24. února 2023 • 20:55

SESTŘIHY: Kladno padlo se Spartou! Zásadní výhra Litvínova, slaví Brno

Autor: ČTK, iSport.cz, cze
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o důležité tabulkové pozice v extralize pokračoval v rámci 49. kola. Litvínov uspěl v Mladé Boleslavi a stále tak usiluje o postup do předkola. Plzeň padla v prodloužení proti Třinci, i když se za ni po startu druhé třetiny už po pěti sekundách prosadil Aleksi Rekonen. Vítkovice přejely Karlovy Vary s čtyřbodovým přispěním Dominika Lakatoše. Kladno sice zdramatizovalo duel se Spartou, ale těsně neuspělo a je tak na barážové příčce. Pardubice se dočkaly po prohraném utkání s Kometou poháru pro vítěze základní části, Olomouc nezkomplikovala setrvání Hradce v elitní čtyřce. Sledujte SESTŘIHY nejzajímavějších okamžiků.



Litvínov přeskočil Středočechy a přiblížil se předkolu

Hokejisté Litvínova zvítězili v utkání 49. extraligového kola na ledě Mladé Boleslavi 2:1. Hosté tak uspěli potřetí za sebou, přeskočili právě Středočechy na 11. místě tabulky a udělali důležitý krok na cestě za postupem do předkola play off. Všechny góly padly v úvodních 12 minutách, ten vítězný si připsal útočník Jindřich Abdul.

Mladoboleslavští zatlačili hosty v úvodní přesilovce zápasu, ale jejich střely mířily mimo. Jak se využívá přesilová hra pak ukázal domácím Litvínov, když hned svou úvodní početní výhodu přetavil v gól přesnou střelou Zdráhal. Domácí odpověděli za dvě minuty, když se podruhé v tomto ročníku prosadil parádně mířenou střelou z jízdy Šmerha.

Vedení si však do kabin na první přestávku odnášeli hostující hráči. Abdulův nahozený kotouč od modré čáry proplachtil až do branky. Domácí střídačka si sice vyžádala kontrolu u videa, ale po ní rozhodčí nejenže gól posvětili, Bruslaři šli navíc do čtyř. Stav se však již znovu neměnil.

Bruslaři se ve druhé třetině hnali za vyrovnáním, svého soupeře přestříleli poměrem 13:6, ale gólově se neujala žádná ze střel. Nejblíže vyrovnání byl Malát, ale i s jeho tečí si dokázal pozorný Tomek poradit.

Stejný obrázek byl k vidění i ve třetí třetině. Mladá Boleslav sice tlačila,ale vyložené šance nepřicházely. Domácím pak nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, která sice přinesla tlak, vyrovnání ale nikoliv.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Mladá Boleslav): „Dlouhodobě se nám nedaří využívání přesilovek, abychom získali nějakou menší výhodu. Je to o vyložených šancích, které jsme si sice vytvořili, ale nevyužili jsme je. Musíme pokračovat dál. A věřit, že práce, kterou děláme, nám přinese výsledek. Koukáme jenom na sebe, my si to musíme uhrát sami.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Měli jsme všechny vstupy do třetin takové, že jsme byli vždycky ve druhé minutě vyloučení. Z tohoto pohledu rozhodly zápas speciální týmy, protože my jsme v přesilovce jeden gól dali a při hře pět na pět to bylo 1:1. Soupeř si uměl vytvářet příležitosti, byl velmi nebezpečný a častokrát nás držel dlouhou dobu v obranném pásmu. U nás ale z pozice nejhoršího týmu ligy na venkovních hřištích byla bojovnost a nasazení. To je druhý faktor, který vedle speciálních týmů rozhodl utkání.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Litvínov 1:2. Důležitá výhra Vervy. Skóre stanovila už první třetina
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:37. Šmerha

Hosté: 06:14. Zdráhal, 11:11. Abdul

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Krošelj) – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), Štich, R. Jeřábek – Malát, O. Roman, Lantoši – Söderlund, Bičevskis, J. Stránský (C) – Šmerha, O. Najman (A), Šťastný – Lunter, Dvořáček, Závora – Přibyl.

Hosté: M. Tomek (Zajíček) – Zile, Strejček, Freibergs, D. Zeman, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Rozhodčí

Hribik, Sýkora – Zíka, Klouček

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3457 diváků

Vítkovice si proti Varům zastřílely

Vítkovice jednoznačně přehrály Karlovy Vary 6:1. Jedním gólem a třemi asistencemi se o to zasloužil Dominik Lakatoš. Vítkovičtí tak vytvořili aktuálním ziskem 95 bodů klubový rekord v základní části extraligy v tříbodovém systému a stále drží druhé místo před dotírající Spartou.

Přestože tomu konečný výsledek nenasvědčuje, hosté měli lepší vstup do utkání. Rachůnek a Kohout ho mohli přetavit i ve vedoucí gól, ale v krátkém sledu nájezd dvou na jednoho oba zakončili střelou do Stezky. Odhodlání Energie jako kdyby rozleptal první inkasovaný gól. Mikuš v osmé minutě se štěstím udržel puk na modré čáře a pak ho příklepem poslal za Habalova záda.

Od té chvíle Vítkovičtí zápas ovládli. Po Fridrichově dorážce vyhazoval kotouč z prázdné branky Mikyska, ale v 18. minutě se v přesilovce lehce uvolnil Lakatoš a Dej po jeho přihrávce bez přípravy zblízka podruhé skóroval. Domácí kanonýr se dočkal sedmnácté trefy v sezoně po šesti týdnech.

Rozhodující direkt zasadil hostům ve 23. minutě Lakatoš, který ve vlastním oslabení uzmul puk, ujel a blafákem pokořil Habala potřetí. Domácí soupeře přehrávali a z tlaku těžili i další góly. Mikušovu ránu ještě zastavila tyčka, ale ve 33. minutě dostal spoustu místa před brankou Chlán a prostřelil Habala. Karlovarské laxnosti navíc v 36. minutě využil i Lindberg, jenž vjel do útočného pásma a jeho rána propadla Habalovi mezi rukou a tělem do sítě.

Stejná šance se vzápětí naskytla i hostujícímu Grígerovi, jenž ale ze sóla nechal vyniknout Stezku.

Do poslední části hosté vystřídali brankáře, ale Lukeš po 190 sekundách lovil puk ze sítě, když nedosáhl na Muellerovu teč. Až v dvojnásobné přesilovce se Karlovy Vary dočkaly čestného úspěchu: Gríger za Stezkova záda tečoval střelu Stříteského. O branku mohl porážku zmírnit ještě Beránek, jeho příležitost však zmařil Stezka.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Jsme rádi, že jsme napravili porážku s Českými Budějovicemi. Připravovali jsme se na to, že Vary jsou brejkové mužstvo, přesto se tam často dostávaly. Ale Stezka chytal výborně. Dali jsme šest gólů, hráčům za to děkujeme. Chtěl bych poděkovat celému klubu a realizačnímu týmu za to, že se stali součástí historie vítkovického klubu a překonali rekord v počtu bodů získaných za základní část.“

David Bruk (Karlovy Vary): „Výsledek odpovídá tomu, co se dělo na ledě. Domácí byli lepší ve všech parametrech a jednoznačně šel zápas od začátku na jejich stranu. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří vážili dalekou cestu. Bohužel od nás neviděli kvalitní výkon.“

SESTŘIH: Vítkovice - Karlovy Vary, 6:1. Energie dnes vůbec nestačila na domácí celek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:42. Mikuš, 17:07. Dej, 22:33. Lakatoš, 32:32. Chlán, 35:31. Lindberg, 43:10. Mueller

Hosté: 48:35. Gríger

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Prčík, Gewiese, J. Stehlík – Bukarts, Lindberg, Mueller (A) – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Jarůšek, Kotala, Kalus – Dej, Přibyl, Lednický.

Hosté: Habal (41. Lukeš) – Mikyska, Huttula, M. Kočí, Stříteský, Rohan, Havlín – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koffer, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout – Juusola.

Rozhodčí

D. Pražák, L. Květoň – P. Blažek, V. Lederer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 809 diváků

Třinec zvládl divokou přestřelku, rozhodl Růžička

Hokejisté Třince zvítězili ve 49. kole extraligy na ledě Plzně 5:4 v prodloužení a v souboji trápících se týmů ukončili čtyřzápasovou sérii porážek. Indiáni naopak prohráli pošesté za sebou. Po bezbrankové první třetině drželi hosté po přestřelce v prostřední části vedení 3:2, jenže domácí dokázali díky trefě kapitána Jana Schleisse v 54. minutě skóre otočit na 4:3. O necelé dvě minuty později však zajistil Ocelářům prodloužení vyrovnáním na 4:4 ještě nedávno plzeňský obránce Lukáš Kaňák.

Druhý bod zajistil hostům přesilovkovou trefou Martin Růžička, jenž se stejně jako Libor Hudáček prosadil střelecky dvakrát. Zdatně jim sekundoval čtyřmi asistencemi Andrej Nestrašil.

Záhy po úvodním vhazování převzali iniciativu Oceláři. Romanův průnik zastavil Pavlát a ve čtvrté minutě si domácí gólman se štěstím poradil i se střelou osamoceného Nestrašila z bezprostřední blízkosti. Poté herní tempo výrazně opadlo a až v deváté minutě z přečíslení dvou na jednoho netrefil z levého kruhu ranou bez přípravy odkrytou branku Schleiss.

Indiáni následně promarnili přesilovku a v závěru první třetiny během další početní výhody gólman Mazanec zastavil dorážku nekrytého Mertla. Pouhých pět sekund po zahájení prostřední části už otevřel skóre přesnou ranou z pravého kruhu pod horní tyčku Rekonen a domácí si vynutili nápor. Jenže Mertl selhal v gólové příležitosti a z nenápadné akce ve 28. minutě na druhé straně vyrovnal po nahození Jeřábka od modré čáry dorážející Hudáček.

Hosté těžili z nedisciplinovanosti Indiánů. Nejprve sice Hudáček při přesilovce čtyři na tři ranou z dobré pozice ztroskotal na pozorném Pavlátovi, ale ve 31. minutě se už slovenský útočník při početní výhodě pět na tři nemýlil a po přistrčení Růžičky povedeným zakončením bez přípravy dokonal obrat. O dvě minuty později si však nahození Holešinského srazil Mazanec lapačkou do sítě.

Rychlá odpověď domácích na 2:2 Oceláři otřásla a jen s vypětím všech sil poté odolali tlaku soupeře. Jenže ve 36. minutě zaváhal na útočné modré čáře Holešinský a z akce dvou na jednoho vrátil hostům vedení po přihrávce Daňa přesnou střelou Růžička. Navíc ještě krátce před druhou sirénou mohl třinecký kanonýr znovu udeřit při vyloučení Kremláčka.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté dlouho nepouštěli aktivnější domácí do šancí, až se ve 48. minutě prosadil po individuální akci ranou švihem z levého kruhu na 3:3 Hrabík. Po nevyužité plzeňské přesilovce mohl z brejku dvou na jednoho rychle odpovědět slabě zakončující Marcinko. Za chvíli Oceláři také promarnili početní výhodu a naopak v 55. minutě uspěl tečí Zámorského střely Schleiss. Půl druhé minuty na to však díky cloně před brankou znovu vyrovnal na 4:4 nahozením od modré čáry explzeňský Kaňák.

Prodloužení rozhodl v 64. minutě při přesilové hře pět na tři Růžička, jenž se po ideální přihrávce Nestrašila prosadil tvrdou střelou z mezikruží. Plzeňští tak čekají na výhru již šest utkání.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „První třetinu měl Třinec větší šance, přestože jsme ji neodehráli špatně. Ve druhé třetině jsme nedokázali přes místy až drtivý tlak zvýšit vedení na 2:0 a místo toho jsme inkasovali vyrovnávací gól. Ve třetí části se nám sice podařilo v 54. minutě výsledek otočit, jenže soupeř rychle vyrovnal. Vlastními chybami jsme soupeři nabídli góly a opět jsme neproměnili přesilovky. Naopak soupeř díky kvalitním hráčům zápas v prodloužení z přesilové hry otočil. Kluci podali dobrý bojovný výkon a vytvářeli si šance. Přes vynikající diváckou kulisu se štěstí překlopilo na stranu Třince. Jsme zklamaní, protože jsme potřebovali získat více bodů.“

Vladimír Országh (Třinec): „Byl to dobrý a bojovný zápas z obou stran. Měli jsme dobrý začátek, pak se hra vyrovnala a bylo to stejné až do konce normální hrací doby. Každý chvilku tahal pilku. Nás těší, že jsme se dostali z inkasovaného gólu na 3:4 v 54. minutě, dokázali vyrovnat a v prodloužení jsme využili přesilovou hru. Pro nás jsou to velmi důležité dva body, protože jsme vyhráli po delší době.“

SESTŘIH: Plzeň - Třinec, 4:5p. Dramatický duel nakonec dopadl lépe pro Oceláře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:05. Rekonen, 32:43. Holešinský, 47:31. Hrabík, 53:44. Schleiss

Hosté: 27:42. Hudáček, 30:35. Hudáček, 35:54. M. Růžička, 55:08. Kaňák, 63:40. M. Růžička

Sestavy

Domácí: Pavlát (Mi. Svoboda) – Skok, Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Houdek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Kaňák, J. Jeřábek, M. Doudera, Mar. Adámek, Roth – Daňo, Vrána (C), M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Marcinko, Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Hrňa.

Rozhodčí

Hejduk, Ondráček I – Ondráček II, Thuma.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

4 529 diváků

Kladno znovu proti Spartě neúspěšné. A dál poslední

Hokejisté Sparty vyhráli v 49. kole extraligy na ledě Kladna 4:3 a porazili Rytíře i počtvrté v sezoně. Gólem a dvěma asistencemi se na vítězství Pražanů nad posledním týmem soutěže podílel švédský útočník Erik Thorell.

Do první šance se dostal ve 4. minutě domácí kapitán Plekanec, brankář Kořenář ale jeho brejk zlikvidoval. Když se poté neprosadil ani Bláha, potvrdili svoji produktivitu hosté. Klepiš fauloval v útočném pásmu a první přesilovou hru ukončil po 42 sekundách Kaše, jehož našel ideální přihrávkou Erik Thorell. Švédský útočník se poté postaral o druhý gól Pražanů, poté co překonal Bowa přesnou střelou k tyči.

Kladno se ale dokázalo rychle dostat zpět do hry. Hned o 16 sekund později skončila za zády Kořenáře tečovaná střela Cibulskise. A o dalších 32 sekund později explodoval vyprodaný stadion podruhé, protože se po brejku a Plekancově přihrávce radoval z gólu Jágr. Rozhodčí ale po dlouhé kontrole u videa nenašli záběr, který by prokázal, že puk přešel brankovou čáru.

Do druhé třetiny vstoupili mnohem aktivněji hosté. Gólu se dočkali ve 26. minutě po brejku a netradičním zakončení svátečního střelce Poláška. Sparťanský bek překonal Bowa bekhendeovým zakončením hokejkou, kterou držel v jedné ruce. Kladenští trenéři následně do branky místo kanadského gólmana poslali Brízgalu.

Ve 36. minutě přiblížil hosty páté výhře na kladenském ledě za sebou finský útočník Vauhkonen, jenž tečoval pokus Gustafa Thorella a připsal si první gól v extralize. Rytíři ale dokázali opět rychle odpovědět, Kořenáře prostřelil Dotchin.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky mohl duel ještě více zdramatizovat Kubík, Kořenář se ale proti jeho střele ve zkrácené přesilovce stihl včas přesunout. Kladno mohlo snížit i v dalších dvou početních výhodách, Pražané ale potvrdili, že jsou ve hře v oslabení nejlepší v soutěži. V 55. minutě se Rytíři přece jen gólu dočkali, poté co se přesně do horního rohu branky trefil Plekanec. Sparta ale těsnou výhru udržela i při závěrečné power play domácích.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Kladno): „První třetinu jsme prohráli 1:2, ale z herního pohledu to vypadalo jinak. Ve druhé části byla Sparta lepší, měla více dobrých střídání v útočné třetině a ve třetí si to dlouho hlídali. Málem jsme ale našli cestu, jak vyrovnat. Podařilo se nám zápas zdramatizovat, kluci hráli do poslední chvilky, což je pozitivní. Věřím, že si to přeneseme do dalšího zápasu.“

Hans Wallson (Sparta): „Byl to opravdu těžký zápas. Kladno hrálo 60 minut velmi dobře a my jsme šťastní, že jsme našli cestu k vítězství. Velmi dobře nám zachytal brankář. Zajistili jsme si postup do čtvrtfinále, což je pro nás důležité. Jsme spokojení.“

SESTŘIH: Kladno - Sparta Praha 3:4. Rytíři dotahovali proti rivalovi marně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:38. Cibulskis, 36:23. Dotchin, 54:12. Plekanec

Hosté: 10:08. Kaše, 17:22. E. Thorell, 25:45. Polášek, 35:14. Vauhkonen

Sestavy

Domácí: Bow (27. Brízgala) – Kehar, Dotchin (A), Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund (A) – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč.

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Krejčík, Moravčík, Polášek (A) – Tomášek (A), Horák, E. Thorell – Řepík (C), Kaše, M. Forman – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Frodl, Lhotský

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

5200 diváků

Brno pojistilo předkolo a zkazilo pardubickou oslavu

Hokejisté Pardubic prohráli v utkání 49. kola extraligy s Brnem 1:3. Kometa ještě po 44 minutách prohrávala, díky obratu má ale jistotu předkola play off a posunula se na osmé místo. Dynamo prohrálo druhý domácí zápas po sobě, po utkání Pardubičtí převzali Pohár Jaroslava Pouzara pro vítěze základní části.

Na úvodní gól si diváci v zaplněném hledišti museli počkat do 12. minuty. Krátce poté, co Brňané přečkali první oslabení v duelu při Hrbasově vyloučení, si vyjel Mandát do dobré palebné pozice mezi kruhy a povedenou střelou překonal strážce hostující branky Furcha. Kometa měla možnost odpovědět při trestu Pauloviče, jenž byl vykázán ze hry na konci 18. minuty, ale v přesilovce neuspěla.

Ve vyrovnané bitvě mířily další nebezpečné střely na branku Furcha ve druhé třetině, ale stejně tak mohli vyrovnat i hráči Brna. Ve 29. minutě vjel rychle do pásma Flek, jenže jeho střelu chytil brankář Will. V dalším brejku byla zblokována přihrávka Pospíšila, gólem neskončil ani nápor Komety v závěru druhého dějství. Po nevyužité přesilovce Komety střílel i obránce Ščotka, s jehož střelou si Will poradil.

Hosté se dočkali až ve třetí třetině, kdy během necelých dvou minut stav dokonce otočili. Ve 45. minutě usměrnil Zbořil do pardubické branky Ďalogovo nahození od modré čáry. A vzápětí po rychlé akci předal Šalé puk volnému Zaťovičovi, jenž upravil stav na 2:1 z pohledu Komety. Domácí hokejisté pak nevyužili velký závar při své přesilovce. Jejich úsilí navíc přibrzdilo vyloučení Zohorny, během kterého skóroval brněnský Kollár, když se střelou přes obránce trefil přesně pod horní tyčku. Pardubičtí hráli ještě vylepšenou přesilovku v šesti proti čtyřem, ale na prohře 1:3 už nic nezměnili.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Pardubice): „Myslím, že Brno vyhrálo zaslouženě. Od půlky zápasu začalo být lepším týmem, hosté lépe bruslili a byli důraznější. To vše nám chybělo, byli jsme všude o krok pozadu a nedokázali jsme si vytvořit vyložené šance. Jeden gól po dvou třetinách byl z naší strany málo. Nemůžu říct, že by hráči nechtěli, ale dnes nám ty nohy nešly. Kometa vyhrála, protože byla důraznější, pohyblivější a obětavější.“

Jaroslav Modrý (Brno): „Hrálo se velmi atraktivní utkání před krásnou diváckou kulisou. Vynikající výkon podal náš brankář Furch. K tomu jsme naší trpělivostí a pracovitostí našli ve třetí třetině cestu, jak dostat puk do branky. Byly tam dvě dobré teče, pak jsme dali pěkný gól z přesilovky. Tím jsme otočili zápas, kluci obětavostí ubránili všechna oslabení a našli jsme cestu k vítězství.“

SESTŘIH: Pardubice - Kometa Brno 1:3. Dynamo padlo. Hosté režírovali obrat ve třetí třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:55. Mandát

Hosté: 44:08. Zbořil, 45:58. Zaťovič, 56:11. Kollár

Sestavy

Domácí: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Hosté: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Fajmon – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Zbořil, Koblížek.

Rozhodčí

Roman Mrkva, Robin Šír

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10194 diváků

Hradec potvrdil famózní formu i v Olomouci

Hokejisté Hradce Králové zvítězili 4:0 v Olomouci a znovu přepsali klubový rekord v počtu vítězných zápasů za sebou, když dokázali uspět už podesáté v řadě, pokaždé navíc v základní hrací době. Na pátý Liberec tak mají Východočeši k dobru už čtyři body. Zásluhu na dnešní výhře měla hlavně elitní formace týmu Mountfieldu, která vstřelila tři ze čtyř branek hostů. Sedmé čisté konto v sezoně si připsal brankář Henri Kiviaho.

V úvodních minutách se hrálo ve slušném tempu, ale bez větších šancí na obou stranách. Náznaky možností přišly až v polovině první třetiny. Domácí Lukáš však neměl výraznější problém se střelou Zachara z úhlu a rovněž Kiviaho pokryl zakončení Knotka mezi betony. Hradec se pak dostal do vedení z první vážnější šance ve 13. minutě, když Lukáše prostřelil z mezikruží tvrdou střelou Cingeľ. Zvýšit poté mohli Jergl a McCormack, ale prvně jmenovaný těsně přestřelil a kanadský obránce zamířil vedle Lukášovy branky.

Zvýšit na rozdíl dvou branek se Hradci podařilo až na začátku druhé třetiny zásluhou Janka, jehož tvrdá střela hned po vhazování se odrazila od horní tyče za záda bezmocného Lukáše. Od druhé branky hostů pak uplynulo pouhých 16 sekund a hráči Mountfieldu se znovu radovali, když Eberleho pokus dorazil do sítě Cingeľ.

Po třetí inkasované brance nahradil Lukáše v brance Olomouce Konrád. Také on mohl záhy inkasovat, ale skrytá střela Jergla se zastavila jen o tyčku olomoucké branky. V polovině zápasu mohl snížit Kusko, jenže z dobré pozice těsně minul levou tyč. V jedné z mála přesilových her neuspěl ani Plášek, který branku Kiviaha z mezikruží těsně přestřelil.

Kiviaho uspěl také na začátku třetí třetiny, kdy zastavil pokus Kuska z bezprostřední blízkosti. Hradec poté přidal čtvrtou branku, když se po vhazování uvolnil Okuliar a po úspěšné kličce brankáři Konrádovi poslal puk do odkryté branky. Olomouci se nadále příliš nedařilo a neujala se ani střela Mareše či následná dorážka Olesze. Zato hosté byli při chutí a střela Wereka z levé strany se otřela o horní tyčku.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Z dnešního zápasu jsem zklamaný, byli jsme takoví nekousaví. Hradec dnes byl celý zápas lepší a my jsme si moc příležitostí nevytvořili. Hlavně v útoku jsme byli naprosto bezzubí. Potřebujeme, aby všichni hráči hráli na svých sto procent. Když nám z toho větší počet hráčů vypadne, tak nemůžeme být konkurenceschopní. Tohle musíme zlepšit do dalších zápasů, protože se blíží konec sezony a potřebujeme, aby hráli všichni a ne jen osm deset hráčů z dvaceti. Nejsme teď v komfortní situaci, ale nesmíme skládat zbraně a musíme ještě zabojovat.“

Petr Svoboda (Hradec Králové): „První třetina byla z naší strany určitě nejlepší v zápase. Kluci dobře pracovali, byli zodpovědní a vyústil z toho náš první gól. Škoda, že jsme nepřidali ještě druhý, třeba Jergl měl samostatný nájezd. Ve druhé třetině nám pomohly dva slepené góly, ale paradoxně jsme po nich přestali hrát náš hokej. Byli jsme laxní, nebyli tolik zodpovědní, neměli jsme třetího hráče a hodně jsme propadali. Tam jsme s výkonem nebyli úplně spokojení. Ve třetí třetině jsme přidali jeden gól, přestože náš výkon už nebyl optimální. To musíme zlepšit a hrát náš hokej celých šedesát minut. Za dnešní vítězství jsme ale hrozně rádi. Série deseti vítězných zápasů je super. Doufám, že tu sérii ještě natáhneme, chceme se udržet v nejlepší čtyřce.“

SESTŘIH: Olomouc - Mountfield HK 0:4. Hradec táhl za další výhrou dvougólový Cingel
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 12:35. Cingel, 21:38. Jank, 21:54. Cingel, 47:10. Okuliar

Sestavy

Domácí: Lukáš (22. Konrád) – Dujsík, Mareš, Švrček, Řezníček, Galvas, T. Černý – J. Káňa (A), Knotek (C), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Navrátil – Klimek, Kusko, Strapáč – Olesz, Menšík, Rutar.

Hosté: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – Okuliar, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Smoleňák (C).

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Rampír, Synek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud