Zdeněk Janda
3. května 2019 • 13:32

Růžička o synovi ve Spartě: Je to pro mě zklamání. Já bych tam nešel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to ostře sledovaný přestup. Pikantní. Útočník Vladimír Růžička, někdejší slávista, míří ve třiceti letech do Sparty. Co na to říká jeho otec, známý kouč? A člověk, který Spartu, diplomaticky řečeno, zrovna nemá v lásce? „Abych řekl pravdu, je to pro mě zklamání, že jde zrovna do Sparty. Ale je to jeho věc, jeho rozhodnutí,“ tvrdí současný chomutovský trenér, který Slavii dvakrát dovedl k titulu.



Na to spojení si zvykejte. Vladimír Růžička a Sparta. Pro šikovného centra je to velký přestup, pražský klub na něj bude spoléhat.

Sám útočník nikdy proti odvěkému rivalovi veřejně nevystupoval, všechno bylo v rámci fair play. Také i proto jsou reakce fanoušků vesměs pozitivní. „Nikdy jsem proti Spartě nevystupoval. Věřím, že i to mi u fanoušků pomůže,“ reaguje Růžička junior.

Ovšem vykládejte to jeho tátovi… „Kdyby šel kamkoliv jinam, vezmu to. Ale proč zrovna Sparta? Ale je to jeho život,“ reaguje Růžička starší, který ví, že by do holešovického klubu nikdy nešel. „V žádném případě. Jedině, že by se jmenoval jinak než Sparta,“ pousměje se.

Jeho syn s ním nové angažmá neprobíral. Není žádným tajemstvím, že jejich soukromý vztah není v posledních letech zrovna ideální. „S tátou jsem to vůbec neřešil,“ řekl útočník na tohle téma. Bude to vůbec poprvé, kdy se na klubové úrovni v Česku potká s jiným trenérem.

A jak si slavný kouč myslí, že se bude synovi v kádru velkého rivala dařit? „Záleží na něm. Bylo hodně hráčů, kteří se ve Spartě neprosadili, měli to složité. Ale třeba jemu se to povede. Uvidíme,“ tvrdí Růžička, jenž připomíná rovněž německého kouče Uwe Kruppa.

„Co vím, tak on vyžaduje od centrů specifické věci, nejsem až tak přesvědčený, že to bude Vláďovi svědčit. Ale uvidíme, třeba jo,“ reaguje Růžička, jenž zatím zůstává v Chomutově. I když je pravda, že se o jeho budoucnosti hojně spekuluje.

„Nechci nic komentovat, já těch spekulací o sobě slyšel tolik, že na to vůbec nemá cenu reagovat,“ dodává Růžička.

SE SIMONOU: Růžička exkluzivně po přestupu do Sparty. S tátou jsem to neřešil, říká
Video se připravuje ...

Vladimír Růžička je novou posilou pražské Sparty
Vladimír Růžička je novou posilou pražské Sparty

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud