3. března 2023 • 21:00

SESTŘIHY: Kladno míří do baráže, Motor zachráněn. Sparta - Hradec 3:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další ztracený boj o přežití. Kladenští hokejisté v 51. kole Tipsport extraligy nezvládli klíčový zápas o záchranu s Českými Budějovicemi, kde hlavně kvůli tragické druhé třetině prohráli 2:5 a po roce si znovu zahrají baráž. Jihočeši si díky tříbodové výhře zajistili účast i v příštím ročníku nejvyšší soutěže. Sparta na svém hřišti skolila Hradec Králové 3:2 a stále hraje o druhé místo. Čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále přebírají po Východočeších liberečtí Bílí Tygři, kteři zvítězili 4:3 v prodloužení v Karlových Varech. Vítkovice porazily brněnskou Kometu 5:2 a stále drží druhý flek. Olomouc schytala výprask 0:5 od Třince. Plzeň si připsala osmou prohru v řadě v Mladé Boleslavi (2:4). Pardubice padly 2:3 po nájezdech s Litvínovem.



Super druhá třetina zachránila Motor

Na lavičce Českých Budějovic proti svému bývalému klubu ve speciálním duelu uspěl trenér David Čermák, který ještě v minulé sezoně vedl Kladno. Rytíři si na svého soupeře v boji o udržení počkají, baráž začne až v polovině dubna. Jihočeši po loňském nečekaném bronzu mají jistotu, že obsadí předposlední 13. místo a sezona pro ně po základní části skončí.

Do českobudějovické sestavy se po nemoci vrátili klíčový útočník Pech, který je nejproduktivnějším hráčem Motoru v sezoně, a další veterán Čachotský. Asistent trenéra a sportovní manažer jihočeského klubu Novotný na rozdíl od minulých duelů tentokrát do hry nezasáhl.

Poprvé od 46. kola dostal mezi tyčemi Motoru od začátku přednost Hrachovina před Strmeněm a hned v úvodu musel zasahovat proti Jágrovi. Na opačné straně stále ještě v první minutě zastavil Dzierkalsovu dorážku Brízgala.

Po svižném začátku a nepovedené kladenské přesilovce se pak v úvodní třetině hrál hodně opatrný a nervózní hokej. Jihočeši měli před utkáním na soupeře k dobru bod a rozjížděli se pomaleji. V deváté minutě Gulaš při přečíslení dva na jednoho mířil jen do brankáře. Na opačné straně v úniku vystřelil vedle Kubík, který podle spekulací zamíří od příští sezony do Motoru, a Jágra znovu vychytal Hrachovina.

Domácí hráče na počátku druhé třetiny paradoxně nastartovalo vlastní oslabení, ve kterém se v 23. minutě dostal do velké šance obránce Štencel, po kličce však už nezakončil. Po dalším úniku a kladenském faulu nevyužil Motor přesilovku, ale v 27. minutě už otevřel skóre. Šenkeřík se na modré čáře elegantně zbavil protihráče, našel Vondrku a ten ještě vyšperkoval akci přihrávkou na Valského, který nemohl minout prázdnou branku.

Za necelé dvě minuty už po 10 sekundách potrestal Kubíkův faul využitou přesilovkou Doležal, který z kruhů zamířil přesně k tyči a připsal si teprve třetí gól v sezoně. Na ledě v tu chvíli jako by bylo jen jedno mužstvo. Na konci 33. minuty ještě Brízgala se štěstím ramenem vyrazil Vondrkovu šanci, následně ale napřáhl od modré Šenkeřík a Indrák tečoval puk za brankáře hostů.

Za minutu přidali rozjetí domácí čtvrtou trefu. Před Přikrylem se rozestoupila kladenská obrana a člen čtvrté formace vypálil přesně k tyči. V 38. minutě Rytíři vykřesali drobnou naději, když se zblízka mezi Hrachovinovy betony prosadil Filip. Stejný hráč měl poté v přesilovce šanci na další trefu, ale těsně minul.

V kladenské brance do třetí třetiny nastoupil místo Brízgaly Bow a hned se předvedl při domácí přesilovce. Kladenští chvíli po jejím vypršení snížili na rozdíl dvou gólů. Po sporné situaci se trefil Klepiš, domácí předtím marně reklamovali, že se hosté už dostali z útočného pásma do ofsajdu.

Na větší zdramatizování duelu už ale Středočeši neměli, naopak na Bowovu branku se valil jeden útok za druhým. Vondrka nevyužil samostatný únik, neuspěli ani Pech a následně Gulaš, jenž trefil břevno. Pátý gól dal Motor až v přesilovce při obrovském tlaku, který od v 56. minutě zakončil ranou od modré Vráblík.

Ohlasy trenérů

David Čermák (České Budějovice): „Byl to strašně těžký zápas. Chtěl bych hlavně vyzvednout ty kluky, kteří do zápasu vůbec šli. Někteří už několik posledních kol hráli jen kvůli tomu, že nikdo jiný hrát nemohl. Šli tam s horečkami a zraněními, která by normálně byla na několik týdnů. Psychicky to bylo náročné utkání. Určitě je jednodušší hrát o titul než o to, kdo se vyhne baráži. První dvě pětky obou týmů hrály na sebe, zápas rozhodlo, že se prosadili i hráči z dalších lajn. Samozřejmě jsme chtěli hrát play off, to se nepodařilo. Ale jsme rádi, že jsme se v tomhle zápase vůbec vyhnuli baráži.“

Pavel Skrbek (Kladno): „Díky soupeřům jsme ještě v dnešním zápase dostali šanci napravit nevydařenou sezonu. Bohužel jsme utkání nezvládli a čeká nás baráž. V první třetině za stavu 0:0 jsme měli šance, ze kterých měly padnout góly. Bohužel neproměňování šancí nás trápí celou sezonu. Zlomilo se to ve druhé třetině, kdy jsme asi za sedm minut dostali čtyři góly. Plán na další týdny zatím nemáme, jeli jsme sem s tím, že vyhrajeme.“

SESTŘIH: České Budějovice - Kladno 5:2. Zápas o přežití vyhrál Motor, hosté putují do baráže
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:59. Valský, 28:33. Doležal, 32:53. Šenkeřík, 33:59. Přikryl, 55:44. Vráblík

Hosté: 37:18. Filip, 45:00. Klepiš

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Hovorka – Dzierkals, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Doležal – Strnad, Raška I, Přikryl.

Hosté: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin, Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Ticháček, Veber – Kubík, Plekanec, Jágr – Babka, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír – Lederer, Lhotský

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6421 diváků

Smutná premiéra pro Machovského

V brance hostů se poprvé objevil exsparťan Matěj Machovský, který přišel na konci ledna z finského celku KalPa Kuopio. Hned v úvodu jej prověřil Kaše, ale do vedení se dostal v čase 2:49 Mountfield. Po Zacharově střele z pozice mezi kruhy se prosadil z dorážky Radovan Pavlík.

Sparta mohla vyrovnat při Marcelově trestu. Kapitán Řepík v první šanci ztroskotal na Machovském a vzápětí trefil střelou z levého kruhu bližší tyč. Gólman Hradce Králové si poradil i s Horákovou střelou, na druhé straně otestoval Kováře Okuliar.

V úvodu druhé části měl další možnost domácího mužstva Horák a Kovář si poradil s Cingeľovým zakončením. V 28. minutě se Sparta dočkala vyrovnání díky Kašeho teči Jandusovy střely.

V polovině druhé třetiny vrátil Východočechům náskok trefou z levého kruhu Kevin Klíma. V 33. minutě Pražané podruhé smazali ztrátu. Machovského překonal z pozice mezi kruhy Tomášek. Otočit stav mohl Erik Thorell, ale hradecký gólman si s jeho dorážkami poradil.

Vrátit vedení Mountfieldu mohl v 45. minutě Jergl, ale Kovář zasáhl. Vzápětí při Kalinově trestu Machovský zneškodnil Kašeho ránu. Hosté odolali i po průniku Erika Thorella, v polovině třetí třetiny neuspěl proti brankáři Mountfieldu ani v úniku Buchtele.

Po bitce Perreta s Miklišem se Sparta dostala do početní výhody, po faulu Kevina Klímy hrála v pěti proti třem a v době, kdy měl navíc bránící Lev zlomenou hokejku, se trefil z levého kruhu kanonýr Řepík. Náskok už Sparta uhájila, největší možnost na vyrovnání nevyužil Chalupa.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Byl to výborný zápas. Mělo to atmosféru, bylo tam napětí i nějaké šarvátky, takže to bylo před play off opravdu vynikající utkání. I pro lidi to muselo být zajímavé, protože tam bylo opravdu všechno.“

Petr Svoboda (Mountfield HK): „Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Poučení do dalších utkání je disciplína a od toho se musíme odrazit. My se musíme poučit. Měli jsme čtyři vyloučení po sobě a tým, jako je Sparta, minimálně jedno využije. Byli jsme kousek od vyrovnání. Samozřejmě víme, že Sparta má obrovskou sílu.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Mountfield HK 3:2. Domácí nadále zůstávají třetí, naopak Hradec klesnul na pátou příčku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:29. Kaše, 32:18. Tomášek, 52:35. Řepík

Hosté: 02:49. R. Pavlík, 29:34. Kev. Klíma

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Cichoň) – Kempný, Mikliš, Němeček, Krutil, Polášek (A), Jandus, T. Tomek – Kaše, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – Safin, G. Thorell, Konečný.

Hosté: Machovský (Kiviaho) – Marcel, McCormack, Kalina, Blain, F. Pavlík (A), Rosandić – Pilař, R. Pavlík, Zachar – Okuliar, Cingel, Smoleňák (C) – Lev (A), Perret, Lalancette – Jergl, Chalupa, Kev. Klíma – Werek.

Rozhodčí

Kika, Šindel – Ondráček, Zíka

Stadion

O2 arena

Mocný obrat ve třetí třetině, Jarůšek 2+0

Vítkovice se proti Kometě rozjížděly těžkopádně a byl to spíš další zápas, ve kterém se na domácím ledě hledaly. Brno bylo v první části nebezpečnější, první šance Komety se zrodila dokonce v oslabení, ale Flekovu ránu vyrazil Stezka. Další velkou příležitost pak zosnoval po pohledné individuální akci Zaťovič, ale ani Šalé zblízka na Stezku nevyzrál. Až v 17. minutě hostům vyšla přesilovka, kterou prudkou střelou bez přípravy využil Pospíšil.

Brno hned v úvodu druhé části i díky faulu a následnému oslabení přestálo Bukartsovu tutovku, v 26. minutě naopak při signalizované výhodě dorazil na brankovišti kotouč do sítě Šalé. Sedmnáctiletý junior si připsal osmou trefu v sezoně.

Domácí hráči se začali probírat až ve druhé polovině zápasu. Na spadnutí byl gól v 35. minutě, ale Kalusova teč po Raskobově ráně skončila na horní tyčce. V 38. minutě už Vítkovice zakončily přečíslení, když vyraženou Kalusovu ránu vrátil do sítě Jarůšek.

Závěrečná část utkání patřila plně Ostravanům. Do vyhraného vhazování se v 46. minutě opřel na modré čáře Grman a jeho dělovka skončila v síti. Obrat v 51. minutě završil Lakatoš, který v přesilovce využil gólmanova zakrytého výhledu a umístěnou střelou nad ledem z kruhu dal osmnáctý gól v sezoně.

Možnost vyrovnat měl vzápětí Kollár, ale Stezku nepřekonal a hosté vsadili vše na jednu kartu. Už v 57. minutě odvolali Furcha z brány, jenže vcelku rychle inkasovali do prázdné klece z Fridrichovy hole. Při stejné situaci jim pak ještě jeden gól na cestu domů přibalil Jarůšek.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Otočit zápas z 0:2 na takový výsledek je ukázka síly a charakteru týmu. V první třetině jsme udělali chybu, zbytečný faul v útočném pásmu a Brno šlo do vedení hned z první přesilové hry. Ve druhé třetině nám odskočilo na dva góly. Cením si přístupu hráčů, že nesklonili hlavy. Stáhli jsme to na tři útoky a dostalo to potřebnou šťávu. Gól v závěru druhé třetiny z brejku na 1:2 nás nastartoval. Pak nám sebevědomí rostlo a ve třetí třetině už jsme měli hru pod kontrolou. Mužstvu musím poděkovat za předvedený výkon.“

Jaroslav Modrý (Kometa Brno): „Hráli jsme dobrý zápas. Vytvořili jsme si vedení 2:0, jen je škoda, že nějakých pět minut před koncem druhé třetiny jsme nebyli zodpovědnější a dali jsme domácím tu situaci dva na jednoho, kterou vyřešili dobře a dali kontaktní gól. Tím si zvedli sebevědomí. Ve třetí třetině jsme si nechali dát dva góly, protože neděláme věci, které zdobí týmy, které vyhrávají. Je to o malých detailech, patří k tomu i zablokování střely, standardní situace a v tom musíme být lepší.“

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa Brno 5:2. Fantastická třetí třetina udržela domácí na druhém místě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37:10. Jarůšek, 45:58. Grman, 50:31. Lakatoš, 57:05. Fridrich, 59:11. Jarůšek

Hosté: 16:54. Pospíšil, 26:18. Šalé

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Prčík, Gewiese, J. Stehlík – Bukarts, Lindberg, Mueller (A) – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Jarůšek, Kotala, Kalus – Dej, M. Přibyl, Lednický.

Hosté: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Zbořil, I. Sedláček.

Rozhodčí

R. Hradil, D. Pražák – T. Brejcha, J. Frodl

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 925 diváků

Vlach poslal Tygry do čtyřky

Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, při němž byl domácí útočník Petr Koblasa oceněn za 100 branek vstřelených v extralize a Matěj Stříteský za 700 odehraných zápasů ve stejné soutěži.

V samotném utkání byli od úvodního vhazování hokejovější a aktivnější Severočeši. V páté minutě si hosté vynutili přesilovou hru po faulu Havlína, kterou sice nevyužili, ale hned po jejím skončení po chybě karlovarské obrany za vlastní brankou otevřel v sedmé minutě účet zápasu Ordoš.

Bílí Tygři povzbuzení vstřeleným gólem byli v úvodním dějství i nadále aktivnější a jen díky Lukešovi neskončila další akce Ordoše s Jelínkem podruhé pukem za jeho zády. Na druhé straně si jedinou vážnější šanci k vyrovnání vytvořil Jiskra, ale jeho nájezd do brankového prostoru zlikvidoval připravený Kváča.

Úvodní desetiminutovka druhé třetiny patřila karlovarským hráčům. Byli pohyblivější než soupeř, z čehož vyústila ve 25. minutě přesilová hra za nedovolený zákrok Flynna, kterou už po 10 sekundách střelou od modré čáry využil Havlín. Hosté si ve 28. minutě mohli vzít vedení zpět, jenže únik Jelínka zlikvidoval Lukeš pravým betonem.

Po polovině duelu se Liberečtí opět dostali herně do zápasu a díky přesné střele Dlouhého do růžku karlovarské branky se ve 33. minutě znovu ujali vedení. Západočeši po druhé inkasované brance opět ztratili tempo a když ve 38. minutě při vyloučení Grígera nachytal domácího gólmana prudkou střelou Flynn, vedli hosté již o dvě branky.

Atraktivní hokej pokračoval i ve třetí třetině, ve které dokázali hráči z lázeňského města svou bojovností zápas zdramatizovat a dovést až do prodloužení. Nejdříve dnes velice agilní Havlín prostřelil při signalizovaném vyloučení od modré čáry podruhé Kváču a v 58. minutě osamocený Gríger v předbrankovém prostoru šikovně tečoval další střelu Havlína.

V prodloužení dostal Liberec při vyloučení Mikysky příležitost hrát dvě minuty přesilovku čtyř proti třem, při které zazvonila po střele Filippiho tyč domácí branky, avšak při dalším signalizovaném oslabení již dokázal Vlach z bezprostřední blízkosti dostat puk za brankovou čáru a rozhodl tak o důležitém druhém bodu pro Liberec.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „Věděli jsme, že utkání bude složité, protože se pořád o něco hraje - nahoře i dole. Utkání bylo v takových vlnách, měli jsme dobré pasáže, ale po gólech, které jsme inkasovali, nás to trochu srazilo dolů, kdy jsme tam udělali pár hrubých chyb. Jsme rádi, že ve druhé třetině jsme měli velký tlak, ale brankové příležitosti jsme neproměnili. Ve třetí třetině jsme také měli na začátku několik brankových příležitostí. Nakonec se nám dvě podařilo proměnit a dostali jsme zápas do nerozhodného stavu 3:3. Získaný bod je pro nás hodně důležitý. Připravíme se na neděli na Kladno a budeme chtít zakončit základní část vítězstvím.“

Jiří Kudrna (Liberec): „Závěr extraligy je velice zajímavý, každému jde o hodně. My jsme tady do utkání dobře vstoupili a vyhráli i první třetinu. Ve druhé třetině se domácí zlepšili, pár střídání nás zatlačili, ale přesto jsme se z toho dokázali vymanit a závěr druhé třetiny se nám střelecky povedl, když jsme vedli 3:1. Trošku nás samozřejmě mrzí, že jsme tady dnes ztratili jeden bod, protože při nějaké situaci v tabulce jsme dnes ten bod potřebovali. Přesto bych chtěl říci, že pořád je to vítězství, protože to bylo těžké utkání s velmi bruslivým týmem. Jsme proto i přes ztrátu bodu rádi, že jsme nakonec ten druhý urvali. Připravíme se na neděli, budeme opět chtít to utkání vyhrát, protože máme perfektní šňůru vyhraných utkání. Chtěl bych pochválit mužstvo, že šlape už delší dobu, dobře pracuje a pevně věřím, že pracovitý tým jako jsme my se bude v neděli radovat.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Liberec 3:4p. Bílí Tygři vyhráli poosmé v řadě a poskočili na čtvrté místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:46. Havlín, 50:29. Havlín, 57:23. Gríger

Hosté: 06:47. Ordoš, 32:16. Dlouhý, 37:21. Flynn, 63:22. Vlach

Sestavy

Domácí: Lukeš (Habal) – Mikyska, Huttula, M. Kočí, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Rozhodčí

Hejduk, Květoň – Gerát, Hynek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3386 diváků

Verva dál válí, zvládla i lídra

Hosté z Litvínova se už po 77 sekundách uvedli gólem, když v situaci dva na jednoho našel Stránský Freibergse, který poslal puk pod horní tyčku. Domácí mohli odpovědět v šancích Hyky nebo Zohorny, ale litvínovský brankář Zajíček obě situace vyřešil. Pardubickou snahu pak brzdila řada nepřesností, Dynamo nevyužilo ani přesilovou hru.

Na začátku druhého dějství po otočce zakončoval Radil, ale gólem vstoupili do třetiny opět hosté. Ve 23. minutě našel Kudrna přesnou nahrávkou od mantinelu Hlavu, jenž zcela osamocený zblízka prostřelil Willa. Navíc následovala přesilovka Vervy, při které Sukeľ trefil tyčku pardubické branky. Dynamu se nedařilo, v závěru třetiny Říčka z úhlu nepřekonal Zajíčka.

Pardubičtí se vstřelené branky dočkali až ve 45. minutě, kdy střelu Vály od modré čáry tečoval Zohorna. Za dalších 39 sekund bylo dokonce vyrovnáno, když se prosadil Paulovič a zpoza branky nakonec uklidil puk za brankovou čáru.

Do vedení pak mohli své týmy poslat Freibergs, nebo Adam Musil na straně Pardubic, ve třetí třetině už se však stav nezměnil. Ve čtvrté minutě prodloužení rozehráli hokejisté Pardubic přesilovku, ale o vítězi utkání rozhodly nakonec až samostatné nájezdy. Domácí ze čtyř pokusů ani jednou neskórovali, za hosty se trefili Zdráhal a Stránský.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Myslím, že za první dvě třetiny vůbec nemůžeme klukům upřít snahu. Ta tam určitě byla, ale poslední dobou nám to nelepí jako v předchozím průběhu sezony. Přihrávky jsou o dvacet čísel jinde, nebo nám puk přeskočí hokejku. Není to takové, jaké by mělo být. To na každý mančaft během sezony přijde. Nám se potom skvěle povedla třetí třetina. A to i z hlediska týmovosti, kdy střídačka žila. Dali jsme dva góly, měli tlak a výborně ubránili oslabení. Škoda přesilovky čtyři na tři v prodloužení, v nájezdech byl šikovnější Litvínov.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „První dvě třetiny jsme odehráli velice solidně, ale i soupeř měl podle mě velké příležitosti. Po utkání to cítím tak, že ve třetí třetině Pardubice přepnuly do vyššího módu. Soupeř nás víc forčekoval, dvě slepené branky bohužel rozhodly o remíze po šedesáti minutách. V prodloužení jsme neproměnili přečíslení dva na jednoho, na druhou stranu jsme ubránili oslabení. Nájezdy jsou loterie, která nám vyšla, za což jsme rádi.“

SESTŘIH: Pardubice - Litvínov 2:3sn. Dynamo v přeskupené sestavě prohrálo potřetí v řadě, nájezdy rozsekl Zdráhal
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 44:46. Zohorna, 45:20. Paulovič

Hosté: 01:17. Wesley, 22:55. Hlava, . Zdráhal

Sestavy

Domácí: Will (J. Růžička) – J. Kolář, Čerešňák, T. Dvořák, D. Musil, Vála, Kaštánek, Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Radil – Říčka, Zohorna, Hyka – Paulovič, Poulíček, Vondráček – A. Musil, Mandát, T. Zeman.

Hosté: Zajíček (M. Tomek) – Demel, Jaks, Freibergs, D. Zeman, Šalda, Strejček, Wesley – Kudrna, Sukeľ, Hlava – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal – Straka, Gut, Fronk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Rozhodčí

Mrkva, Obadal – Hlavatý, Axman

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

9309 diváků

Plzeňská bída nekončí

Středočeši doma prohráli čtyřikrát za sebou, bilance Plzně na kluzištích soupeřů byla ale ještě horší. Před dneškem venku prohrála šestkrát za sebou. V prosinci však Západočeši v Mladé Boleslavi dokázali vyhrát 1:0.

Bezbrankový stav vydržel do 15. minuty. V čase 13:29 byl vyloučen šestnáctiletý obránce Skok, který v minulé sezoně působil v dorostu Mladé Boleslavi, ale poté přestoupil do Plzně, a domácí jeho trest využili. Svobodu překonal po 37 sekundách početní výhody důrazný Roman.

Zároveň s gólem byl ale vyloučen mladoboleslavský útočník Šmerha a výhodu přesilové hry dostala i Plzeň. Brankáře Krošelje však hosté pokořit nedokázali.

Po 79 sekundách druhé třetiny přidal druhý gól přesně střílející Fořt, Indiáni ale dokázali na jeho branku rychle zareagovat. Krátce po buly, o osm sekund později, snížil Pour. Také domácí mohli následně rychle skórovat, Najman však už Svobodu nepřekonal.

Třetí branky se nakonec Mladá Boleslav dočkala v 29. minutě, kdy se od modré čáry prosadil obránce Bernad. Ideální šanci snížit měli hosté při Šmerhově pětiminutovém vyloučení, kdy navíc dostal menší trest Söderlund. Mladá Boleslav ale dvouminutové oslabení ve třech proti pěti přestála. Střelecky aktivní byl zejména Rekonen, řadu jeho pokusů zlikvidoval Krošelj, kterému jednou pomohla i tyč.

V 47. minutě mohl přiblížit domácí tým zisku tří bodů Lantoši, trestné střílení nařízené za faul Jaroměřského na něj ale neproměnil. Na Plzni ale bylo vidět odhodlání ukončit sérii nezdarů a už v 52. minutě se tak trenéři rozhodli k power play. A hostům se podařilo snížit. Krošelje překonal Hrabík, jenž tečoval Zámorského střelu.

Vyrovnat se ale Plzni už nepovedlo. Naopak při dalším risku bez brankáře upravil na konečných 4:2 domácí kapitán Stránský. Západočeši si připsali osmou porážku v řadě.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Dobře jsme do zápasu vstoupili, dali jsme gól. Na začátku druhé třetiny druhý. Pak jsme si řekli, že další střídání je důležité, ale hned jsme inkasovali. Pak jsme navíc zbytečnými fauly pustili Plzeň do hry. Podali jsme ale bojovný výkon, podařilo se nám dát třetí gól a nebýt zbytečných faulů, tak bychom si zápas pohlídali. Jsme rád za tři body i za to, že jsme konečně doma vyhráli za tři body.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Bylo to urputné utkání, boj. Asi ne moc hezký zápas, ale vyrovnaný. Udělali jsme chybu, Boleslav se dostala do vedení, pak se nám podařilo snížit, ale bohužel jsme hned zase inkasovali po chybě. Pak jsme měli dlouhou přesilovku pět na tři, kterou musíme proměnit. Rozhoduje zápasy. Ke konci jsme to zase honili na poslední chvíli, snížili jsme na 3:2, měli přesilovku. Škoda, alespoň bod jsme si mohli odvézt. Trápíme se ale s koncovkou.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 4:2. Bruslaři se výhrou přiblížili svému soupeři, rozhodl Bernad
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:06. O. Roman, 21:19. Fořt, 28:59. Bernad, 58:02. J. Stránský

Hosté: 21:27. Pour, 52:47. Hrabík

Sestavy

Domácí: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), R. Jeřábek, Bernad, Štich – Malát, O. Roman, Lantoši – Söderlund, Fořt, Šťastný – Šmerha, Bičevskis, Kel. Klíma – Lunter, O. Najman (A), J. Stránský (C).

Hosté: Mi. Svoboda (Pavlát) – Skok, Zámorský, Houdek, Jiříček, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss (C), Holešinský, Rekonen – Suchý, Honejsek, Hrabík – Blomstrand, Mertl (A), Pour – M. Beránek, Bitten, Adamec – A. Dvořák.

Rozhodčí

Úlehla, Veselý – Klouček, Šimánek

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

2863 diváků

Daňo útočí na metu 30 gólů

Třinec začal aktivně, ale z prvního rychlého protiútoku Olomouce trefil Bambula horní tyč Mazancovy branky. První šance hostů měli Růžička s Daněm, jejichž pokusy z bezprostřední blízkosti pokryl Lukáš. Do vedení se Třinec mohl dostat v přesilové hře, kdy Růžička střílel k bližší tyči, Lukáš proti jeho střele zasáhl betonem a udržel puk před brankovou čarou, což si museli rozhodčí ověřit u videa.

V pokračující přesilové hře se hosté přesto prosadili, když po Jeřábkově střele Daňo přihrál Nestrašilovi, který už střílel do odkryté branky. Do konce první třetiny navíc hosté zvýšili náskok na rozdíl tří branek zásluhou dorážky důrazného Daňa a střely Jeřábka, jenž se prosadil v čase 19:59.

Snížit mohl na začátku druhé třetiny v přesilové hře Kusko, Mazanec se však proti jeho střele přesunul včas. Hosté si v průběhu druhé třetiny spíše hlídali vedení a iniciativu přenechali Olomouci. Domácí si však přes pevnou obranu Ocelářů šance hledali jen těžce, a protože neuspěli ani ve dvou přesilových hrách, druhá třetina žádnou branku nenabídla.

Na začátku třetí části nepřidali čtvrtou branku Třince Roman ani Nestrašil - Romanova střela mířila vedle pravé tyče a Nestrašilův pokus pokryl brankář Lukáš. Z ideální pozice mezi kruhy poté střílel olomoucký Rutar, ale Mazanec byl také tentokrát pozorný. Nestačil až na dorážku Anděla, který využil skrumáže v brankovišti a dorazil puk do sítě. Hosté však využili trenérskou výzvu a pro postavení útočícího hráče v brankovišti gól po přezkoumání videa neplatil.

Naopak se počtvrté v zápase prosadili hosté, když samostatný únik zakončil úspěšně mezi Lukášovy betony Daňo a přidal tak svoji druhou branku v zápase. Pátou branku hostů vstřelil minutu před koncem zápasu Chmielewski.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (Olomouc): „Není to pro nás teď jednoduché s ohledem na to, v jaké sestavě nastupujeme, navíc po těžkém zápase na Spartě. Potřebujeme, aby hráči, kteří zůstali v sestavě, hráli na svém limitu, což se nám dnes nepodařilo. Měli jsme šanci na začátku zápasu, kdy Bambula nastřelil tyčku. Možná by se ten zápas vyvíjel úplně jinak, kdybychom se na začátku dostali do vedení. Dostali jsme pak gól v oslabení, který nám naopak vůbec nepomohl. Poté jsme se snažili něčeho chytit, ale nevyšlo to ani při vstřelené brance, kterou nám neuznali. Není to pro nás teď jednoduché, ale musíme se dívat na další zápas a na předkolo. Uděláme maximum pro to, abychom byli úspěšní. Někteří hráči jsou na hraně návratu do sestavy a jejich návrat směřujeme hlavně směrem k předkolu play off. Síla v našem týmu a kabině určitě je a věřím, že to v play off ukážeme.“

Vladimír Országh (Třinec): „Jsme rádi za důležité tři body i předvedenou hru. Od začátku to bylo vyrovnané utkání s velkým množstvím soubojů a velkou intenzitou. Hrálo se nahoru dolů a my jsme si pak pomohli třemi góly. Hlavně ten třetí gól do šatny byl důležitý, protože nás uklidnil. Dnes zahrály výborně speciální týmy, hlavně při ubráněném čtyřminutovém oslabení. Když bylo potřeba, tak nám zachytal také brankář. I když dnes Olomouc nastoupila v okleštěné sestavě, tak potvrdila to, co předvádí celou sezonu. Je to nepříjemný soupeř a těžko se proti ní hraje. Takto zvládnuté utkání nám před předkolem play off pomůže hlavně psychicky.“

SESTŘIH: Olomouc - Třinec 0:5. Oceláři přejeli Moru, zářil Daňo (2+1)
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 13:32. Nestrašil, 17:29. Daňo, 19:59. Nestrašil, 55:35. Daňo, 58:56. Chmielewski

Sestavy

Domácí: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, Galvas – Rutar, Plášek ml., Kusko – Navrátil, Olesz (A), Knotek (C) – Bambula, Klimek (A), Menšík – Strapáč, Anděl, Kučera – Kucsera.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Zahradníček, Smith, Roth, Kaňák, J. Jeřábek, M. Doudera, Mar. Adámek – Voženílek, M. Růžička (C), M. Roman – Nestrašil, Marcinko (A), Kurovský – Chmielewski, Hrňa, Dravecký (A) – Daňo, Buček, Holinka.

Rozhodčí

Hribik, Ondráček – Rampír, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4611 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud