4. února 2019 • 11:53

Po napomenutí Pešána i peněžní flastr. Bílí Tygři promítali sporné situace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový klub Bílí Tygři Liberec dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 15 tisíc korun za promítání sporných situací na kostce nad ledem při středečním utkání 40. kola proti Plzni. Objevil se na ní potrestaný zákrok Petra Jelínka či nepotrestané Conora Allena, Romana Vráblíka, Jana Kováře, Denise Kindla, Lukáše Kaňáka či Petra Straky.



"Záběry byly vybírány zcela účelově, selektivně a ve zřejmém nepoměru mezi oběma soupeři s cílem zpochybnit rozhodnutí rozhodčích, což dokládá jak volba a četnost použití těchto záběrů, tak to, jak byly využívány vzhledem k vývoji utkání," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Liberec - Plzeň: Potlesk! Filip Pešán s úsměvem ironicky zatleskal verdiktu sudích
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Podle herního řádu musejí být videokostka či velkoplošná projekce používány tak, aby "nepodrývaly autoritu či jinak nenarušovaly roli rozhodčích utkání, nepodněcovaly divácké násilí a projevy nesportovního chování, případně k nim nevytvářelo záminky". Ujčík při stanovení sankce přihlédl i k tomu, že Liberec už byl za podobný přestupek potrestán v lednu loňského roku.

Liberecký útočník Jan Ordoš na domácím ledě konečně prolomil střelecké trápení
Liberecký útočník Jan Ordoš na domácím ledě konečně prolomil střelecké trápení

Liberec vyhrál nad Plzní 4:0 a sudí Adam Kika s Janem Hribikem v něm udělili 58 trestných minut. Domácí inkasovali osm dvouminutových trestů a útočníci Jelínek a Michal Birner si odpykali i desetiminutová vyloučení. Plzeň se dopustila šesti přestupků na dvě minuty a osobní trest na deset minut dostal útočník Petr Straka.

Liberec - Plzeň: Birner dostal desítku za řeči, na trestnou museli donést židličku
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud