Michal Koštuřík
11. května 2021 • 10:25

Kometa oznámila posily a dál loví. Řeší se slovenský talent či hráč ze zámoří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do branky Matej Tomek (naposledy finské kluby SaiPa Laappenranta a KalPa Kuopio), v obraně Vladimír Roth (Lausanne) a v útoku potvrzen Marcel Haščák (Poprad). To jsou tři nová jména pro brněnskou Kometu. Další posily? Podle informací iSport.cz má následovat další slovenský centr Andrej Kollár (21), velký talent z Nitry. „Trh nadále monitorujeme,“ uvedl kouč Jiří Kalous.



Nástupce jedničky Karla Vejmelky, který podepsal roční kontrakt v NHL s Arizonou, už je známý. Kometa jednala souběžně s několika gólmany. Ve hře byl například zkušený Slovák Július Hudáček. Nakonec z toho vykrystalizovala dohoda s jeho mladým krajanem Matejem Tomkem (23), jenž má za sebou sezonu ve finské lize a byl o něj zájem ve Slovanu Bratislava.

Pozitivní reference na něj poskytl Václav Pipek, který má v klubu na starosti brankáře. „Pracoval s ním na kempech. Sledovali jsme ho i teď v nároďáku. Je ve výborném věku. Lidé, co ho znají, Tomka doporučili,“ shrnul trenér Jiří Kalous. „Kandidátů bylo víc. Ale když se chcete s někým domluvit, roli hraje několik faktorů,“ dodal.

Do obrany angažovala Kometa třicátníka Vladimíra Rotha, jehož kouč vedl v Třinci i v národním týmu. Věří mu navzdory tomu, že má za sebou špatný ročník. V Třinci se nechytil, v Českých Budějovicích odehrál jen pět utkání a pak odešel do švýcarského Lausanne. Mluvilo se o tom, že na tom nebyl kondičně optimálně.

„Měl rozpačitý rok,“ připustil Kalous. „Mluvil jsem s ním a vím, jaký je hokejista. Vláďa je konstruktivní, má přehled ve hře a vynikající rozehrávku. Dá se použít na přesilovku. Je to typ hráče, který mně osobně do skladby mužstva sedí. I proto jsme se domluvili,“ ujistil.

V Lausanne stihl Roth třináct zápasů s bilancí 0+3. Ačkoliv jednal o prodloužení kontraktu, táhlo ho to zpět do Česka. Kalousův interes mu přišel vhod. „Chce se po té sezoně, která pro něj nebyla optimální, stabilizovat,“ řekl.

Vladimír Roth se stal novou posilou Komety Brno
Vladimír Roth se stal novou posilou Komety Brno

Potvrdily se informace iSport.cz o comebacku zkušeného útočníka Marcela Haščáka (34), nejproduktivnějšího hráče slovenské ligy. Nabízí se i příchod Radoslava Tybora, který se prý nakonec nedomluvil ve Vítkovicích. Boss Libor Zábranský o něj stál už předtím. „Nechci se bavit o žádných jménech,“ zakroutil hlavou kouč.

Ani další slovenský útočník Dávid Skokan, jenž měl dorazit z Popradu v „balíčku“ s Haščákem, pro něj není téma k oficiální diskuzi. „Už se nám sestava pomalinku začíná tvořit. I když tam ještě máme otevřené nějaké okénko, které chceme vhodně doplnit,“ uzavřel. Podle zdrojů iSport.cz není vyloučen příchod nějakého borce z nižší zámořské soutěže.

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Ohlédnutí za extraligou: Motor je zklamání. Ať už se vrátí diváci, přeje si redaktor Sportu
Video se připravuje ...

iSport podcast po třineckém titulu: Kacetl jako Binnington? Vránův návrat rozhodl
Video se připravuje ...

PĚT faktorů třineckého titulu: poctivá defenziva, Varaďův vliv, fantom Kacetl
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud