Ondřej Kuchař
19. listopadu 2021 • 08:26

Přibyl o velkém návratu: Kdy naskočím za Spartu? Raději už neplánuji

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Našlápnutá kariéra, pak zranění a dlouhá tma. Pauza čtyři a půl roku. V profesionálním sportu věc takřka nevídaná. Kdekdo by takhle brutálně dlouhou misi za návratem dávno vzdal. Ne však Daniel Přibyl (28). Zraněné koleno se konečně povedlo uvést do fungování schopného stavu, ve středu útočník Sparty poprvé naskočil za partnerský Sokolov v první lize. „Během léčby jsem si ale prošel všemi fázemi nálad,“ přiznává v rozhovoru pro iSport Premium. V placené části článku si rovněž můžete přečíst pohled Petra Tona, sportovního ředitele Sparty.



Zářil v dresu Sparty. Skvělou sezonou 2015/16 si Daniel Přibyl získal pozornost klubů NHL. Podepsal kontrakt s Calgary. Pak si ale nešťastně poranil koleno, rekonvalescence trvala déle, než si dovedl představit. Mnohem déle. Počkat si musel 1715 dnů. Rovných 245 týdnů. „Chvílemi jsem viděl zeď, za kterou nic nebylo,“ říká. Nakonec ji ale zvládl povalit.

Jaký byl první zápas za Sokolov? Užil jste si ho?
„Musím říct, že celkem ano. Celý den byl takový náročnější, prožíval jsem to. Přišla trochu i nervozita. Lehce jsem se u toho dojímal. Když pak ale začal zápas, nebyl čas, abych nad tím přemýšlel. Pak už jsem jenom hrál. Bylo to samozřejmě náročné, ale celkově jsem si to užil.“

Aniž bych chtěl být přehnaně patetický, bylo něco, co se vám při prvním sklouznutí na ledě prohnalo hlavou? Myslel jste na něco?
„Snažil jsem se nad tím moc nepřemýšlet. Z vlastní zkušenosti vím, že většinou je to pak mnohem horší, když se v tom vrtám. Když se pak snažím něco vymyslet na ledě, akorát mě to brzdí. Občas něco přišlo, ale bylo to jen chvilkové. Díky za to patří i klukům v kabině Sokolova, kteří udělali super atmosféru. Nemusel jsem se sebou tak zabývat.“

Jak jste utkání zvládl fyzicky? Nešlo jen o pár sklouznutí, odehrál jste přes 17 minut.
„Bylo toho dost, ke konci už jsem trochu funěl. (usmívá se) Nakonec to ale nějak šlo, musel jsem se do toho dostat. Fyzička je ale jedna z věcí, kterou musím rozhodně zlepšit. V posilovně jsem byl často, na ledě jsem býval ale často sám. Ta zátěž je jiná. V zápase pak pracují i další faktory.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud