26. srpna 2020 • 22:30

Nákaza v Motoru postupuje: 17 hráčů a pět lidí z klubu, pozitivní je i šéf

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět členů vedení a realizačního týmu hokejového klubu Madeta Motor České Budějovice má koronavirus, včetně generálního manažera Stanislava Bednaříka. Potvrdily to výsledky testů na COVID-19. Nováček nejvyšší hokejové soutěže má celkem 22 nemocných, jelikož koronavirus se už v minulých dnech potvrdil u 17 hráčů. Novináře o tom informovala v tiskové zprávě ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.



Hokejisté Českých Budějovic trénovali od pátku ve zvláštním režimu, když se COVID-19 potvrdil u jednoho hráče. V úterý ale hygienici informovali o dalších 16 nakažených a tým musel přípravu na novou sezonu přerušit úplně.

České Budějovice kvůli stejnému problému přerušily přípravu již 24. července, kdy měl pozitivní test na COVID-19 také jeden z členů mužstva. Tým byl následně dva týdny v karanténě.

Jeden ze srpnových tréninků českobudějovického Motoru (ilustrační foto)
Jeden ze srpnových tréninků českobudějovického Motoru (ilustrační foto)

Momentálně zůstává v Jihočeském kraji 203 pacientů s koronavirem. „Před dvěma měsíci jsme měli v Jihočeském kraji posledních sedm aktivních případů onemocnění a po týdny prakticky nulové výskyty. Dnes je to více než dvě stě aktivních případů a denní přírůstky se přibližují k třicítce. I když odhlédnu od desítek případů zahraničních pracovníků, kteří jsou pozitivně testováni při vstupu do České republiky, nemůžeme být se současným trendem spokojeni už jen proto, že začne školní rok a čekají nás podzimní chřipky. Vždy jsem velice oceňovala odpovědné a ohleduplné chování Jihočechů při nástupu pandemie a cítím povinnost je o totéž požádat i nyní,“ řekla Kotrbová.

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud