18. listopadu 2019 • 10:13

Zábranský přebírá Kometu: Jiné řešení se nenabízelo. Novinkou mladý kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport se potvrdily, brněnskou Kometu, kde v neděli po výprasku 2:7 s Karlovými Vary rezignoval kouč Petr Fiala, opět přebírá majitel klubu Libor Zábranský. Na lavičku si vytáhne i perspektivního Jiřího Horáčka, který dosud fungoval jako videokouč.



„Jiné řešení se v tuto chvíli pro Kometu nenabízelo, protože v úterý hrajeme v Třinci. Věřím, že společně s asistenty dokážeme klukům pomoct, a že se zase vrátíme na vítěznou vlnu,“ napsal v prohlášení na webu Zábranský.

„Novinkou bude, že mladý perspektivní trenér Jiří Horáček se posouvá z pozice videokouče a bude se mnou a s Kamilem Pokorným na střídačce,“ dodal klubový boss ke složení trenérského týmu.

Zábranský, který za týden oslaví 46. narozeniny, předtím vedl Kometu od února 2016, kdy mužstvo převzal po Aloisi Hadamczikovi. V následujících dvou sezonách dovedl brněnský celek ke dvěma titulům, letos na jaře se po vyřazení v semifinále s Libercem vrátil na pozici generálního manažera a jako svého nástupce si v létě vybral Petra Fialu. V extralize Zábranský odkoučoval 242 utkání.

Fiala vedl Kometu v 19 zápasech, z nichž devět vyhrál a získal 33 bodů. Po čtvrtině základní části Brno dokonce vedlo extraligu, po sérii pěti porážek se ale propadlo na současné sedmé místo.

„Tým potřebuje nový impulz, tak bude lepší, aby to vedl někdo jiný a Kometa nespadla tam, kam nepatří,“ řekl Fiala. Jeho odchod byl třetí trenérskou změnou na extraligové scéně v této sezoně.

Kometa Brno - Karlovy Vary: Debakl Komety dokonán, Flekovo nahození si do branky srazil Klimeš, 2:7
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Karlovy Vary: Gríger zkompletoval hattrick, perfektně tečoval střelu od modré, 2:6
Video se připravuje ...

Libor Zábranský, majitel, manažera a staronový kouč Komety Brno
Libor Zábranský, majitel, manažera a staronový kouč Komety Brno

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud