Michal Kvasnica
7. ledna 2022 • 13:30

Konrád o návratu, únavě i olympiádě: Dobré to není. Když můžu, spím

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři a půl měsíce trval návrat brankáře Branislava Konráda (34) do zápasu od hrůzostrašného zranění, kdy mu hradecký Petr Koukal bruslí smolně rozřízl krk. Ještě stále není stoprocentně fit, ale čtyři utkání v posledních dvou týdnech odchytal ve velkém stylu. V takovém, že se zase otevírá otázka, zda pomůže Slovensku na olympiádě. „Trenéři by o mě zájem měli, ale nevím, potřebuju se dát do pořádku,“ popisuje opora Olomouce pro iSport Premium.



Na zimák to má z domu pěšky dvě minuty, což se teď zatraceně hodí. Po tréninku, který ho zmáhá víc než kdy dřív, totiž zkušený gólman okamžitě ulehá, aby nabral síly na náročný finiš ročníku. Už to, že se ho zbytek sezony týká, je pro Branislava Konráda životní výhra.

Odchytal jste čtyři zápasy za dvanáct dní, jak se cítíte?
„Není to úplně jednoduché, někdy se cítím jako v srpnu. Tvrdnou mi nohy, kyčle. Mám za sebou lepší i horší zápasy, ale celkově je to takové zvláštní. Necítím se v zápasovém tempu, připadám si jak v letní přípravě.“

Nicméně třikrát jste vyhrál, máte super individuální čísla, tým teď sbírá body. To je fajn, ne?
„To každopádně, vítězství jsou povzbuzení. Jsem rád, že body do tabulky teď naskakují. Jednodušeji se pak regeneruje. Doufám, že to bude pokračovat, ale stejně si myslím, že to mohlo být i lepší.“ (usmívá se)

Jak regenerujete? A o kolik času tomu věnujete víc než dřív?
„V zápasech je to celkem fajn, tam nějaký deficit nepociťuji. Horší je to po nich, hůř spím. Regenerace je mnohem delší, proto jsem zatím nechytal zápas obden. Uvidíme, kdy to přijde a jak to pak budu zvládat. Sám zatím nevím.“

Kdybyste dostával blbé góly, začal byste o sobě pochybovat? Nebo takhle nastavený nejste?
„Nad tím neuvažuji. Do každého utkání jdu s tím, že ho chci vyhrát. A jestli to bude 5:4 nebo 1:0, je mi v podstatě jedno. Samozřejmě je na psychiku příjemnější, když se vyhrává, ale za kariéru už vím, jak to chodí. V sezoně bývají období, kdy se vám daří víc a kdy míň. Zranění na tohle snad nemělo vliv. Jsem v první řadě vůbec rád, že chytám. Snažím se zůstat pozitivní, i když to není úplně jednoduché.“

Branislav Konrád se po vážném zranění vrátil do branky Olomouce
Branislav Konrád se po vážném zranění vrátil do branky Olomouce

První zápas připadl na 23. prosince, navíc v Českých Budějovicích, což není blízko. Já bych se po takovém zranění a pauze asi na Štědrý den moc nehýbal a jen se dopoval hořčíkem. Co vy?
„Bylo to divné. Po obědě jsem se moc nevyspal, takže jsem byl trochu nevrlý a na Štědrý večer na mě padla únava. (směje se) Je pravda, že odpočívám víc než normálně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud