28. prosince 2022 • 20:40

SESTŘIHY: Kladno - Třinec 4:3, Jágr 0+2! Brno přišlo o výhru v 60. minutě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělý triumf pro poslední tým. Kladenští hokejisté v 32. kole Tipsport extraligy porazili Třinec 4:3 a vyhráli podruhé v řadě. Jaromír Jágr si připsal dvě asistence. Brněnská Kometa v poslední minutě ztratila zápas s Hradcem Králové, který zvítězil 3:2 v prodloužení. Karlovy Vary u příležitosti oslav výročí 90 let od založení klubu porazily Litvínov 3:0. České Budějovice vyhrály 4:2 nad Olomoucí a připsaly si druhou výhru v řadě pod vedením kouče Davida Čermáka. Vítkovice skolily Mladou Boleslav 5:2 a dotáhly vedoucí Pardubice na rozdíl jednoho bodu. Liberec přehrál Plzeň 2:1 v prodloužení. 



Výroční zápas pro Energii

Podkrušnohorské derby mezi domácí Energií a Litvínovem mělo slavnostní úvod. V roce, kdy Karlovy Vary slaví 90 let na hokejové mapě Česka, byl mezi legendy klubu zařazen jeho dlouholetý kapitán Václav Skuhravý a jeho dres s číslem 34 byl slavnostně vyvěšen pod strop KV Areny. Během ceremoniálu byl do klubové Síně slávy uveden také dlouholetý majitel klubu Karel Holoubek, jenž klub podporoval a posléze vlastnil bezmála třicet let.

Hráči z lázeňského města, kteří nastoupili ve slavnostních černo-zlatých retro dresech, vstoupili do zápasu aktivněji. Poté, co první větší šanci Juusoly ještě zlikvidoval Godla, se skóre poprvé měnilo v šesté minutě díky domácímu Jiskrovi, který se po Bartejsově nahození od modré čáry a několikeré teči v předbrankovém prostoru dostal k puku a poslal domácí do vedení. Blízko vyrovnání byl v 17. minutě Chalupa, ještě nedávno hráč Karlových Varů, ale jeho tečovaná střela minula branku.

Hned na úvod prostředního dějství si dobré příležitosti před Godlou vytvořili Rachůnek a Hladonik, ale strážce hostující branky byl na jejich střely připraven. V bruslivém a pro oko diváka atraktivním souboji se i Severočeši dostali k příležitostem. Zdráhal si nabruslil až před Habala, avšak obtěžován domácí obranou již neměl čas přesně zakončit.

Ve 33. minutě byli krátce po sobě vyloučeni Zygmunt a Zeman a Západočechům se naskytla příležitost hrát přes minutu a půl v pěti proti třem. Výhodnou početní výhodu po 26 sekundách využil Černoch, jenž po střele Koblasy poslal puk podruhé za Godlova záda.

Ve třetí třetině se Litvínov dostal do velkého tlaku, ale díky obětavosti domácích obránců a zejména skvělému Habalovi v brance se neujaly velké šance Estephana, Straky a Abdula. Hosté utkání nezdramatizovali ani v 58. minutě, kdy se odhodlali k power play, naopak domácí Kohout definitivně rozhodl v 59. minutě gólem do opuštěné branky.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „V první řadě jsme hodně rádi za dnešní návštěvu, která byla nejvyšší v sezoně. My jsme do utkání vstoupili solidně, konečně jsme po dvou zápasech vstřelili branku a z hráčů spadl ten pomyslný kámen. Měli jsme horší pasáž ve druhé třetině, kdy nás soupeř zavřel v pásmu a měl tam nějaké příležitosti. Dnes jsme si konečně pomohli i početní výhodou, když jsme zužitkovali přesilovku pět na tři. Měli jsme větší hlad a chtěli to za každou cenu urvat. I v zápasech s Olomoucí a Plzní jsme měli dobrý pohyb, akorát to tam nespadlo. Jsme hrozně rádi, že jsme utkání zvládli. I kvůli výborné návštěvě, kvůli panu Holoubkovi i Vencovi Skuhravému, jimž to dnešní vítězství darujeme.“

David Kočí (Litvínov): „Dnes jsme neměli dobrý pohyb, neměli jsme takové úsilí na to, abychom zápas vyhráli. Start do utkání jsme měli docela dobrý, potom nás ale zmrazil první gól a od té doby jsme to nemohli nastartovat. Hráči se sice snažili, ale pak nás trošku dostala ve druhé třetině dolů oslabení, v nichž jsme ztratili hodně energie a do zápasu jsme se již nedostali.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Litvínov 3:0. Energie ve slavnostním utkání přehrála Chemiky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:26. Jiskra, 33:12. Černoch, 58:10. Kohout

Hosté:

Sestavy

Domácí: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, O. Beránek.

Hosté: Godla (Zajíček) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Šalda, Demel (A), Jaks, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Chalupa – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Lhotský, Hnát

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Druhá výhra pod Čermákem, rozhodl Pech

Krátce po začátku se Jihočeši museli bránit při trestu Karabáčka. Oslabení zvládli dobře, přečkali i velkou šanci Pláška u pravé tyčky. Potom se postarali o závar Pech s Gulašem, další akci Pechovy formace završil Vráblík bombou od modré čáry.

Při přísném vyloučení Štencela pálil jeho spoluhráč Valský z prostoru mezi kruhy, zatímco hosté příliš neohrozili brankáře Strmeně. Na sklonku úvodního dějství se obránce Šenkeřík probil až před pozorného gólmana Lukáše, jenž ukryl do lapačky také následnou střelu Čachotského z pravého kruhu.

V úvodu druhé části usedl za katr Šenkeřík a hosté po půl minutě využili přesilovku. Kotouč za brankovou čáru protlačil Knotek, regulérnost jeho gólu prokázal videozáznam. Příležitost k vyrovnání si vypracovali Gulaš s Pechem, na protější straně trefil tyčku Kunc. V polovině základní hrací doby si domácí poprvé vynutili početní výhodu, ale Hanáci se účinně bránili.

Další přesilovka Českých Budějovic už přinesla úspěch. Střelou švihem vyrovnal Percy. Do výhodné pozice se později dostal Dzierkals, jenže neprostřelil Lukáše. Olomoučtí si však vzali náskok zpátky díky teči Olesze.

Druhé vyrovnání Motoru zařídil ve 46. minutě Čachotský, který výborně clonil před Lukášem a ještě stihl tečovat střelu Bindulise z levé strany. Krátce poté olomoucký Mareš surově atakoval Přikryla projíždějícího podél mantinelu a vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Domácí hráli přesilovku jenom tři minuty, protože byl současně vyloučený mstitel Toman.

Vedení však Jihočeši získali až při následném trestu Ondruška. Střílenou nahrávkou z těžkého úhlu se prosadil Pech. Tým Olomouce se v závěru odhodlal k power play, ale Valský dovezl puk až do jejich prázdné branky.

Ohlasy trenérů

David Čermák (České Budějovice): „Chtěli jsme potvrdit tříbodový zisk z Hradce Králové. Olomouc je velmi těžký soupeř, hraje silový hokej a když je ve vedení, dostává málo gólů. Jsme moc rádi, že se nám podařilo otočit výsledek, pomohli jsme si přesilovkou. Dokázali jsme také ubránit oslabení, což bylo rozhodující.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Přijeli jsme v okleštěné sestavě. Začali jsme dobře a dvě třetiny jsme vedli. Bohužel, neudrželi jsme náskok. Myslím, že bychom to udržet měli. Inkasovaný gól na 2:2 byl hodně laciný, předcházela mu zbytečná ztráta puku. Potom jsme příliš faulovali a připravili se tím o možnosti k vyrovnání.“

SESTŘIH: České Budějovice - Olomouc 4:2. Motor dvakrát prohrával, body však zůstaly na jihu Čech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:00. Percy, 45:38. Čachotský, 52:07. Pech, 59:56. Valský

Hosté: 22:53. Knotek, 36:47. Olesz

Sestavy

Domácí: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Dzierkals, Pech (A), Gulaš (C) – Čachotský, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Přikryl – Karabáček, Vopelka, Tomeček.

Hosté: Lukáš (Frgál) – Ondrušek (C), Kunc, Mareš, Kočí, Rašner, Švrček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Anděl, Strapáč, Olesz.

Rozhodčí

Kika, Obadal – Zíka, Rampír

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 257 diváků

Skvělý Krieger řídil obrat

První velká šance náležela Vítkovicím, Muellerovi však při sólovém nájezdu sebral gól pohotový Novotný. Dále byla první část už v režii Středočechů, a to i díky dvěma přesilovým hrám, ve kterých se hosté dostali do tlaku. V té první několikrát ohrozili Stezku, ten si však s Najmanovými pokusy poradil. Hosté tak udeřili až v 17. minutě, Stránský před Stezkou šikovně sklepl Jánošíkovo nahození.

Vítkovice se takřka do poloviny zápasu hledaly a vyjma úvodní Muellerovy šance nenabídly fanouškům nic. Pomohla jim však zručná teč Kriegera, který na hranici vysoké hole usměrnil mimo gólmanův dosah Kochův pokus od modré čáry. Rozhodčí situaci řešili u videa, ale gól uznali.

Vyrovnávací branka domácí zvedla. I když pak nevyužili přesilovku, těsně po jejím skončení od bočního mantinelu švihem nad rameno překvapil Novotného Bukarts a zapsal si šestnáctý gól v sezoně. Byla to i jubilejní stá branka Vítkovic v ročníku.

Než hosté obrat stačili vstřebat, Ostravané momentální převahy využili k dalšímu navýšení skóre, o nějž se pohotovou ranou bez přípravy z kruhu postaral opět Krieger. Vzápětí mohli Středočeši kontrovat, jenže Šťastný proti Stezkovi neuspěl.

Tak se povedlo utkání zdramatizovat až v přesilové hře Lantošimu, který z voleje zakončil rychlou kombinaci hostů. Vítkovice však za chvíli odpověděly rovněž v početní výhodě a i jejich povedenou souhru zakončil z první Mueller. Při power play Mladé Boleslavi pak tři body stvrdil Kalus.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Boleslav začala dobře a aktivně, my jsme toho v první třetině kromě šance Muellera moc neukázali. Ale o pauze jsem cítil, že na druhou třetinu ze šatny vychází úplně jiné mužstvo, které chce otočit zápas. Potvrdilo se to třemi góly. Udělali jsme sice zbytečný faul po buly, kdy jsme pustili soupeře na 3:2, ale hned vzápětí jsme výborně zahranou přesilovou hrou odskočili zase na dva góly. Pro nás strašně psychicky důležité vítězství za tři body.“

Ladislav Čihák (Mladá Boleslav): „První třetina se nám docela vyvedla a byli jsme o ten gól lepší. Ale bohužel druhou jsme zaspali. Přestali jsme forčekovat, nechávali jsme tam hodně prostoru a soupeř toho využil a potrestal nás. V třetí třetině jsme se snažili něco změnit, dostala nás do hry skvěle sehraná přesilová hra na 3:2. Bohužel nesmyslný faul nás pak poslal do oslabení, soupeř má velmi dobré přesilovky a dal z toho branku. My už jsme na to nedokázali odpovědět.“

SESTŘIH: Vítkovice - Mladá Boleslav 5:2. Domácí nezaváhali a přiblížili se na dostřel lídrovi tabulky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:55. Krieger, 34:24. Bukarts, 36:06. Krieger, 51:04. Mueller, 58:29. Kalus

Hosté: 16:15. J. Stránský, 48:57. Lantoši

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, L. Krenželok (C), Lakatoš (A) – Fridrich, Chlán, Bernovský – R. Půček, Dej, Lednický.

Hosté: Novotný (Krošelj) – Jánošík, R. Jeřábek, Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Bernad, Křepelka – Lunter, Lantoši, Šťastný – Šmerha, O. Najman (A), P. Kousal – Eberle, Fořt, J. Stránský (C) – M. Beránek, Kotala, Kantner.

Rozhodčí

Jeřábek, Veselý – Gebauer, Rožánek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 225 diváků

Bitvu v Kladně rozsekl Dotchin

Kladno nastoupilo do utkání i přes předešlou výhru v Hradci Králové v pozměněné sestavě. Jágr se posunul do elitního útoku ke kapitánu Plekancovi, v obraně se poprvé objevil host z prvoligové Slavie Klikorka.

Od začátku měli ale ze hry více hosté. Rytíři přestáli úvodní oslabení, ve kterém Bow zlikvidoval nebezpečnou Růžičkovu střelu. V 7. minutě ale již Oceláři vedli, od modré čáry se prosadil obránce Havránek a v osmém startu v nejvyšší soutěži si připsal první gól.

Středočeši byli dlouho v útoku bezzubí a brankář Kacetl, jenž nastoupil za Třinec po měsíci, se nudil. V 15. minutě ale z první střely na branku inkasoval, když jej překonal Klikorka. Jedenadvacetiletý bek skóroval v extralize podruhé v kariéře, první branku si připsal před více než třemi lety v mladoboleslavském dresu proti Kladnu.

Vyrovnávací gól domácí hráče povzbudil a začali se více tlačit do útoku. Po 20 sekundách druhé třetiny se dostali i do vedení, když se v přesilovce trefil přesně na bližší tyč Kubík. Vyrovnat mohl Havránek, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Bláha po přečíslení dva na jednoho.

Hned dvě velké šance měl poté třinecký Nestrašil. Nejprve jej skvělým zákrokem zastavil Bow, poté trefil tyč. V pokračující přesilové hře se ale prosadil Růžička a 16. gólem v sezoně vyrovnal.

Kladno poté nevyužilo 41 sekund dlouhou přesilovou hru a samo inkasovalo. Bow si sice poradil s brejky Chmielewského i Růžičky, v 37. minutě však za jeho zády skončila tečovaná střela Čuksteho od modré čáry. Rytíři ale rychle odpověděli, o 87 sekund později překonal Kacetla obránce Babka.

V polovině třetí části mohl vrátit hostům vedení Zahradníček, od modré se ale neprosadil. Roman vzápětí tečoval puk vedle branky. V 52. minutě se tak radovali domácí. Rozhodčí sice nejprve Dotchinův gól neuznali pro domnělý kontakt Plekance s Kacetlem, po kontrole u videa ale odhalili, že třinecký brankář upadl po kontaktu se spoluhráčem Čukstem.

Vyrovnat se Třinci již nepodařilo. I proto, že Bow předvedl skvělý zákrok proti Hudáčkovi pět sekund před koncem.

Ohlasy trenérů

Pavel Skrbek (Kladno): „Už poněkolikáté jsme proti soupeři s věhlasnějším jménem začali s respektem, pak nás jedno střídání vrátilo do hry. Ve druhé třetině jsme si svým pohybem vytvořili čtyři přesilovky, dali jsme jeden gól, ale myslím si, že jsme z toho měli vytěžit malinko více. Ve třetí třetině to bylo nahoru dolů, Třinec měl spoustu šancí a my jsme se trošinku báli o výsledek. Přece jen jsme hráli proti kvalitnímu soupeři. V poslední minutě tam byly dvě infarktové situace, kdy nás skvěle podržel brankář. Ubojovali jsme zápas, Bow nás podržel a jsme rádi za tři body.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Bylo to bojovné, vyrovnané utkání. Z naší strany byla hra neučesaná a nenavázali jsme na herně i výsledkově vydařená utkání z minulých kol. Myslím si, že dnes jsme prohráli po zásluze, protože jsme si výkonem nezasloužili získat nějaký bod. Domácí byli bojovnější. Druhá třetina byla z naší strany poznamenaná čtyřmi vyloučeními, jednou jsme šli dokonce na 40 vteřin do tří, což by se nám nemělo stávat. Možná jsme tím přišli o síly, které jsme mohli využít v další části zápasu.“

SESTŘIH: Kladno - Třinec, 4:3. Rytíři vydřeli cenné vítězství nad Oceláři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:15. Klikorka, 20:20. Kubík, 37:55. Babka, 52:00. Dotchin

Hosté: 06:35. Havránek, 27:07. M. Růžička, 36:28. Čukste

Sestavy

Domácí: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin (A), Sotnieks, Slováček, Klikorka, Babka – Brodecki, Plekanec (C), Kubík – O. Bláha II, Indrák, Pytlík – M. Procházka, Filip, Jágr – Michnáč, Zikmund (A), Melka – Beran.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Havránek, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.

Rozhodčí

Pražák, Pilný – Svoboda, Špůr

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3041 diváků

Střelec Cingel oloupil Kometu

První třetina bratrského souboje trenérů Martinců nabídla vyrovnanou podívanou. Úvodní šanci měl ve druhé minutě Perret, který se natlačil před Čiliaka, ale slovenský gólman zasáhl. V deváté minutě dostal zpoza brány ideální přihrávku od Holíka domácí útočník Flek, který trefil Kiviahovo rameno.

Hrál se svižný hokej, Kometa dohrávala souboje a zdařile napadala soupeřovu rozehrávku. V závěru třetiny mohla jít do vedení, ale Malý po brejku tří na jednoho tutovku neproměnil.

Do druhé části vykročilo lépe Brno. Křížnou přihrávku nalezl Flek na pravém kruhu Holíka, který ale trefil jen Kiviahův beton. Následovalo přečíslení dvojice Zaťovič - Strömberg, finský centr se rozhodl vystřelit, jenže na hradeckého gólmana nevyzrál. Brňané byli nadále aktivnější a vynutili si i dvě přesilovky, v nichž nebezpečně pálili Horký a Dufek.

Stav se nezměnil, přibylo jen šarvátek a tvrdých soubojů. Bojovnost Komety nakonec sklidila v závěru třetiny ovoce - v čase 39:27 se prodral po pravé straně Holík a střelou pod vyrážečku poslal Brno do vedení.

Domácí se v třetí třetině snažili kontrolovat hru, Mountfield však pálil na Čiliaka z každé pozice. Cingelovu ránu dokázal brněnský brankář ukrýt do výstroje, v 48. minutě ale Hradec přece jen vyrovnal. Lalancette našel zpoza brány Aleše Jergla a ten uspěl střelou do protipohybu. Radost Východočechů trvala jen 41 vteřin, pak Flek našel připraveného kanonýra Horkého a ten s naprostou jistotou skóroval.

Podruhé Hradec vyrovnal při power play, v čase 59:36 se k odraženému kotouči dostal Cingeľ a propálil Čiliaka. V prodloužení se hosté rozhodli odvolat brankáře znovu a tento tah jim vyšel. O dvou bodech pro Mountfield rozhodl opět Cingeľ.

Ohlasy trenérů

Jiří Horáček (Kometa Brno): „Bohužel jsme prohráli v prodloužení, je to škoda, dvakrát jsme vedli. Z naší strany to bylo odpracované a odbojované utkání. Musíme přidat, abychom tyto zápasy v budoucnu dotáhli do vítězného konce.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Vzhledem ke konečnému výsledku jsme samozřejmě šťastní, s bráchou hrozně nerad prohrávám. Zápas byl vyrovnaný. Byť jsme celou dobu dotahovali a Kometa byla pořád o krok napřed, tak si myslím, že tým bojoval až do konce a ukázal charakter. V power play jsme trošku se štěstím vyrovnali a nakonec získali dva body. Do kabiny patří za vynaložené úsilí obrovská pochvala.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Mountfield HK 2:3p. Vyrovnaná bitva se rozhodovala v prodloužení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39:27. Holík, 48:15. Horký

Hosté: 47:34. Jergl, 59:36. Cingel, 63:31. Cingel

Sestavy

Domácí: Čiliak (Furch) – Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gulaši (A), Ščotka, Hrbas – Koblížek, Holík, Flek – Horký, Strömberg, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Kollár, Süss – I. Sedláček, Malý, Dufek.

Hosté: Kiviaho (J. Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (C), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Morong – Okuliar, Pilař, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Doležal, Štohanzl, Moravec.

Rozhodčí

Stano, Šír – Axman, Synek.

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

6446 diváků

Flynn hrdinou Bílých Tygrů

Aktivněji vstoupil do utkání domácí Liberec a první dobrou příležitost měl Flynn, Pavlát byl ale připraven. Poté byl blízko gólu Birner, Pavlátovi tentokrát pomohla pravá tyč. První přesilovku si zahráli Bílí Tygři a gólovou příležitost měl Vlach, Pavlát však vytáhl výborný zákrok lapačkou. Následně se do rychlého brejku dostal hostující Hrabík, také Kváča ale svůj tým podržel. Skóre se poprvé měnilo v deváté minutě: po střele Schleisse už se Hrabík se svou pohotovou dorážkou nemýlil a Plzeň šla do vedení. Liberečtí se snažili o odpověď a dobrou šanci měl Derner, Pavlát byl opět na místě.

Domácí pokračovali v aktivitě i ve druhé třetině a Pavlát měl plné ruce práce s šancemi Najmana a Flynna. Nepřišel si na něj ani Balinskis, jenž efektně projel celé hřiště, podobně se vedlo o chvíli později i Filippimu. Z ojedinělého protiútoku zahrozila také Škoda, Kváča ale výtečným zákrokem nadvakrát překazil gólovou radost Adamcovi. Poté se hra opět přestěhovala před Pavláta, skvěle chytající plzeňský brankář ale odolával. Proti dělovce Dernera od modré čáry mu navíc pomohla horní tyčka.

Na začátku třetí části hráli Severočeši v početní výhodě a vyrovnání měl na holi Vlach, z ideální pozice ale mířil těsně vedle. Po dalším závaru už domácí kotouč za Pavlátova záda dostali, branka však nemohla být uznána, protože Jelínek jí docílil aktivním kopnutím bruslí. Bílí Tygři i nadále stupňovali svůj tlak, hosty však držel ve hře Pavlát. Dvě minuty před koncem třetí třetiny se už ale Liberec dočkal kýženého vyrovnání. Balinskis přes osu hřiště našel zcela volného Flynna a ten nechytatelnou dělovkou bez přípravy poslal zápas do prodloužení.

Ihned po začátku nastaveného času se až před Kváču proháčkoval Zámorský, libereckému brankáři ale pomohla pravá tyčka. Plzeňští však poté chybovali v útočném pásmu a do rychlého protiútoku ujela dvojice Najman, Flynn. Druhý jmenovaný po Najmanově krásné přihrávce vystřelil svou druhou brankou v zápase Bílým Tygrům bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Liberec): „Odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme výborný pohyb, který nás zdobil už v minulých zápasech, a vytvořili jsme si spoustu příležitostí. Nepříjemné bylo, že první gól dal soupeř. My jsme poté hostující branku dobývali a neustále si šli za vyrovnáním. Celý tým šlapal, silou a vůlí jsme zápas nakonec urvali na naši stranu.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Liberec hrál doma, tlačil nás a měl spoustu šancí. Nicméně i my jsme si nějaké příležitosti vytvořili, navíc jsme se dostali do vedení. Přežili jsme také tři přesilovky domácích, bohužel jsme v závěru udělali dvě individuální chyby, a to rozhodlo o tom, že bereme jen bod.“

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 2:1p. Domácí obrat režíroval dvougólový hrdina Flynn
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 57:51. Flynn, 61:19. Flynn

Hosté: 08:34. Hrabík

Sestavy

Domácí: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý.

Hosté: Pavlát (Vondraš) – Kaňák, Zámorský, Malák, Piskáček (A), Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Holešinský, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Malát, Adamec.

Rozhodčí

Hribik, Hejduk – Hynek, Šimánek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud