17. října 2019 • 12:42

Sparta má Slováka se 430 zápasy v NHL. Naši beci občas chybují, hlásí Krupp

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou posilou hokejistů Sparty se stal slovenský obránce Milan Jurčina. Šestatřicetiletý hráč s bohatými zkušenostmi z NHL přišel na zkoušku do listopadové reprezentační pauzy. Minimálně stejně dlouho bude dres Pražanů oblékat jeho krajan Marek Ďaloga, jenž původně na konci srpna podepsal s klubem krátkodobou smlouvu na šest týdnů.



"Naši beci občas chybují a jsou spíše ofenzivněji ladění než defenzivně, což potřebujeme vyřešit," uvedl na dnešním setkání s novináři kouč Sparty Uwe Krupp. "Milan je zkušený silový hráč s vynikajícími fyzickými parametry, který by měl naší defenzivě pomoci," doplnil sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

 

Téměř dvoumetrový Jurčina hrál naposledy za Norimberk, kde strávil poslední tři sezony, v tomto ročníku dosud nikde nepůsobil. "Sparta je nejpopulárnější tým v české lize. Když jsem se dozvěděl, že je odtud o mě zájem, velice rychle jsme se domluvili na spolupráci," řekl Jurčina.

"Mým úkolem bude zejména využívat svou velikost okolo mantinelů a při hře v oslabení," doplnil bývalý hráč Bostonu, Washingtonu, Columbusu a New York Islanders, jenž si vedle Německa vyzkoušel v Evropě také KHL a nejvyšší soutěže ve Finsku a Švýcarsku.

V NHL nastoupil Jurčina do 430 zápasů základní části a připsal si 81 bodů za 22 branek a 59 nahrávek. Ve 21 duelech play off dvakrát skóroval. S extraligou má účastní tří olympijských turnajů a pěti světových šampionátů také zkušenosti - po návratu z NHL odehrál v sezoně 2012/13 22 utkání za Chomutov.

SESTŘIH: Sparta - Litvínov 5:4p. Domácí nakonec vybojovali dva body, parádním sólem rozhodl Forman
Video se připravuje ...

Minimálně do první reprezentační přestávky vyztuží obranu Sparty mohutný slovenský obránce Milan Jurčina, který s Pražany uzavřel zkušební kontrakt
Minimálně do první reprezentační přestávky vyztuží obranu Sparty mohutný slovenský obránce Milan Jurčina, který s Pražany uzavřel zkušební kontrakt

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud