2. října 2019 • 09:54

Pardubice hlásí posilu ze zámoří. Po dvou letech se vrací útočník Blümel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Matěj Blümel se po dvou letech strávených v zámořské juniorské USHL v celku Waterloo Black Hawks vrací do Pardubic. Na východě Čech devatenáctiletý odchovanec Dynama, jehož letos draftoval v NHL ve čtvrtém kole na 100. pozici Edmonton, podepsal roční smlouvu s opcí a čeká jej extraligová premiéra.



"Matěj je odchovancem pardubického hokeje, který získal zkušenosti v zahraničí. Poslední sezona se mu velmi vydařila a věříme, že nám pomůže zvednout naši nízkou produktivitu. Jsem rád, že jednání dopadla a Matěj bude v letošní sezoně hrát za Dynamo," uvedl generální ředitel Dynama Martin Sýkora v tiskové zprávě.

Syn bývalého mezinárodního čárového sudího Petra Blümela, který rozhodoval i na třech olympijských turnajích a loni ukončil kariéru, měl původně hrát v této sezoně na University of Connecticut v NCAA. Nakonec bude bojovat i o účast na mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci doma.

Za Waterloo sehrál Blümel v minulém ročníku v základní části 58 utkání a připsal si 60 bodů za 30 branek a stejný počet asistencí. Ve čtyřech duelech play off vstřelil tři góly a na jeden přihrál.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud