Miroslav Horák
22. března 2019 • 10:36

Otrava tatarákem! Chomutov v pasti, hráči leží doma, kdo bude hrát?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Průšvih. A pořádný. Hokejisté Chomutova se otrávili jídlem a drtivá většina z nich se ocitá v domácím léčení, neschopna jakékoli činnosti. Přitom dnes od 17.30 čeká Piráty duel play out s Karlovými Vary, který se podle vyjádření šéfa extraligy musí odehrát.



Jakoby toho už tak neměli v Chomutově dost. Složitá sezona Pirátů vrcholí účastí v prolínací soutěži, kde klubu půjde o holý extraligový život. Nedávno vyšly na světlo velké finanční problémy, hráčům se neplatily mzdy. Na tom se podařilo zapracovat, ale teď přichází další rána.

Podle informací iSport.cz se hráči otrávili tatarským biftekem, který požili ve středu v kabině. To je mimochodem častý rituál v extralize. Středeční svačinka, kdy se tolik nehledí na zásady životosprávy profesionálního sportovce a servírují se pochutiny, které si hráči v sezoně dopřejí málokdy.

„Řešíme to od čtvrtku, v Chomutově ode mě mají stanovisko, že zápasy musí odehrát. Máme roky dlouhodobý úzus, jenž platí už z dob šéfování Stanislava Šulce, že na zdravotní problémy se nebude brát ohled, tak se ho snažím dodržovat,“ odpověděl Josef Řezníček na dotaz iSport.cz, jak vedení soutěže s potížemi Chomutova pracuje.

„Mluvil jsem o tom s celým vedením Pirátů, včetně Vladimíra Růžičky, kádr na páteční zápas s Karlovými Vary dají nějak do kupy, vypomůžou si juniory. Situaci budeme řešit dál směrem k neděli. Je to samozřejmě nepříjemnost, a byť už v utkáních tzv. o nic nejde, musí se odehrát,“ pokračuje Řezníček a s nadsázkou dodává: „Kdy jindy dát příležitost mladším hráčům, než při takovýchto příležitostech. Proto kluby mají juniorskou kategorii, náleží jim status hokejových akademií, aby měli odkud čerpat hráče, pokud se jim něco takového přihodí…“

Výkonný ředitel Pirátů Stanislav Mikšovic je od rána na hygienické stanici, telefon zvedl, ale omluvil se s tím, že bližší vyjádření poskytne, až bude mít trochu více času. Hráčům byla mezitím odebrána krev, taktéž stěry a čeká se na výsledky, o jaký druh otravy se jedná.

Pro klub jde o velmi ošemetnou situaci. Už za týden v pátek mu začíná baráž a není jasné, v jakém stavu do ní svěřenci Vladimíra Růžičky nastoupí. V tuto chvíli je jasné, že plánovaná příprava na těžké boje dostává velké trhliny, hráči budou v lepším případě fyzicky hodně oslabeni.

Vedení extraligy však zůstane neoblomné, řádné hrací termíny se dodrží. „Sice nikdy nemůžeme říkat, že to tak určitě bude, když nemáme jistotu, co se přesně stane, ale to by muselo dojít k nějaké katastrofě,“ dodává Řezníček.

Baráž o účast v Tipsport extralize si zahrají Pardubice, Chomutov, z Chance ligy k ní mají nejblíže Kladno a České Budějovice.

Radek Duda po otravě tatarákem: Takhle špatně mi v životě nebylo. Více čtěte ZDE>>>

Prohlášení chomutovského klubu

Před závěrečnými duely skupiny o umístění v Tipsport extralize nastala nečekaná komplikace. Střevní potíže totiž postihly drtivou většinu základního kádru Pirátů, takže minimálně duel pátého kola play-out s karlovarskou Energií odehraje kombinovaná sestava ze členů širšího kádru a juniorů, které čekají v sobotu a v neděli dvě čtvrtfinále na ledě pražské Slavie.

„Bohužel nastalo něco, co nikdo z nás nemohl předvídat ani předpokládat. Ve středu tým normálně trénoval, ale ve čtvrtek dopoledne měli trenéři k dispozici zhruba deset hráčů včetně tří brankářů,“ vysvětluje výkonný ředitel klubu Stanislav Mikšovic.

„Po středečním tréninku měli hráči svačinku jako každý týden. Bohužel v ní zřejmě byla salmonelóza, jak ukazuje test jednoho z hráčů. Další je postupně absolvují také. Nicméně i u nich se objevily velké střevní problémy a zvracení, takže předpokládáme, že na tom budou stejně. Vše řešíme s Krajskou hygienickou stanicí,“ pokračuje šéf klubu.

„Páteční zápas odehrajeme v kombinované sestavě, ale v tuhle chvíli neumím říct, kdy budou všichni hráči stoprocentně k dispozici, protože léčení může trvat i několik týdnů,“ uzavírá Stanislav Mikšovic.

Z V VP PP P Skóre B
11. Litvínov 58 24 6 1 27 155:166 85
12. K. Vary 58 16 4 8 30 142:173 64
13. Chomutov 58 14 4 5 35 132:194 55
14. Pardubice 58 11 2 5 40 121:209 42

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud