Pavel Bárta
24. listopadu 2020 • 21:59

Petružálek se vrátil a neztratil se. Gól nedal, ale Litvínov srazil Olomouc

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V páté sérii penaltového rozstřelu Jakub Valský trefil bekhendem horní tyč a puk dopadl těsně před čáru. Olomouc si vzala trenérskou výzvu, gól však neplatil. Do té doby proměnil na obou jeden nájezdníků. Následovalo jich ještě pět, uspěl jen litvínovský Martin Hanzl. Verva zvítězila za dva body 4:3. Byla to její třetí výhra z posledních čtyř zápasů. Celek z Hané však porazila po 21 měsících, od poloviny února minulého roku.



Tomáš Pospíšil v trestu za faul na hradeckého Hronka. Samson Mahbod se zraněným kolenem ze stejného zápasu po zákroku obránce Janka. V zadních řadách vypadli Cibulskis a Štich. V Litvínově nemuseli dál přemýšlet, kdy dát šanci hráčům, kteří se dosud z různých důvodů nevešli do sestavy. Vrátili se třeba i útočníci Martin Látal a Jakub Petružálek, který nastoupil naposledy před nucenou přestávkou v polovině listopadu proti Spartě.

„Vedli si dobře. Látal sehrál výborný zápas, forčekoval, měl chuť, Petružálek se taky neztratil, svoji práci si zastali,“ hodnotil trenér Vladimír Országh, který oba nasadil na křídla druhé formace k Hanzlovi.

Petružálek se v novém litvínovském režimu zatím hledá. Slovenský kouč už připomněl, že nad nikým neláme hůl. Je však znát, že tady to do sebe dosud úplně nezapadlo. Už před říjnovým přerušením soutěže putoval 35letý pamětník litvínovského titulu sestavou. Během podzimní pauzy měl potíže s kotníkem, po uzdravení začal s mužstvem trénovat, jenže zase nehrál. Kdyby se měl takhle trápit dál, je možné, že dostanou přednost mladší.

Proti Olomouci dostal Petružálek znovu šanci se předvést. Měl pár záchvěvů, chodil na první přesilovku s Hüblem a Lukešem, několikrát šikovně dotíral před brankou. Ale víc se nepřipomněl, snad až na neproměněný nájezd. Rychlík Látal se zranil po první výhře sezony v Brně, která Vervu nakopla. Mužstvu se celkem dařilo, v sestavě se objevil až proti Olomouci. Odjezdil si svoje a v prodloužení mohl rozhodnout. Jenže to nevyšlo.

Celkově si však Litvínov nevedl vůbec špatně.„Chtěli jsme zapomenout na předchozí zápas v Hradci. Jsme spokojení, žen máme ten bod navíc, ale mohli jsme mít i tři,“ poznamenal domácí Richard Jarůšek, jenž otevřel skóre už po 19 sekundách hry a v utkání měl ještě další tutovky, včetně jedné v nastavení.

Rozstřel připomínal festival promarněných příležitostí, ještě v řádné hrací době neproměnil trestné střílení olomoucký Nahodil. Ale na to, že na sebe narazily dva nejmíň produktivní celky extraligy, padlo docela dost gólů. A mohlo i víc, olomouckému brankáři Konrádovi však dvakrát pomohla tyč, další dvě zazvonily při penaltách.

Verva v minulé sezoně s týmem z Hané čtyřikrát prohrála, tentokrát dělala dobrým pohybem naopak větší potíže svému neoblíbenému soupeři a měla víc nebezpečných momentů. Olomoucký blok nakonec prorazil. Do poloviny zápasu byla hra vyrovnaná, pak začal mít navrch Litvínov. „Za body jsme rádi, vytvořili jsme si dost příležitostí. Pomohly tomu i změny v sestavě,“ dodal kouč Országh.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud