19. prosince 2019 • 18:14

Vampola může hrát za Kladno. Nastoupit má už proti Hradci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Petr Vampola přece jen vypomůže hokejistům Kladna. Mistr světa z roku 2010 má vyřízené střídavé starty z prvoligové Slavie a v sestavě Rytířů by se měl objevit již v pátečním utkání proti Hradci Králové. Pražané to oznámili na svém webu.



„Na žádost Kladna o pomoc jsem kývnul především díky tomu, že se nám na Slavii daří, máme pohodu a i já osobně se cítím velmi dobře,“ řekl Vampola. V sezoně si sedmatřicetiletý hokejista zatím připsal ve 29 zápasech 28 bodů za osm gólů a 20 asistencí.

Možnost, že by Vampola extraligového nováčka posílil při zranění některých klíčových mužů kladenské ofenzivy včetně Jaromíra Jágra, byla ve hře již začátkem prosince. Dokonce se zúčastnil rozbruslení před utkáním s Mladou Boleslaví, jenže právě ta vlastní jeho hráčská práva a Vampolovi start za Kladno nepovolila.

Ve středu se ale zástupci Slavie a Mladé Boleslavi domluvili. „Jsem vděčný Slavii, že mi umožní v extralize nastoupit a dohodla se i s Boleslaví. Děkuji i Mladé Boleslavi za vstřícnost a věřím, že to bude ku prospěchu všech stran,“ uvedl Vampola, jenž za Kladno hrál už v minulé sezoně a výrazně mu pomohl k návratu mezi elitu.

Přes účast v pátečním utkání by Vampola neměl scházet v sestavě Slavie v sobotním domácím zápase se Vsetínem. Do dnešního prvoligového utkání Pražanů v Havířově nenastoupil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud