tybor mohl dostat do samostatného úniku, jenže Klimek mu na poslední chvíli v pádu vypíchl puk.

Ve třetí třetině měly Vítkovice ve sparťanské přesilovce opět možnost úniku, když si Lev obhodil beka Kalinu, jenž ale soupeře dobruslil a zažehnal tak vznikající nebezpečí.

Od poloviny poslední části převzali svěřenci trenéra Petra iniciativu a bojovali o vyrovnání. Ve 55. minutě se jim naskytla početní výhoda, o kterou už po 14 vteřinách kvůli Kucserově vyloučení přišli.

Blízko k pojistce byl Kudrna, který jel sám na Bartošáka, jenže na něj nevyzrál. Tři body zpečetili trefami do prázdné branky při vítkovické power play Delisle a Beran. Sedláček potřeboval na čisté konto 25 zákroků.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta): "Věděli jsme, že oproti zápasu s Hradcem Králové půjde o naprosto odlišné utkání. Vítkovice vycházejí ze silné defenzívy a na góly nepotřebují moc šancí, je to velmi trpělivé mužstvo. Trvalo nám zhruba dvacet minut, než jsme se dostali do provozní teploty, což byl asi následek emotivního duelu s Hradcem. Z počátku jsme působili vyšuměle, ale zlepšili jsme se. Ve druhé části se nám rozjely nohy a začali jsme více bruslit. Branka nám dodala hodně energii, to byl velmi důležitý faktor. Hráli jsme dobrý hokej a nepustili jsme je moc do šancí a přečíslení. Celkově hráči před Jakubem (Sedláčkem) působili solidně. Mám radost, že se doma dočkali odměny. Předtím jsme tu hráli dobře, ale bodově jsme vyšli naprázdno. Je prima bodovat."

Jakub Petr (Vítkovice): "Nechci, aby to znělo jako výmluva, ale před zápasem jsme řešili spoustu problémů. Nikdy jsem tady nepropadal euforii, když jsme měli se Spartou takovou sérii, jakou jsme měli. Dneska budu ten poslední, který by mužstvo hanil. Klobouk dolů před výkonem, který jsme předvedli, protože v půlce zápasu nám vypadl další obránce, hráli jsme v pěti a musím říct, že tenhle zápas, i když jsme nezískali žádné body, je pro mě strašně důležitý do závěrečné části sezony. Dneska co rozhodlo byla finální fáze, do velkých šancí jsem se nedostávali, ale byly tam náznaky v předbrankovém prostoru, několik náznaků přečíslení, brejkové situace. V tom jsme byli oproti domácím nešikovní. Protože v neděli nehrajeme, máme dvanáct dní na to, abychom dali všechno dohromady, potrénovali a poprali se o to, abychom v play off nemuseli hrát tři až pět zápasů navíc. Gratulace Spartě, dneska byla vyzrálejší, možná chytřejší v koncovce a vítězství si zasloužila."

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud