8. října 2021 • 20:40

SESTŘIHY: Sparta oloupila Liberec. Kladno - Plzeň 1:8, bek Čerešňák 2+3!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr 12. kola hokejové Tipsport extraligy patří hráčům s rudým S na hrudi. Sparta v pikantní bitvě s Libercem zvítězila 3:2 po nájezdech a vrátila Bílým Tygrům úder za vyřazení v posledním semifinále. Kladno schytalo výprask 1:8 od Plzně, v jejímž dresu zazářil pěti body bek Peter Čerešňák (2+3). Třinec vyhrál 2:1 v Olomouci, David Krejčí vyšel bodově naprázdno poprvé v sezoně. Kometa prohrála 0:3 v Hradci Králové. České Budějovice zabraly po porážce s Bílými Tygry v Karlových Varech, které porazily 5:3. Lídr z Mladé Boleslavi skolil poslední Zlín 4:0, jenž padl pošesté v řadě. Vítkovice padly v prvním domácím utkání 1:4 s Litvínovem.



Salák v brance zmrazil Tygří nájezdníky

Liberec vstoupil do utkání zostra a první velkou šanci měl Gríger, z dobré pozice ale přestřelil. Poté se do zakončení tlačil Faško-Rudáš, Salák byl ale na místě. Na opačné straně zahrozil Konečný, také Kváča byl připraven. Domácí poté opět převzali iniciativu a nastěhovali se před Saláka, sparťanský brankář si ale se střelami Vlacha a Záborského poradil. Do vedení tak šli v 11. minutě hosté, Konečného střelu dorážel do odkryté branky Chlapík. Bílí Tygři mohli vzápětí odpovědět v přesilové hře, Salák ale svůj tým podržel. Po ubráněném oslabení tak zahrozila znovu Sparta, Buchtelemu však sebral téměř jistý gól skvělým zákrokem Kváča.

Druhé dějství zahájili lépe Pražané a v ideální pozici mezi kruhy byl Zikmund, Kváča ale jeho střelu vyrazil. Vzápětí se po křídle protáhnul Buchtele, liberecký brankář ale sklapnul své betony včas. Poté se ke slovu dostali také Severočeši a hned se mohli radovat z vyrovnání. Odražený kotouč po střele Faška-Rudáše napálil do sítě Filippi.

Sparta si ale své vedení vzala v početní výhodě brzy zpět. Pavelka nabil na kruhy Doležalovi, jehož rána bez příprava propadla Kváčovi mezi rukou a tělem. Liberečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, nesehráli ji ale vůbec dobře. Udeřit tak mohli opět hosté, Sobotka se chytrým manévrem dostal až před Kváču, ani nadvakrát ho ale nepřekonal.

Úvod třetí části přinesl nápor domácích, kteří si svou aktivitou vybojovali přesilovou hru. V té měli nejprve velké šance Jelínek s Grígerem, Salák ale svůj tým podržel. V závěru početní výhody ale vzal odpovědnost na sebe Vlach a krásnou ranou do horního rohu už nedal Salákovi šanci. Spartě mohl rychle vrátit vedení Thorell, v nadějné pozici ale nedokázal přehodit Kváčův beton. Následně hráli Pražané přesilovku, Liberec se ale výborně ubránil. V závěru třetí třetiny už se oba týmy soustředily spíše na obranu a utkání tak dospělo až do prodloužení.

V nastaveném čase měli nejprve velké šance Šmíd a Záborský, ani jeden však proti Salákovi neuspěl. Na opačné straně zase Kváča vychytal bekhendový blafák Kašeho. Proti Řepíkovi mu následně pomohla dokonce horní tyč. Poté se ke slovu dostali znovu domácí, Klepiš ale tváří v tvář Salákovi neuspěl. O vítězi zápasu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se prosadili pouze hostující Řepík s Thorellem a zajistili tak pro Spartu druhý bod.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „K vidění bylo velice pěkné a kvalitní utkání s velmi dobrým soupeřem. Dvakrát jsme prohrávali, pokaždé jsme ale dokázali vyrovnat, čehož si velmi cením. Bojovali jsme až do konce a v prodloužení pak měly oba týmy šanci zápas ukončit. Penalty už pak šly jednoznačně za soupeřem a mrzí nás, že jsme prohráli. Výkon, který hráči podali má ale vzrůstající tendenci a je od čeho se odrazit.“

Jaroslav Hlinka (Sparta): “Byl to velmi dobrý zápas s hodně šancemi na obou stranách. První i druhá třetina byla z naší strany velmi slušná. Ve třetí třetině byla škoda, že jsme si nechali dát vyrovnávací branku. Chtěli jsme samozřejmě tři body, ale v posledních zápasech se trochu trápíme v koncovce. Bereme tedy i dva body.„

SESTŘIH: Liberec - Sparta Praha 2:3sn. Atraktivní duel rozhodl Řepík, činil se Salák
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:02. Filippi, 46:29. J. Vlach

Hosté: 10:02. F. Chlapík, 29:19. Z. Doležal, . M. Řepík

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Vitásek, M. Rosandić, Melancon, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Ordoš – Záborský, Gríger, M. Zachar – A. Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Rychlovský – J. Šír.

Hosté: Salák (Neužil) – Mikliš, Moravčík, A. Polášek (A), T. Pavelka, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Tomov – D. Kaše, R. Horák, M. Řepík (C) – E. Thorell, Sobotka, F. Chlapík – Buchtele (A), Zikmund, Z. Doležal – Prymula, Vitouch, J. Konečný.

Rozhodčí

Kika, Sýkora – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Jágr nedohrál, Čerešňák uspořádal večírek

Rytíři vedle bodů přišli i o hrajícího majitele Jaromíra Jágra, který v první třetině absolvoval jen čtyři střídání, následně z utkání ze zdravotních důvodů odstoupil a od druhé části stál na střídačce v civilu. Devětačtyřicetiletý útočník dnes hrál jubilejní 200. zápas v domácí nejvyšší soutěži. Kladno prohrálo potřetí v řadě a i nadále je předposlední.

Lepší vstup Plzeň v šesté minutě vyjádřil gólově Čerešňák, jenž po šťastných odrazech využil nabídnutou přesilovku. V polovině úvodní třetiny se Kladenští osmělili a o chvíli později udeřili v početní výhodě, Svobodu prostřelil Kristo. Následně se mohli domácí dostat i do vedení, plzeňský brankář ale svůj tým několikrát podržel.

Druhá a třetí třetina již patřila hostům. Ve 25. minutě je posunul do vedení v početní výhodě švédský útočník Thorell, pak se Plzeň prosadila dvakrát v rozmezí 35 sekund. Nejprve prostřelil Bowa v brance Kladna od modré čáry Čerešňák, poté zvýšil vedení Západočechů důrazný Kodýtek.

Ve třetí části Dzierkals potrestal po patnácti sekundách Plekancovo vyloučení a Bow se poprvé v sezoně nechal vystřídat. V extralize debutujícího Stahla překonal hned po 90 sekundách Bulíř, který se v 53. minutě zapsal mezi střelce ještě jednou, když využil přesilovku pět na tři. Druhý gól si poté v další přesilovce připsal i Kodýtek.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Kladno): „Víceméně jsme hráli jenom posledních pět minut první třetiny a zbytek času jsme na ledě neexistovali. Plzeň byla ve všem lepší a předčila nás ve všech situacích. Je to zklamání. Jen bych se chtěl omluvit fanouškům a poděkovat jim, že i za takového stavu při nás stáli a podporovali nás. Jaromír Jágr odstoupil kvůli zranění, ale jestli to je vážné, to se musíte zeptat jeho.“

Miloš Říha (Plzeň): „Měli jsme výborný vstup do utkání a prvních deset až dvanáct minut jsme dominovali, ale nesmyslně jsme od toho ustoupili, začali jsme couvat a změnili jsme hru. Najednou soupeř samozřejmě ožil, vynutil si přesilovku a hned v ní dal gól. Poslední čtyři minuty první třetiny pro nás byly dost nebezpečné a nepůsobili jsme tam příliš dobrým dojmem. Bylo štěstí, že jsme podruhé neinkasovali. Od druhé třetinu už se naše hra zase zlepšila, takže jsme soupeři odskočili. Zlomový moment byl rychlý gól na 5:1 na začátku třetí třetiny, protože jsme jím eliminovali možný tlak soupeře, který by se chtěl vrátit do zápasu. Hráčům musíme za výkon poděkovat, bylo dobré, že jsme využívali přesilové hry.“

SESTŘIH: Kladno - Plzeň 1:8. Výprask Rytířů řídil Čerešňák. Jágr se zranil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:53. Kristo

Hosté: 05:45. Čerešňák, 24:26. G. Thorell, 28:58. Čerešňák, 29:33. Kodýtek, 40:15. Dzierkals, 41:44. Bulíř, 52:37. Bulíř, 56:57. Kodýtek

Sestavy

Domácí: Bow (41. Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Baránek, K. Wood, J. Suchánek (A), Donaghey, Nilsen – Hlava, Plekanec (C), Jágr – J. Strnad, A. Kubík, Dvořáček – Račuk, Filip, Melka – Kristo, Pitule, M. Beran.

Hosté: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, F. Přikryl, F. Suchý.

Rozhodčí

Pražák, Jiří Ondráček I. – Jiří Ondráček II., Špůr

Stadion

Návštěva

2107 diváků

Vyloupení Hané v režii střelce Růžičky

Třinec si na začátku zápasu zahrál přesilovku. Do velké možnosti v ní pronikl Marinčin, s mrštným Lukášem si ovšem neporadil. Sám před branku se následně dostal i na druhé straně Klimek, Mazanec křížnou střelu vytěsnil vyrážečkou mimo branku.

Oceláři udeřili v šesté minutě. Jaroměřský posunul doleva na Růžičku, který z první zamířil přesně. Při vyloučení Hrehorčáka pálil Káňa, Mazanec v pokleku zakročil. V dalším oslabení hostů poté zastavil dvě rány Krejčího. Jeho protějšek Lukáš v závěru první třetiny vychytal Růžičku, který se před něj natlačil z křídla po obhození bránícího Ondruška.

Zkraje druhé části tečoval pokus od modré čáry Vrána, pozorný Lukáš ukryl puk na hrudi. Olomouc byla blízko vyrovnání po Ondruškově ráně. Proti pohotově dorážejícímu Kolouchovi ale betonem zasáhl Mazanec.

Hanáci se nakonec vyrovnání dočkali v přesilovce. Třineckou hru v šesti potrestal Ondrušek. Zápas následně okořenila bitka mezi Kuncem a Daněm, ze které vyšel vítězně domácí útočník. Poté si několik dobrých zákroků připsali oba brankáři.

V úvodu třetí části se Knotek proměnil v nahrávače, najetý Olesz ale horní roh hostující branky minul. Během početní výhody nastřelil Nahodil zblízka tyč. Kotouč se vzápětí odrazil do brankoviště, brankovou čáru však nepřešel, což potvrdil i videorozhodčí.

Přesilovku využil Třinec, v 53. minutě se o to přesným pokusem postaral obránce Doudera. Odpovědět mohl Kolouch, bekhendem ovšem trefil jen připraveného Mazance. Olomouci nepomohla ani závěrečná hra v šesti proti čtyřem, podruhé v zápase vyrovnat nedokázala.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „První třetina nebyla úplně stoprocentní, od té druhé jsme se však do toho dostali. Hráčům nemůžeme vytknout, že by nehráli dobře. Jediná kaňka je řada přesilovek, které jsme nedokázali využít. To zápas rozhodlo. Třinec hrál výborně, bylo velmi těžké se prosadit. Proto nebereme ani bod.“

Václav Varaďa (Třinec): „Viděli jsme dobrý zápas v parádní atmosféře. V první třetině jsme si vytvářeli šance a v útočném pásmu jsme hráli celkem slušně na puku. Od druhé části ale domácí přidali a měli jsme to ohromně těžké. Olomouc si vytvářela střelecké příležitosti a hlavně v přesilových hrách nás mačkala. Do poloviny třetí třetiny to z naší strany byla slabota, co se útočné fáze týče. Podařilo se nám to ale přečkat, podržel nás Mazanec. Po gólu jsme ve středním pásmu hráli solidně. Výsledek je pro soupeře možná až krutý, nicméně bereme tři body.“

SESTŘIH: Olomouc - Třinec 1:2. Pátá výhra Ocelářů v řadě, Krejčí poprvé bez bodu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:21. Ondrušek

Hosté: 05:10. Martin Růžička, 52:24. M. Doudera

Sestavy

Domácí: Lukáš (J. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – J. Káňa, David Krejčí (A), Kucsera – Olesz, J. Knotek (A), Navrátil – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, P. Kolouch, Bambula.

Hosté: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Dravecký (A).

Rozhodčí

Petr Lacina, Oldřich Hejduk – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků

Skvělý Pech řídil výhru Motoru

Poprvé se Pech prosadil už 47 sekundách. Po Šenkeříkově přihrávce se dostal za obránce Pulpána a překonal Novotného bekhendovým zakončením. Vzápětí se domácí ubránili při Kohoutově trestu a v 5. minutě mohl zvýšit Gulaš. V čase 7:35 už se hosté znovu radovali a opět Pech z pozice mezi kruhy střelou před obránce Parkkonena překonal karlovarského gólmana.

Domácí své šance nevyužili, neprosadili se ani při Gulašově pobytu na trestné lavici a v 16. minutě zařídil Motoru už tříbrankový náskok Voženílek. Po Gulašově přihrávce uspěl sám před Novotný, do kterého následně v pádu vrazil a sudí si situaci ještě prověřili u videorozhodčího.

Vstup do druhé části vyšel naopak domácím. Po 32 sekundách se trefil z levého kruhu k protější tyči Hrachovinovy branky Flek. Ve 23. minutě získal Koblasa za brankou puk poté, co jej českobudějovický gólman nemohl rozehrát a zpoza brankové čáry poslal puk o jeho záda do branky.

Vyrovnat se ale domácím nepodařilo, pokoušel se o to i ve 32. minutě ve vlastním oslabení kapitán Vondráček. Naopak v 35. minutě se v přesilové hře trefil z pravého kruhu do protějšího horního rohu kapitán Gulaš. Za 131 sekund se domácí dostali zpět na kontakt, když si Plutnarovu přihrávku srazili do vlastní branky Hanzl s Percym.

Motor úspěšně bránil náskok, odolal i při Abdulově trestu a ve 49. minutě se dostal do dvoubrankového vedení. Z levého kruhu se trefil do bližšího horního rohu Novotného branky Holec. Západočechů se už nepodařilo zápas zdramatizovat při Pechově vyloučení ani v závěrečné power play.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Utkání rozhodla první třetina, kdy jsme nebyli v zápase, neměli jsme dobrý pohyb a neuhrávali jsme souboje. Dali jsme soupeři tříbrankové vedení, které jsme už potom nedokázali zvrátit i když jsme do druhé třetiny dobře vstoupili. Měli jsme výbornou pasáž, kde jsme měli několik příležitostí, abychom se dotáhli ještě blíž na České Budějovice, ale nedokázali jsme je proměnit. Nepomohli jsme si ani přesilovými hrami. Ve třetí třetině už jsme neměli síly na to, abychom zápas otočili. Pokud nebudeme v zápase celých šedesát minut a budeme začínat hrát až od 10. nebo 20. minuty, tak si bohužel body nezasloužíme.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Měli jsme výborný vstup do utkání a kontrolovali jsme tempo. Kluci hráli velice dobře, měli jsme dobrý pohyb a dobře jsme hráli s pukem. Měli jsme z toho šance a dali jsme góly. Ve druhé třetině jsme měli takovou pasáž, kdy Karlovy Vary přidaly na pohybu a daly nám nějaké góly. Měly moment zápasu na jejich straně. V poslední třetině jsme hráli zodpovědně a našli jsme cestu, jak vyhrát utkání. U Matěje Tomana to vypadá, že má zlomenou ruku.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - České Budějovice 3:5. Energii načal dvěma zásahy Pech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:32. Flek, 22:16. Koblasa, 36:24. Plutnar

Hosté: 00:47. L. Pech, 07:35. L. Pech, 15:44. D. Voženílek, 34:13. Gulaš, 48:35. Holec

Sestavy

Domácí: F. Novotný (A. Horák) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Martin Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, M. Hanzl, Valský – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Venkrbec, D. Voženílek, M. Beránek – Holec, M. Toman, Karabáček.

Rozhodčí

Hradil, Svoboda – Lederer, Zíka

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

2954 diváků

Fantom Lukeš zdeptal Kometu

V úvodní třetině zůstali gólmani Lukeš a Tomek neprůstřelní. První větší příležitost pohnout bezbrankovým stavem měl v sedmé minutě Kevin Klíma, strážce hostující branky Tomek však jeho pokus kryl a poradil si i s Blainovou dorážkou. Jen chvilku nato na něho nedokázal vyzrát ani Orsava, na druhé straně zazvonil Radovan Pavlík na konstrukci branky.

Ve 13. minutě neuspěl Lalancette, o chvilku později hráli Jihomoravané první přesilovku zápasu po Štohanzlově prohřešku a Lukeš se měl co ohánět. Poradil si s pokusy Muellera i Rotha, při Ďalogově ráně ho zachránila tyčka. Domácí pak špatně vystřídali a museli znovu do čtyř, ale ani Krištof na Lukeše nevyzrál.

Před polovinou utkání se první početní výhody dočkali i Východočeši, jen s tím rozdílem, že byli hned úspěšní. Oksanenův pokus se nejprve otřel o brankovou konstrukci, ale právě finský útočník pak našel po vyhraném buly Mountfieldu Filipa Pavlíka, jenž naservíroval puk Cingelovi a Královéhradečtí slavili vedoucí gól.

Lalancette pak ztroskotal na Tomkovi, se stejným výsledkem dopadla i příležitost Perreta s Jerglem. Na druhé straně neuspěl Magee.

Ve třetím dějství měl vyrovnání na holi Mueller, jenž zakončoval přečíslení dvou na jednoho, radost mu ale sebral znovu skvěle chytající Lukeš. Následně vyšel opět naprázdno i kanonýr Mueller. Domácí pak uklidnil druhý gól v končící 56. minutě: Gaspar si přikopl kotouč bruslí, ustál souboj s protihráčem a jeho zpětnou přihrávkou poslal do sítě neomylně Lalancette. Brňané pak zariskovali s dlouhou hrou bez gólmana, potrestal je Koukal. 

Hradecký brankář Lukeš si tak připsal již třetí čisté konto v sezoně.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Mountfield HK): „Měli jsme relativně dobrý vstup do utkání, ale sami jsme si první třetinu zkomplikovali dvěma vyloučeními a Kometa se dostala trochu na koně. V zápase jsme si pomohli přesilovou hrou, což bylo hodně důležité, protože to bylo 0:0 a my jsme tak soupeři odskočili. Následovala pasáž, kdy nás Kometa tlačila, měla trochu navrch a my jsme nebyli schopní postarat se o puk v útočném pásmu. Ve třetí třetině jsme odskočili na 2:0, pak jsme to dobře odbránili a Petr Koukal přidal gól na 3:0. Jsem rád, že jsme těžkému soupeři sebrali tři body.“

Jiří Horáček (Kometa): „Pro nás to bohužel bylo neúspěšné utkání, výsledek 3:0 pro domácí hovoří za vše. První gól jsme dostali v oslabení, kdy jsme udělali chybu. Soupeř pak přidal branku na 2:0 a další gól jsme dostali v power play. Bez gólu se nedá vyhrát, ale nedá se nic dělat, musíme se nachystat zase na další utkání.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 3:0. Třetí výhra pro Hradec, čisté konto zapisuje Lukeš
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:32. Cingel, 55:53. Lalancette, 57:35. Koukal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Lev (A), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Koukal, Štohanzl.

Hosté: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Bartejs – Mallet, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kusko, Kollár, R. Pavlík – Rákos, Magee, Vincour – Dočekal.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Frodl, Komárek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3828 diváků

Domácí premiéru pokazila Ostravanům druhá lajna Vervy

Ačkoliv extraliga běží už měsíc, Vítkovice vinou kolize akcí ve sportovní hale teprve dnes poprvé nastoupily doma, a první třetina proti trápícímu se Litvínovu jim moc nevyšla. Svižný a otevřený hokej přinesl v úvodní desetiminutovce několik zajímavých situací na obou stranách, prosadil se však v deváté minutě hostující Kudrna, který doklepnutím do odkryté branky zužitkoval vzorně sehrané přečíslení Litvínova a ideální přihrávku exvítkovického Zdráhala.

Domácí se sice snažili o tlak, další vyloženou příležitost však měli opět Severočeši. V závěru první části měl druhý gól na holi Pospíšil po vítkovické chybě v rozehrávce, gólman Stezka se ale blýskl výborným zákrokem.

I do druhé části nastoupili Vítkovičtí aktivně, ale Krenželok ve své možnosti nemířil přesně a jen frekvence střelby na změnu skóre nestačila. Hosté byli produktivnější. Zdráhal dostal v 30. minutě od Stříteského krásný pas do jízdy a sólo proměnil bekhendovou kličkou.

Když ve 33. minutě tvrdou ranou z kruhu prostřelil Stezku další bývalý hráč Vítkovic Hrbas, bylo to s Ostravany už špatné.

Domácí pak reagovali korekcí sestavy, kterou zúžili na tři pětky, a větší intenzitou hry dosáhli přece jen alespoň snížení: ve 45. minutě Fridrich po Flickově křížné přihrávce překonal Godlu ranou na lapačku.

Ale zárodek dalšího náporu utnulo Maroszovo vyloučení, při němž byli domácí rádi, že Zdráhal z dorážky nepřidal čtvrtý gól. Domácí v závěru maximálně zjednodušili hru, avšak zvrat tím už nepřivodili, stejně jako odvoláním brankáře Stezky 70 sekund před koncem. Při power play naopak zpečetil úspěch Litvínova tři vteřiny před koncem Estephan.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Nemůžeme se prezentovat takovým výkonem. Chyběla nám lehkost, byli jsme málo zarputilí před bránou, málo střel, důrazu. Pár šancí jsme měli, ale v koncovce jsme selhali. Zpřeházeli jsme po druhé třetiny všechny útoky, chtěli jsme to mužstvo nakopnout, ze začátku se nám to i povedlo a dali jsme gól, ale už jsme na to nestačili navázat. Musíme jít dále.“

Vladimír Orságh (Litvínov): „Pro nás velmi důležité vítězství, navázali jsme na výkon z Budějovic. Co bylo pro nás důležité, že jsme přečkali první třetinu. Vyhráli jsme ji a měli několik šancí, ale i domácí měli několik přečíslení. Jsme rádi, že jsme to zvládli. V třetí třetině jsme si to trošku zkomplikovali, ale posledních deset minut bylo dobrých. Hráči si to odmakali, velmi důležité vítězství.“

SESTŘIH: Vítkovice - Litvínov 1:4. První domácí zápas Ostravané nezvládli, rozhodl Zdráhal
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 44:54. Fridrich

Hosté: 08:26. Kudrna, 29:22. P. Zdráhal, 32:41. Hrbas, 59:57. Estephan

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – Plášil, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, P. Koch, L. Kovář, Machů – L. Krenželok (A), Marosz, Roberts Bukarts – K. Afanasjev, J. Hruška (A), Svačina – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich.

Hosté: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, D. Kolář, Demel, D. Zeman – P. Straka (A), Gerhát, Jarůšek – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – L. Stehlík, Latta, M. Havelka.

Rozhodčí

Pešina, Vrba – Ganger, Klouček

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 925 diváků

Fořt přispěl ke zkáze „svého“ Zlína

V úvodu se v šanci ocitl zlínský obránce Gazda, puk ale poslal vedle Růžičkovy branky. Skóre po čtyřech minutách otevřeli hosté. Šťastný našel od zadního mantinelu Kelemena, který zblízka vystřelil do volného místa mezi Kašíkovými betony.

Zanedlouho se Mladá Boleslav prosadila znovu, po bekhendové zadovce Eberleho se do odkryté branky trefil Stránský. Snížit mohl ještě donedávna útočník Středočechů Flynn, Růžička však zasáhl betonem.

Při brejku poté neuspěli Zbořil, který také ve Zlíně hostuje z Mladé Boleslavi, s Karafiátem. Na druhé straně zastavil pokus tečovaný Claireauxem pozorný Kašík.

Po první přestávce zahrozil Kelemen, náskok Bruslařů ale nezvýšil. Od modré čáry to v polovině utkání zkusil Jánošík, domácí brankář kotouč chytil do lapačky.

Berani při snaze prosadit se dopláceli na nepřesnosti. Když už jejich útok skončil střelou, na Růžičku nevyzráli. Výraznější příležitost si vytvořil Francouz ve službách Bruslařů Claireaux, Kašík ale Zlín podržel.

Na začátku třetí třetiny Růžička lapačkou zneškodnil tvrdou střelu Němce. Hosté deset minut před koncem odskočili do vedení o tři góly, přesilovou hru využil z prostoru v těsné blízkosti branky Kotala. O poslední branku se v 56. minutě postaral Najman.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (Zlín): „Těžko se mi to hodnotí, protože snahu klukům nelze upřít. Měli jsme úvodní tlak, šance, možnosti, bohužel nevím, jestli rozdávat klukům čokolády za góly nebo jak je motivovat, ale prostě klukům to teď nelepí. Není psychická pohoda. Nemáme nikoho, kdo by to vzal na sebe, zachoval chladnou hlavu a z těch šancí dal gól. V podstatě soupeř byl u nás dvakrát v pásmu a dal dva góly. To je tvrdý direkt a při naší produktivitě to rozhodlo. Pak se hra srovnala, soupeř si svojí kvalitou vypracoval šance. Za stavu 3:0 už je těžké s tím něco udělat.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Vůbec nám nevyšel začátek, domácí na nás vlétli a vůbec jsme nebyli připraveni, jak jsme měli být. Měli jsme štěstí, ale hlavně nám výborně zachytal gólman. Podržel nás po celý zápas. Bylo pro nás důležité, že ze situace, kdy jsme byli pod tlakem, jsme se dokázali prosadit. Byli jsme produktivní a první třetinu vyhráli. Gól na 3:0 rozhodl, do té doby Zlín byl nebezpečný, hlavně v našem pásmu.“

SESTŘIH: Zlín - Mladá Boleslav 0:4. Další prohra Beranů, hosté se vrací na čelo tabulky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 04:11. Kelemen, 05:47. J. Stránský, 49:19. Kotala, 55:48. P. Kousal

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Žižka (A), O. Němec (A), Trška, Gazda, M. Novotný, R. Černý, Dluhoš – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Okál, Honejsek, Šlahař – Karafiát, A. Zbořil, O. Flynn – Köhler (C), P. Sedláček, Sebera.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, D. Moravec – Kelemen, Fořt, D. Šťastný – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Adam Raška I, Claireaux, Kotala – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Malý, Pešek

Stadion

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud