Michal Koštuřík
14. července 2023 • 11:30

Kometa ho chtěla chystat pro MS, ale... Král míří za krajany do Finska!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let v zámoří, marný boj o místo v sestavě Toronta Maple Leafs. Obránce Filip Král (23) po konci smlouvy opouští americký kontinent a bude hrát v Evropě. V Kometě věřili v jeho návrat, měli pro něj připravenu stěžejní pozici na ledě, dobrý plat, vizi účasti na MS 2024 v Praze a v Ostravě. Realita? Potvrdily se informace deníku Sport a webu iSport.cz, Král se upsal na rok Pelicans Lahti.



Kometa se těšila na comeback perspektivního beka, jemuž hodlala dopřát veškeré podmínky k dalšímu růstu. Filipa Krále, jenž v poslední sezoně za mořem stihl první dva starty v NHL za kanadské Toronto, viděli trenéři po odchodu reprezentanta Tomáše Kundrátka do Třince v roli prvního obránce, na přesilovce, s vysokým ice-timem. Nedočkají se.

„Finská liga je jednou z nejlepších lig v Evropě a Pelicans jedním z nejlepších týmů v soutěži. Při mých rozhovorech s trenérem (Tommim Niemelou) se ukázalo, jak moc se organizace stará o své hráče na hřišti i mimo něj. Pro mě i mou rodinu to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme se rozhodli přidat se k Pelikánům,“ cituje Královo vyjádření pro klubový web ČTK..

„Mrzí mě to,“ nezapíral hlavní kouč Patrik Martinec.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud