Adam Lacek
28. února 2019 • 04:45

Bojkot na Spartě: Chyba, znělo z Třince. Hlinka volá po lepším hokeji

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Toto není hodno Sparty. Bojujte za ni!“ stálo na transparentu fanoušků Sparty. Kvůli neuspokojivým výkonům a výsledkům vyhlásili nejvěrnější příznivci tradičního klubu bojkot středeční dohrávky 48. kola Tipsport extraligy proti Třinci (2:3). Na první třetinu opustili sektory určené pro kotel. „Samozřejmě jsme plachtu zaznamenali. Snažili jsme se nad tím nějak nepřemýšlet,“ řekl po utkání útočník Lukáš Klimek.



Sparta se v aktuální sezoně ohromně trápí. V úvodu sezony se sice chvilku vyhřívala na prvním místě, to byla však jen chvilková záležitost, navíc spíš náhodná. Čtyři kola před koncem pražský klub drží poslední postupové místo do předkola. O play off si to, zdá se, rozdá s aktuálně jedenáctým Litvínovem.

Bojkot zápasu s Třincem byl naplánovaný dlouho dopředu. Fanoušci před začátkem zápasu opustili kotel a nechali v něm jen transparent. „Věděli jsme o tom, že to tak bude. Nedá se nic dělat. Musíme doufat, že nás diváci podpoří v dalších domácích zápasech,“ uvedl útočník Jaroslav Hlinka, který se do sestavy Sparty vrátil téměř po roce.

Bojkot na Spartě! Fanoušci zuří kvůli výkonům, kotel nechali prázdný
Video se připravuje ...

„Víme, v jaké jsme situaci a děláme všechno pro to, abychom se zvedli, takže jsme to nějak neřešili. Řekli jsme si, že budeme makat pořád stejně,“ řekl Lukáš Klimek. „Samozřejmě to není o divácích, je to o nás. Když budeme hrát dobrý hokej, budeme vyhrávat, tak nás diváci určitě podpoří a budou za námi stát,“ přidal Hlinka.

Před startem druhé třetiny se „kotelníci“ na tribunu vrátili. Podle plánu začali s roztaženými šálami a popěvkem „Sparto, my tě nikdy neopustíme.“ Do konce zápasu hnali své hráče za bodovým ziskem. „Osobně fanoušky moc nevnímám. Ke konci zápasu, kdy jsme tlačili a hráli dobře, potom jsem je už slyšel. Když hrajeme dobře a oni se k tomu přidají, potom se nám hraje super. Cítíme podporu, takže se budeme snažit, abychom jim dali záminku k dobrému fandění a udělali jim radost,“ řekl Klimek.

Sparta ovšem popatnácté z 23 zápasů v O2 areně padla. Na domácím ledě jsou horší jen poslední Pardubice. Z třinecké strany zazněla na bojkot kritika. Hrdina zápasu a dvougólový střelec Vladimír Dravecký nebyl ovšem k novinářům příliš vstřícný, v odpovědích jen odsekával. „Samozřejmě jsem si toho všiml, je to chyba. Když jsou diváci, tak je to lepší. Soustředíme se ale na naše mužstvo,“ dodal.

Bojkot fanoušků Sparty v první třetině během utkání s Třincem
Bojkot fanoušků Sparty v první třetině během utkání s Třincem

SESTŘIH: Sparta - Třinec 2:3. Bojkot fanoušků domácí neprobral
Video se připravuje ...

Příště to snad bude lepší, věří Hlinka. Jak hráči Sparty vnímali bojkot fanoušků?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud