26. ledna 2022 • 20:13

SESTŘIHY: Dynamo bez prohry, Kladno padlo. Vary po jízdě z 1:6 na 6:6 za bod

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovičtí hokejisté po návratu z karantény prožili pořádně šílený zápas. V duelu s Karlovými Vary vedli po první třetině už 5:0, hosté ale dokázali velké manko srovnat a po prohře 6:7p vydřít bod. Pardubice v roce 2022 ještě nenalezly přemožitele, doma porazily Olomouc 3:0 a vyhrály pošesté v řadě. Kladno prohrálo s vedoucím Třincem 1:2 a vyšlo bodově naprázdno poprvé po pěti utkáních v řadě.



Musil prodloužil neporazitelnost v roce 2022

Průchod pardubických hráčů před brankáře Konráda komplikovala pozorná defenzivní hra hostů, v největší šanci úvodní třetiny se tak objevil olomoucký Burian. V 10. minutě zblízka dorážel, jenže Frodl vytáhl skvělý zákrok lapačkou. O chvíli později na druhé straně po Konrádově zákroku ještě střílel Vála, ale slovenského gólmana nepřekonal. Slibné pozice si pak hosté vytvořili během přesilovky, ale v první třetině žádná branka nepadla.

V druhé třetině se svou kličkou v zakončení neuspěl Káňa, na Frodla nevyzráli ani Kusko či Knotek střelou bekhendem. Hosté se pak ubránili v oslabení a mohli opět udeřit. Bambula připravil pozici pro Krejčího, jenže Frodl pokračoval ve skvělém představení.

Ve 35. minutě šli do vedení Východočeši. Se svým prvním pokusem ještě Musil neuspěl, ale následně z velkého úhlu procpal s odrazem od Konráda puk do olomoucké branky.

Ve třetím dějství mohl zvýšit i Blümel, kterého povolali trenéři národního týmu v roli náhradníka na olympijské hry. Puk potom dostal do sítě Paulovič, ale až po přerušení hry rozhodčím. Následovala akce Hanáků dva na jednoho, v níž Krejčí přihrál Bambulovi, jehož střelu z první vyrazil Frodl. Hosté puk nedotlačili za domácího brankáře ani při následném závaru.

Druhého gólu se domácí dočkali v 51. minutě, kdy si vyjel do střelecké pozice obránce Mikuš a jeho střela propadla za Konráda. Hosté v závěru ještě zkusili hru v šesti, ale Frodl chytil i další střelu Krejčího. Na 3:0 pro Pardubice uzavřel do prázdné branky Musil.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Nabádali jsme hráče, aby byli trpěliví, protože Olomouc má vynikající defenzívu. Je strašně těžké se prosadit přes obránce, kteří jsou silní. Museli jsme hrát na to, abychom se dostali do vedení. Šance jsme měli my i Olomouc. Opět musím pochválit Dominika Frodla, který podal výborný výkon. To rozhodlo o tom, že jsme Olomouc nepustili do hry.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a odehráli tak i první třetinu. Inkasovali jsme až v té druhé, kdy si samozřejmě Pardubice vytvořily šance. Měli jsme podobné, ale bohužel jsme nedali. Ve třetí třetině jsme si za stavu 1:0 ještě vypracovali příležitosti, jenže jsme neskórovali. Proto si neodvážíme žádný bod.“

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 3:0. Musil řídil dvěma góly šestou výhru v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34:24. A. Musil, 50:09. J. Mikuš, 59:39. A. Musil

Hosté:

Sestavy

Domácí: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, Sergijenko, T. Jelínek – Hecl, Poulíček, Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, O. Roman, Cienciala – T. Urban, Anděl, O. Rohlík.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí, Bambula – Kusko, J. Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Burian – Nahodil, Michal Kunc.

Rozhodčí

Šír, Veselý – Kajínek, Hlavatý

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Hladonik rozjel neuvěřitelnou cestu za srovnáním

Ač se Vítkovice po covidové pauze měly zápasem spíše protrápit, první třetinu sehrály idylicky.

Karlovarskou pohromu spustil v páté minutě Lindberg, který po neúspěšně Maroszově výpadu vydoloval kotouč v brankovišti a propasíroval ho do brány. O 74 sekund později zakončil vítkovický brejk Solovjov, který za Habala dorazil vyraženou ránu Deje, a hosté už po necelých šesti minutách střídali brankáře.

Ale ani Novotný s čistým štítem nevydržel dlouho. Rozjeté Vítkovice se prosadily dokonce z akce dvou proti třem, které Krenželok s Hruškou dokonale vyšachovali a Hruška zasunul puk za Novotného.

Každá akce domácím zaváněla gólem. Čtvrtý přidal Bondra, který ve 14. minutě zblízka přesně tečoval Kochovo nahození od modré čáry. A 43 sekund před koncem první části Vítkovice využily ještě přesilovku: Lakatoš z kruhu předložil puk na brankoviště Hruškovi, jenž pouze nastavil čepel.

Kdo si však myslel, že za stavu 5:0 už je rozhodnuto, pletl se. Karta se ve druhé části začala obracet a na domácích jako by se začal projevovat tréninkový výpadek z minulých dnů. Na Parkkonenův gól ještě pohotově odpověděl Krenželok, ale za stavu 1:6 přišel brankostroj Energie.

Hladonik rychlou kličkou zblízka ve 26. minutě snížil na 2:6 a v půli zápasu Koblasa opakovanou střelou skóroval zblízka potřetí. Za dalších 70 sekund překonal Stezku z dálky Rachůnek a to už hosté větřili šanci. Když v 37. minutě Stezka po Pulpánově nahození zpoza brány sám usměrnil puk za vlastní záda, už to bylo jen o gól.

Po divoké přestřelce se přirozeně odehrála třetí část nejopatrněji. Ale hosté pětigólové manko dokázali stáhnout: v 53. minutě po vítkovické chybě Stezku prostřelil Mikyska.

Karlovy Vary se snažily otočit zápas ještě v řádné době, ale rozhodující gól v prodloužení inkasovaly z hole domácího Flicka, který ze sóla pokořil Novotného.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Měli jsme očekávání, jak to po pauze bude vypadat. Neměli jsme dobrý start, ale překlenuli to a měli jsme luxusní náskok 5:0. Ale hra nebyla podle představ a nebylo to tak, že bychom přehrávali soupeře. Viděli jsme, že máme mezery v obraně, které se projevily ve druhé třetině. Nebyli jsme důslední v předbrankovém prostoru. Jsme rádi i za ten druhý bod. Mohlo to dopadnout i hůře pro nás. Musí to být velké ponaučení.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Čekali jsme těžký zápas, ale že si to uděláme až tak těžké, mě nenapadlo. Naší špatnou první třetinou jsme domácí pustili do náskoku o pět gólů, tam ten výkon byl opravdu špatný. Největší pozitivum dnešního zápasu je, že jsme se do toho dokázali vrátit. Věřili jsme, že ten zápas můžeme zlomit a jsme rádi aspoň za ten jeden bod, protože po první třetině jsme se báli, abychom neschytali nějaký výrazný rozdíl. První třetina byla tragická a ta nás stála body. Z toho startu se musíme poučit.“

SESTŘIH: Vítkovice - Karlovy Vary 7:6p. Hosté srovnali z 1:6 na 6:6! Brali bod
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:18. Lindberg, 05:32. A. Solovjov, 08:54. J. Hruška, 13:04. R. Bondra, 19:17. J. Hruška, 23:20. L. Krenželok, 61:27. Flick

Hosté: 22:08. Parkkonen, 25:15. Hladonik, 29:07. Koblasa, 30:17. T. Rachůnek, 36:31. Pulpán, 52:11. D. Mikyska

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – Marosz, Lindberg, Roberts Bukarts – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Fridrich – Bernovský.

Hosté: Habal (6. F. Novotný) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, D. Mikyska, Pulpán (A), T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), Černoch, Flek – Hladonik, T. Mikúš, Vondráček (C) – Koblasa, Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, O. Beránek.

Rozhodčí

Jeřabek, Šindel – Frodl, Malý

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

1 000 diváků

Posila z KHL na výhru nestačila

V domácí sestavě se poprvé představila čerstvá posila, kterou se stal v pondělí ruský obránce Zachar Arzamascev, nadále však chyběl hrající majitel Jaromír Jágr. Úvodní dějství nabídlo hodně dietní menu, o čemž nejlépe vypovídá velmi nízký poměr střel na branku, který vyzněl 3:2 pro Kladno. Šlo ale veskrze o pokusy z uctivé vzdálenosti, s nimiž si gólmani Bow a Kacetl bez větších potíží poradili. Změnu stavu nepřinesly ani přesilovky.

Jednu z nich si přenesli domácí takřka celou do druhého dějství, ale Kacetla nijak výrazněji neohrozili. Podobně si vedli vzápětí i Oceláři, kteří však alespoň jednou zahrozili dobře mířeným pokusem Daňa. Již v plném počtu se proháčkoval do koncovky domácí bek Baránek, jenže mířil vedle. Jen o chvilku později se však dobře zorientoval před kladenskou brankou Roman a otevřel skóre pohotovou dorážkou.

V polovině zápasu hráli Rytíři další početní výhodu, jenže ihned po vhazování v útočném pásmu propadli a musel je zachránit Bow, když zlikvidoval Hrňovo sólo. Ve 34. minutě neuspěl v obrovské šanci při zakončení zblízka Chmielewski, sám ale vzápětí zjednal nápravu, když našel ideálně Ondřeje Kovařčíka, jemuž stačilo nastavit hůl - 0:2. Vzápětí mohl snížit Filip, avšak tváří v tvář proti Kacetlovi neuspěl.

Kladenští ožili zkraje třetí části, když po 68 sekundách tečoval Ticháčkův pokus od modré čáry Zikmund. Úspěšný střelec mohl ve 44. minutě dokonce vyrovnat, chyběla mu však porce štěstí a zazvonil jen na brankovou konstrukci. Stejně dopadl na druhé straně při přesilovce Marinčin. Kýžené vyrovnání už pak nepřinesla Rytířům ani hra bez gólmana.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Kladno): „Myslím, že první třetinu jsme neodehráli špatně, měli jsme tam slušný pohyb. Druhou třetinu jsme však bohužel nesehráli dobře. Nepohlídali jsme si dvě situace v předbrankovém prostoru a dostali jsme dva góly z dorážek. Nevyužili jsme v ní ani dvě přesilovky, tam jsme se trošku přibrzdili. Hned zkraje třetí třetiny se nám podařilo snížit na rozdíl gólu, ale do nějakého souvislejšího tlaku, aby se nám podařilo vyrovnat, jsme se nedostali. Třinec zaslouženě vyhrál.“

Václav Varaďa (Třinec): „Věděl jsem, že nás nečeká nic jednoduchého. V celé sezoně hrajeme s týmem Kladna vyrovnané zápasy, které jsme byli třeba schopní v závěrech překlopit na naši stranu, ale já jsem hlavně rád za tři body a vítězství na venkovní šňůře, kterou teď máme. Ten zápas byl hodně vyrovnaný. Pak jsme to možná uhráli zkušeností; drželi jsme domácí na nízký počet střel na naši branku a s pomocí Ondry Kacetla, který chytil ve druhé třetině možná zlomovou situaci při brejku domácích, se nám podařilo si to přes ten trošku nervózní závěr ohlídat.“

SESTŘIH: Kladno - Třinec 1:2. Oceláři ukončili bodovou šňůru Rytířů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41:08. Zikmund

Hosté: 26:36. Miloš Roman, 33:44. O. Kovařčík

Sestavy

Domácí: Bow (Janus) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek (A), Babka, Arzamascev – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Filip, M. Beran – M. Kadlec, Kuťák.

Hosté: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň.

Rozhodčí

Kika, Hejduk – Gerát, Rampír

Stadion

ROCKNET Arena, Chomutov

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud