8. dubna 2020 • 04:40

Hradecká sestava snů: spoluhráč Gretzkyho a útok vede Hrdina

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo patří do sestavy snů Mountfieldu HK? Nechybí Filip Hronek, Patrik Rybár ani Jaroslav BednářKdo patří do sestavy snů Mountfieldu HK? Nechybí Filip Hronek, Patrik Rybár ani Jaroslav BednářFOTO: Koláž iSport.cz

    První útok by vedl Jan Hrdina, který nastupoval v národním týmu i v Pittsburghu s Jaromírem Jágrem. Na křídla by dostal Jaroslava Bednáře s Rudolfem Červeným. Takhle by vypadala naše „Sestava snů“, kdybychom ji vybírali ze všech hokejistů, kteří váleli v Hradci Králové. V bráně pak má jasné místo Patrik Rybár, který si tady řekl o smlouvu s Detroitem. A první defenzivní pár se dá vyskládat z beků, kteří mají zkušenosti z NHL. Chcete napsat názor na tento článek? Vyzkoušejte nové diskuze na iSport.cz. Více ZDE>>>

  • Jak jsme vybírali „Sestavu snů“?

    Schválně, jak by vypadala sestava vašeho oblíbeného klubu, kdybyste nemuseli řešit čas? Z každého klubu, který odehrál v extralize aspoň šest sezon, jsme vybrali ideální sestavu napříč jeho historií od roku 1946. Kritéria jsou následující: do sestavy může patřit i slavný odchovanec, který v klubu za áčko nikdy extraligu nehrál, ale hned odešel jako junior do zámoří. Jinak platí, že člen „Sestavy snů“ musel odehrát aspoň jednu celou sezonu a zanechat v týmu nějakou výraznou stopu. Tudíž se v sestavě nesmí objevit hvězdný hráč, který dorazil třeba jen během výluky v NHL na pár zápasů. Při výběru jsme upřednostňovali hráče, kteří se něčím blýskli v nejvyšší soutěži.

    Mountfield HK Vše o klubu ZDE

  • Brankáři

    Patrik Rybár, Marek Mazanec

    Číslo jedna je jasné, Patrik Rybár. Přišel v roce 2016 z Piešťan, zdálo se, že jen tak do zásoby, kdyby náhodou. Ale výraznější brankář v Hradci nikdy nechytal. Hodně akcí ustál, působil extrémně klidně a měl i sérii s 245 minutami bez gólů, řekl si o smlouvu s Detroitem. A Mazanec měl výborné zápasy v poslední sezoně.

    Patrik Rybár je nejlepším gólmanem, který kdy za Mountfield chytal. Přitom se od něj tolik nečekalo... Patrik Rybár je nejlepším gólmanem, který kdy za Mountfield chytal. Přitom se od něj tolik nečekalo...Foto Michal Beránek (Sport)

  • První obrana

    Filip Hronek, Petr Prajsler

    V defenzivní šestce nesmí chybět Petr Prajsler. Jeho příběh v NHL je tak trochu zapomenutý, ale hradecký odchovanec vydržel v Americe pět let, nastupoval za Los Angeles s Waynem Gretzkym. Doma si pak zahrál extraligu. A Filip Hronek? Aktuální česká kometa v NHL, obránce, který pořád roste.

    Filip Hronek patří aktuálně mezi nejlepší české obránce, za Hradec si zahrál i extraligu Filip Hronek patří aktuálně mezi nejlepší české obránce, za Hradec si zahrál i extraliguFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Druhá obrana

    Petr Zámorský, Filip Pavlík

    Zámorského 38 bodů ze sezony 2018/2019 jen tak nějaký bek v Hradci nepřekoná. Přišel ze Sparty, kde se nechytil a tady znovu ukázal, že dovede být jedním z nejvýraznějších hráčů v Česku. A Pavlík? Na svoji dělovku může mít patent, navíc je aktuálně neproduktivnějším bekem Hradce v extraligové historii (60 bodů).

    Petr Zámorský posbíral v sezoně 2018/19 v hradeckém dresu 38 bodů, poslední ročník z velké části promarodil Petr Zámorský posbíral v sezoně 2018/19 v hradeckém dresu 38 bodů, poslední ročník z velké části promarodilFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Třetí obrana

    Radomír Brázda, René Vydarený

    Nejde jinak, Radomír Brázda tady musí mít svoje místo. Jeho gól v roce 1993 posunul Hradec do extraligy. A René Vydarený byl jedním ze symbolů éry po přestěhování klubu z Českých Budějovic. Vydržel v Hradci pět sezon, v první si zahrál na olympiádě v Soči mezi hvězdami NHL.

    René Vydarený byl jedním ze symbolů klubu po přesunu z Českých Budějovic, v Hradci strávil pět sezon René Vydarený byl jedním ze symbolů klubu po přesunu z Českých Budějovic, v Hradci strávil pět sezonFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • První útok

    Jaroslav Bednář, Jan Hrdina, Rudolf Červený

    Bednář s Červeným jsou nejproduktivnějšími hráči v extraligové historii. Jaroslava Bednáře klub přivedl, aby ho dostal do finále. To se sice nepovedlo, ale jeho přesilovkové nahrávky byly pohádkové. Přišel až těsně před čtyřicítkou, ale v žádné ze tří sezon nespadl pod 40 bodů. Hrdina si zahrál v 17 letech za Hradec extraligu, pak přidal přes 500 zápasů v NHL a chvíli válel v lajně vedle Jaromíra Jágra .

    Jaroslav Bednář přišel do Hradce na sklonku kariéry, i tak byl vždy hlavním tahounem Jaroslav Bednář přišel do Hradce na sklonku kariéry, i tak byl vždy hlavním tahounemFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Druhý útok

    Tomáš Martinec, Patrik Martinec, Jaroslav Roubík

    Extraligová historie není nabitá, takže se dostalo i na legendu klubu z prvoligových let Roubíka, který je pořád démonem druhé nejvyšší soutěže. V Hradci odehrál 8 sezon a posbíral 371 bodů. A bratři Martincové? Hradecké poklady, odchovanci a členové éry, která vybojovala extraligu v roce 1993.

    Jaroslav Roubík patří mezi legendy hradeckého klubu, extraligu si zde ale nikdy nezahrál Jaroslav Roubík patří mezi legendy hradeckého klubu, extraligu si zde ale nikdy nezahrálFoto Jaroslav Legner (Sport)

     

  • Třetí útok

    Jaroslav Kudrna, Tomáš Mertl, Jiří Šimánek

    Kudrna by měl být asi výš. Jenže vážně byste odolali ho nedat k Mertlovi se Šimánkem, když jim to spolu tak šlapalo? Nesmysl je trhat. Tihle tři spolu sbírali hodně bodů (za dvě sezony celkem 230), když se hrál Draisaitlův „Mountfield hokej“. Tedy? Přejet červenou čáru směrem dopředu můžete, někdy. Ale dozadu hrabete všichni. Oni se stali hlavní ofenzivní zbraní.

    Jaroslav Kudrna, Tomáš Mertl a Jiří Šimánek váleli společně v útoku, a tak ve společné formaci nesmí chybět Jaroslav Kudrna, Tomáš Mertl a Jiří Šimánek váleli společně v útoku, a tak ve společné formaci nesmí chybětFoto Michal Beránek (Sport)

  • Čtvrtý útok

    Radek Smoleňák, Aleš Zima, Martin Filip

    Zima s Filipem jsou odchovanci, kteří si zahráli v Hradci extraligu v sezoně 1993/1994. Oba v nejvyšší soutěži zůstali i po sestupu klubu, o šikovné útočníky byl zájem. Chytli se v Olomouci nebo v Pardubicích (Zima 300 zápasů/230 bodů, Filip 355 zápasů/223 bodů), Hradec uměl vychovávat zajímavé hráče. A Smoleňák je symbolem současné éry Mountfieldu.

    Radek Smoleňák je symbolem současné éry Mountfieldu HK a v sestavě snů tak nesmí chybět Radek Smoleňák je symbolem současné éry Mountfieldu HK a v sestavě snů tak nesmí chybětFoto Barbora Reichová (Sport)

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud