2. listopadu 2022 • 20:00

SESTŘIHY: Další rána pro Pateru, Spartu smetla Plzeň. Třinec prohrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Enormní tlak na trenéry se opět zvýšil. Hokejisté Sparty prohráli v dohrávce 17. kola Tipsport extraligy 0:4 v Plzni a připsali si třetí porážku v řadě. Pozice kouče Pavla Patery na střídačce Pražanů se tak ještě více otřásá. Západočeši si spravili chuť po sedmigólovém výprasku od Pardubic. Vítkovice zvítězily 2:1 po nájezdech v Třinci a v ocelářském derby tak uspěly podruhé v sezoně.



Vypjaté derby rozsekl až nájezdník Krieger

První gól vstřelil Hudáček, který si vyměnil puk s Jeřábkem a z pravého kruhu prostřelil Stezku. Po dobré kombinaci třetího útoku mohl zvýšit zblízka Hrehorčák, ale vítkovický brankář jej vychytal. Na druhé straně si největší příležitost vypracoval Krieger, v přečíslení dva na jednoho vzal zakončení na sebe, puk zatáhl do mezikruží, odkud minul Mazancovu branku.

Úvod prostřední části patřil domácím, šance ale nevyužili Voženílek a Marinčin. Vítkovice, které vstřelily v této sezoně nejvíce gólů, převzaly zhruba od poloviny zápasu iniciativu a z jedné situace vyrovnaly. Kalus zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Vzápětí Bukarts zblízka nepřelstil Mazance. Třinec se mohl opět ujmout vedení ve 39. minutě z přečíslení dva na jednoho, Kurovský ale nechal vyniknout Stezku.

Vítkovický gólman se vyznamenal i na začátku třetí třetiny, ve které zneškodnil šance Chmielewského a Romana. Hosté kontrovali z mezikruží Maroszem. První přesilovou hru dostali hosté v 51. minutě po zákroku, který vzbudil na ledě emoce. Voženílek totiž nestihl včas zabrzdit, narazil do Stezky a v rohu kluziště se poté pošťuchovaly pětky obou týmů.

Prodloužení už moc vzrušení nepřineslo, v největší šanci se ocitl domácí Jeřábek, ale v přečíslení dva na jednoho prováhal vhodný moment na přihrávku a ani nezakončil.

První gól padl v rozstřelu ve třetí sérii, Bukarts zamířil na lapačku Mazance a do stejné místa se trefil ve čtvrtém kole i Krieger. Daňo se prosadil v situaci, kdy musel dát, aby zápas pokračoval, ale vzápětí ukončil zápas Lakatoš. Oceláři tak prohráli i druhý rozstřel sezony, Vítkovice si zlepšily bilanci na 2:2.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Bylo to kvalitní utkání v dobré atmosféře a mělo vše, co k derby patří. Do utkání jsme výborně vstoupili, měli jsme několik brankových příležitostí. Bohužel jsme je neproměnili. Druhá třetina byla z našeho pohledu už trošičku horší. Dovolili jsme soupeři pár přečíslení, ze kterého rezultoval vyrovnávací gól. Myslím si, že i ve třetí třetině jsme si ale vytvořili o něco více brankových příležitostí, jen jsme je neproměnili. V prodloužení jsme byli jednou v situaci dva na jednoho, ale nedali jsme a nájezdy se nám nedaří, takže bereme bod.

Miloš Holaň (Vítkovice): „Věděli jsme, že Třinec hraje v poslední době velice dobře. Předpokládali jsme, že klíčem k úspěchu bude nefaulovat a udržet co nejdéle hru v pěti, což se nám dařilo. Hráli jsme pouze jedno oslabení, které jsme zvládli solidně. Vypadá to, jako by Třinec vložil všechno do první třetiny, ve které nás přehrával a v páté minutě šel do vedení. Hru jsme postupně vyrovnali, bylo to bojovné utkání v dobré atmosféře, jak v derby vždycky je. Prodloužení se nám moc nedaří překlopit na svou stranu, oba týmy v něm měly možná jednu šanci. V nájezdech jsme úspěšnější a jsou to pro nás cenné dva body, které se odsud nevozí lehce. Děkuju hráčům za předvedený výkon, podpořený dobrou taktickou hrou a gólmanem v bráně.„

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 1:2sn. Ostravané ovládli i druhé derby v sezoně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:16. Hudáček

Hosté: 35:17. Kalus, . Krieger

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Roman, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrňa, Hrehorčák, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Grman, D. Krenželok, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, R. Půček – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Dej (A), Lindberg, Kalus – Krejsa, Marosz, Lednický.

Rozhodčí

O. Hejduk, Mrkva – Rožánek, Synek

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

4 661 diváků

Nedisciplinovanost a skvělý Pavlát ztrestali Spartu

Domácí přečkali aktivní nástup Sparty a naopak v 9. minutě musel gólman Kovář zasahovat proti šanci Blomstranda. Vzápětí se předvedl i jeho protějšek Pavlát, který dokázal vyrazit střelu Sobotky z dobré pozice. Indiáni hráli jednoduše a ve 12. minutě se díky šikovné Hrabíkově teči Baránkova nahození ujali vedení. Hosté prohrávali osobní souboje a přes technickou převahu už do přestávky zareagovat nedokázali.

Prostřední část pokračovala ve vysokém tempu, nová posila domácích Holešinský ale z pravého kruhu netrefil branku. Na nápor Indiánů odpověděl ve 25. minutě Mikliš od modré čáry střelou pouze do pravé tyčky a naopak o tři minuty později ozdobil Blomstrand svůj průnik z levé strany trefou na 2:0.

Záhy mohl po akci Horáka odpovědět Buchtele, jenže zblízka trefil jen pravou tyčku odkryté branky. Po polovině utkání podrazil Moravčík nebezpečně zakončujícího Suchého a v následné početní výhodě vypálil bez přípravy Mertl v gólové pozici nad a Holešinský již při hře pět na pět orazítkoval svižným pokusem levou tyčku. Závěr druhé třetiny patřil Spartě, Pavlát si však poradil se samostatným únikem Řepíka a ve 39. minutě akrobaticky zneškodnil šanci Kempného.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hosté ubránili oslabení a po vítězné bitce Mikliše proti Bittenovi se tlačili směrem dopředu. Jenže s tečí Sobotky si poradil Pavlát a poté Spartu srazila nedisciplinovanost. Dlouhou přesilovku pět na tři totiž ve 48. minutě zužitkoval střelou z pravého kruhu Rekonen.

První nulu v sezoně Pavlátovi nepokazil v 53. minutě ani zblízka zakončující Kempný a domácí již utkání i díky dalšímu vyloučením soupeřů dohráli v exhibičním tempu. Při sparťanské hře bez brankáře na konečných 4:0 upravil novic Holešinský.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Jsme strašně rádi, že jsme ten zápas zvládli. Potřebovali jsme bodovat. Kluci mi dali krásný dárek k narozeninám, dám jim nějakou svačinku do kabiny. Náš vstup do zápasu ale nebyl ideální. Celkově ale tým chceme pochválit. Zápas oddřeli a odmakali. Byl tam tlak do brány. Samozřejmě tam byly i pasáže, kdy nás tam Sparta zamkla, ale nějakým způsobem jsme se z toho dostali. Adriána (Holešinského) jsme si vybrali a jsme spokojení, jak zvládl po té těžké cestě premiéru.“

Patrik Martinec (Sparta): „Je to zklamání. Když ale nevstřelím branku, tak nemůžeme pomýšlet na žádné body. Hokej se hraje na góly. Tlak do branky byl malý a ty střely od obránců soupeřův gólman všechny viděl. Neztížili jsme mu to. Druhý důvod neúspěchu byla disciplína. Sedm vyloučení je strašně moc. Výsledky nejsou dobré a to si samozřejmě s Pavlem Paterou uvědomujeme. Pro trenéra to není příjemné období. Člověk nespí a přemýšlí, jak to změnit Uděláme všechno pro to, aby se to otočilo. Snažíme se hráče povzbudit, určitě nám nechybí bojovnost. Nikomu nejsou ty výsledky lhostejné.“

SESTŘIH: Plzeň - Sparta Praha 4:0. Trápení a zmar pražského celku pokračuje
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:14. Hrabík, 27:25. Blomstrand, 47:26. Rekonen, 57:15. Holešinský

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Kremláček, Houdek, Kaňák, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Malát, Adamec – A. Dvořák, Suchý, Bitten.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Konečný, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, Horák, D. Simon – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – M. Vitouch, G. Thorell, Hauser.

Rozhodčí

Sýkora, Šindel – Svoboda, Zíka.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

4397 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud