18. září 2020 • 13:13

Největší návraty do extraligy: mladé hvězdičky, zkušená esa i veterán NHL

Vstoupit do diskuse
0
  • Extraligu ozdobí několik zvučných jmen, návraty ohlásily například Romanové Horák a PolákExtraligu ozdobí několik zvučných jmen, návraty ohlásily například Romanové Horák a PolákFOTO: Koláž iSport.cz

    V časech bez viru byste řekli, že na ně se budou prodávat vstupenky navíc. Teď těžko. Zimák nevyprodáte. Ale minimálně kvůli nim stojí za to si sednout k přenosu. V extralize naskočí Filip Hronek, Filip Zadina a další mladí hráči se smlouvou v NHL. Rozehrají se tady před novou sezonou. Soutěž ozdobí i velké návraty zkušených borců. Roman Horák může být extrémně produktivní, Jakub Nakládal defenzivní jednička v Česku a Roman Polák zase výraznou osobností. Těšíte se?

  • Roman Horák

    Sparta
    Minulá sezona: Växjö (52 zápasů, 11+19)

    Návrat ztraceného syna. Horákův otec strávil ve Spartě tři úspěšné sezony. Jeho následovník se po jedenácti letech v cizině rozhodl pro návrat a stal se jednoznačně největší posilou pražského celku. Horák junior přinese zkušenosti z NHL, KHL i Švédska. Stane se klíčovým hráčem.

    Roman Horák se stal největší letní posilou pražské Sparty Roman Horák se stal největší letní posilou pražské SpartyFoto Dominik Bakeš (Sport)

    HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

  • Jakub Nakládal

    Pardubice
    Minulá sezona: Jaroslavl (48 zápasů, 7+12)

    Když bylo jasné, že dvaatřicetiletý obránce nebude pokračovat v Jaroslavli, nové vedení v čele s podnikatelem Petrem Dědkem se snažilo zrealizovat vymodlený návrat. Pardubičtí fandové věří v lepší zítřky a oblíbený zadák v nich má hrát klíčový part.

    Jakub Nakládal se stal velkou posilou Pardubic. Pozvedne jejich defenzivu? Jakub Nakládal se stal velkou posilou Pardubic. Pozvedne jejich defenzivu?Foto ČTK / David Taneček

    HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

  • Roman Polák

    Vítkovice
    Minulá sezona: Dallas (41 zápasů, 0+4)

    Dopředu ohlásil, že v zámoří už pokračovat nehodlá. Odmítl i účast ve speciálním play off NHL. Takže zatímco jeho Dallas bude válčit ve finále Stanley Cupu, on bude v dresu Vítkovic řezat soupeře. Pro obranu ostravského týmu je tento příchod požehnáním.

    Vítkovice budou hodně spoléhat na veterána Romana Poláka Vítkovice budou hodně spoléhat na veterána Romana PolákaFoto ČTK / Jaroslav Ožana

    HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

  • Filip Zadina

    Třinec
    Minulá sezona: Detroit (28 zápasů, 8+7)

    Už je to dlouho, co se na tuzemských kluzištích proháněl takový počet mladých hokejových talentů v jeden moment. Největší z nich by měl v Třinci potvrdit kouzelné střelecké schopnosti. Oceláři na něj budou hodně sázet. A nelze se divit.

    Filip Zadina naskočil za Třinec už v několika zápasech letního poháru Filip Zadina naskočil za Třinec už v několika zápasech letního poháruFoto Michal Beránek (Sport)

    HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

  • Filip Hronek

    Mountfield HK
    Minulá sezona: Detroit (65 zápasů, 9+22)

    Král českých obránců. Dokola slyšíte, že tahle hokejová pozice jde v posledních letech od desíti k pěti, že kvalitní zadáci jednoduše nejsou. Proto tak vyčnívá. Je ofenzivní, je mladý a prosadil se v NHL. V téhle zemi není aktuálně nikdo lepší. Bude zážitek ho sledovat, což dokázal gólem a asistencí už v úvodní předehrávce s Budějovicemi.

    České Budějovice - Mountfield HK: Hronek z první překonal Čiliaka, 0:2
    Video se připravuje ...

    Filip Hronek začne novou sezonu v Hradci Králové Filip Hronek začne novou sezonu v Hradci KrálovéFoto ČTK

    Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud