25. června 2012 • 15:00

Hadamczik: Kvapil? Peníze mu zvedly sebevědomí, ale nad jeho kecy se povýším

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Současný trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik odpovídal na dotazy čtenářů serveru iSport.cz. Kouč bronzového týmu z květnového mistrovství světa ve švédsku a Finsku se krom jiného vyjádřil k Markovi Kvapilovi, který pod Hadamczikem odmítl reprezentovat.



Čtenář s přezdívkou Janek se reprezentačního trenéra zeptal na názory Marka Kvapila: "Markovi jsem hodně pomohl, je to dobrý hokejista, kterému chybí bojovnost a velké peníze mu zvedly sebevědomí. V případě adekvátní výkonnosti a zájmu reprezentovat se nad jeho kecy dokážu povýšit," nechal se slyšet Hadamczik.

Hokejový trenér reagoval i na dění fotbalového EURO a zastal se Milana Baroše. "Milana znám od svých sedmnácti let a mám na něj velice dobrý názor jak lidsky, tak fotbalově. Druhý nejlepší střelec historie, který v poslední době musel bojovat nejen proti soupeři, ale i vlastním fanouškům. Možná, kdybychom to otočili a on bojoval jen proti soupeři, tak dal i nějaký gól, který by nás posunul ještě výš. Kritika vůči fotbalistům byla celkově neúměrná," domníval se hokejový kouč.

K řadě vážných otázek dorazily také úsměvné dotazy. Jeden čtenář se podepsal jako Martin Straka a napsal: "Ahoj, bral bys mě ještě do repre?" Na což Hadamczik zareagoval: "Máš můj telefon, zavolej!:-)"

Odpovědi reprezentačního trenéra Hadamczika:

Alois Hadamczik

Jakub, 25. června 2012
Který klub v hokeji je pro Vás srdeční záležitostí? Jaké plány máte o budoucna s opavským hokejem? Děkuji za odpověď i za úspěchy s repre a přeji hodně štěstí do budoucna.
Srdeční záležitostí je Třinec, opavský hokej pracuje dobře s mládeží, potřebuje nutně, aby město rekonstruovalo stadion, v případě, že se tak stane, tak postoupit do první ligy. Zda je to reálné, nemohu nyní říci... Děkuji vám všem za otázky a přání, nyní mám další povinnosti.
dreamer, 25. června 2012
Dobry den zajimalo by me co jste si rikal s jaromirem jagrem na vyhlaseni zlaate hokejky??diky za odpoved .ma chut jeste reprezentovat?
Jarda deklaruje sám, že má chuť reprezentovat. Popřál jsem mu zdraví a aby dodržel slib, že jednou spolu ještě něco vyhrajeme.
ursula, 25. června 2012
DOBRY DEN GRATULUJI K 60. ,. JSTE MUJ NEJOBLIBENEJSI TRENER VUBEC..:)VEZMETE TOMA HERTLA DO REPREZENTACE ? POKUD ANO KDY ?.. AT JE TO CO NEJDRIV
Děkuji za gratulaci, udržte Hertla ve výkonnosti a vezmu ho co nejdřív.
Zemi11, 25. června 2012
Jak vzpomínáte na telefonát Rudy z Ostravy, který vám volal na MS ohledně nasazení Kováře? Většina fanoušků jeho rádoby vtipný krok odsoudila titulem "trapný" a chválila vás, že jste se s ním vůbec nevybavoval...
Seděl jsem se Slávou Lenerem, telefonát přišel jemu. S dotazem, proč chytá Kovář. Sláva mi telefon předal, já ani nevěděl, s kým mluvím. Na arogantní dotaz, proč chytá Kovář, jsem telefon vrátil Slávovi s větou: "Volá nějakej blb, polož mu to..."
Ivan Bárta, 25. června 2012
Dobrý den pane trenére, chci se zeptat, jestli byste byl ochoten vzít na ZOH do Soči vedle J. Jágra i P. Nedvěda (v případě, že by měli oba výkonnost a zájem)? Přeci jen, nebyli by to dva kohouti na jednom smetišti? Děkuji a přeji mnoho zdaru.
Soči je daleko, úvaha o nominaci je předčasná.
roman, 25. června 2012
preji vse nej k 60 narozeninám. jak to vypadá s hráčama k zoh v soči 2014..vzal by jste hrace havlata,plekance,erata,michalka ,krejciho,erata .atd?.. pokud by byli zdraví samozřejmě..? :))
Je důvod, proč bych je nevzal?
Zemič, 25. června 2012
Jaké pivo preferujete? A sledujete zahraniční fotbalové ligy - váš oblíbený tamější klub?
Gambrinus. Fandím Barceloně, protože hraje líbivý fotbal. Jsou to kouzelníci s míčem.
Martin Straka , 25. června 2012
ahoj bral by si mě ještě do repre?
Máš můj telefon, zavolej! :-)
ondras, 25. června 2012
zdravim..kdy plánujete vzít nanakou akci at už euro hockey tour nebo ms TOMÁŠE HERTLA NEBO RADKA FAKSU -- ted byli draftování --
Hertla budeme sledovat v lize, pokud bude mít výkonnost, může se objevit hned na prvním turnaji v listopadu. Faksa působí v zámoří, navíc je to hráč, který začínal s hokejem v Opavě, takže z toho důvodu, že působí za oceánem, nemůže být povolán.
Pavel, 25. června 2012
Dobrý den.Rád bych se zeptal jestli sledujete fotbalové EURO?A jakému týmu přejete vítězství?A jak moc se těšíte na olympiádu za 2 roky?
Euro sleduju, naši vypadli, což je velká škoda, teď přeji Němcům, protože k nim máme blízko. Soči je velký turnaj, přeji si, abychom měli hlavně zdravé hráče.
josef, 25. června 2012
Dobrý den pane trenére, velice Vás obdivuju. Přeji zlatý úspěch na MS. Jsem taky trenér ,chtěl jsem se zeptat kde berete inspiraci na cvičení.šlo by něco doporučit.
Děkuji za uznání. Doporučených cvičení je spousta, každý trenér si musí tréninkovou jednotku sestavit sám a tím tedy i výběr cvičení. Je nutno vědět, co danou tréninkovou jednotkou zamýšlíte.
Tonda, 25. června 2012
Dobry den, slysel jsem ze planuji spolecny sampionat v cesku a na slovensku, myslite si ze nam to slovaci v budoucnu oplati? a co rikate na lev praha a khl, zustane u nas kvalitni extraliga, nehrozi ubytek dobrych hokejistu? dekuji za odpoved, a gratuluji k uspechu na ms.
Byl bych rád, kdyby šampionát 2015 byl jenom náš, tzn. v Praze a Ostravě. MS ve dvou zemích se příliš neosvědčil.
Mirek, 25. června 2012
je pravda, že kontrolujete večerku hráčům? Podle mne je to dobře, tím se vyhnete skandálu z fotbalu, kde někteří se opijí...
Večerka? To bych cítil jako krok k ponížení. Hokejisti jedou na mistrovství světa za jasným cílem. Uspět.
donkey, 25. června 2012
Co říkáte na Radka Dudu? Podle mne to je pořád rebel. Viz. play off, kde rýpal do protihráčů. Myslím, že na MS by něco vyvedl, proto bylo dobře, že jste ho nevzal. Nepotřebuje i reprezentace trenéra jako jste Vy? Hlavně na hráče jako je Jan Rezek, Milan Baroš a další. Upadá morálka a místo hry se poohlíží po holkách. Je tam uvolněný režim. Nechcete dohlédnout i na fotbal? Michal Bílek jen chodí po hospodách s hráči viz. foto v novinách. Jinak je neschopný. Myslím, že pod Vašim vedením by si Baroš s tím co hrál neškrtl...
Radek Duda je svůj a nikdo ho nezmění, maximálně se na krátký čas přizpůsobí. Milana Baroše znám od jeho sedmnácti let, na rozdíl od vás, mám na něj velice dobrý názor, jak lidsky, tak fotbalově. Druhý nejlepší střelec historie, který v poslední době musel bojovat nejen proti soupeři, ale i vlastním fanouškům. možná, kdybychom to otočili a on bojoval jen proti soupeři, tak dal i nějaký gól, který by nás posunul ještě výš. Kritika vůči fotbalistům byla neúměrná, urážející, vždyť každý z těchto hráčů má svoje přednosti a umění. Nezapomínejme, že ve sportu se vyhrává i prohrává. Zachovejte sport sportem, je nutné brát jej jako zábavu, ne jako prostředí pro agresivitu a hulvátství.
kimous, 25. června 2012
Prozraďte jak to bylo s Ondřejem Pavelcem. Opravdu nemohl na MS chytat? Klub to nezakázal, pouze nedoporučil. Nebylo v tom i něco jiného? Před MS o tom mluvil na chatu i Robert Záruba, že si není jistí jestli to opravdu nešlo...
Ondra Pavelec je typ člověka, který chce vždy reprezentovat a je na reprezentaci hrdý. Jednoznačně chtěl chytat na mistrovství světa. Je nutno chápat i jeho obavy vůči svému zaměstnavateli v dané situaci.
Tomas Horky, 25. června 2012
Dobry den pane Hadamczik, mel bych na vas dotaz kdo jsou adepti na narodak z mladých talentovanych hokejistu jako jsou Hertl, Jaskin... Dekuji a at se dari..:)
Hertl a Jaškin určitě, slávista Krajíček už v ní je. Z hráčů ze zámoří je největším objevem Mrázek, další mladí musí upoutat svojí výkonností. Jako třeba Holík.
Malda, 25. června 2012
1.Co říkáte na zpracování hokeje v televizi? Podle mne nemá Česká televize konkurenci. 2. Posuzování zákroků na MS? Podle mne je správné volnější posuzování faulů. Hra je plynulejší a diváci vidí více tvrdých střetů. Trestal bych hlavně zákroky hokejkou. Silové zákroky, pokud tam není úmysl není není na zranění bych ponechal.
Česká televize dělá hokeji velmi dobrou reklamu.
Černajs, 25. června 2012
Dobrý den. V hokeji jste něco dokázal, proto mě zajímá Váš názor na uzavření extraligy. Myslím si, že je to hloupost, protože tím pak ztratí význam nižší soutěž. Nechápu vyjádření Mirka Vaňka, který je pro uzavření, ale nepředložil argument pro uzavření. Co si myslíte Vy? Rozumíte tomu, proč pánové Vaněk, Růžička, Petr Husička bojují za uzavřením extraligy? Nejvíce je slyšet pan Vaněk, ale proč nepředloží žádný argument.
Ze zkušenosti jsem byl striktně proti uzavření extraligy. Když dáte hráčům soutěživost, jsou o třídu lepší než byste je svolávali do práce zahrát si hokej. Ti manažeři, co chtěli uzavírat extraligu, v mých očích chtěli pohodlnost pro sebe. Každý má pravomoce a povinnosti.
Franta, 25. června 2012
Budete někdy trénovat v lize? V Třinci nebo Vítkovicích? U nároďáku máte smlouvu v podstatě až do důchodu:-)
Člověk nemá nikdy říkat nikdy. Ale momentálně si myslím, že už ne.
Janek, 25. června 2012
Co lze říct na názory Marka Kvapila? Podle mne pro něj reprezentace skončila, pokud vydržíte do roku 2015.
Jsem přesvědčen, že jsem Markovi v životě hodně pomohl, je to dobrý hokejista, kterému však schází bojovnost, momentálně mu velké peníze zvedly sebevědomí a proto se tak vyjádřil, kvůli mé kritice v jednom utkání. Jsem si jistý, že v případě adekvátní výkonnosti a zájmu reprezentovat, že se nad kecy umím povýšit.
Zdenek Drečák, 25. června 2012
Dobrý den, vše dobré k narozeninám. Chtěl jsem se zeptat na Vaše realitní tipy pro příští rok. Na Severní Moravě jste znám jako velmi šikovný a sběhlý v tomto oboru, a tak by mě také zajímalo, kdo je Vašim vzorem a jaké máte pro budoucí leta cíle.
Zatím žádné tipy nemám. Možná dám i na vaši radu :-)
Jenik, 25. června 2012
Dobrý den,jaký je Váš názor na T. Peteru- díkybohu na bývalého majitele Baníku a myslíte , že Baník míří spravným směrem, pokud máte nějaké informace? Děkuji za odpověď
Práce Tomáše Petery v Baníku mě hluboce zklamala. Rozebral Baník doslova do šroubku
Hedgehog, 25. června 2012
Dvě otázečky - nejprve chci znát Váš názor na rozdílnou tvář hokejové a fotbalové reprezentace u veřejnosti a za druhé - jak relaxujete,co třeba koníčky..?
Za to, že fanoušci, mají hokejisty rádi, za to všem děkuji a přeji si, aby to trvalo co nejdéle. Realxuji na sportovištích Buly Areny v Kravařích a teď odjíždím za teplem do Turecka.
Tomáš , 25. června 2012
Dobry den pane Hadamczik.:-) Otázky zní jasne, a myslim ze trápí vsechny fandy Ceskeho hokeje.Jak to bude v budoucnu s hokejem a mladezív CR ?..já si osobne myslim ze v budoucnu Cesky hokej uplne zanikne a velice me to jako skalniho fandu trípí :-(..predem dekuji za odpoved, a hodne zdaru.)
Nevěřím, že český hokej zanikne. Rozhodně si to nepřeju.
Jakub R, 25. června 2012
Dobrý den, Rád bych věděl , jestli vy jste jediný , kdo měl zájem reprezentovat Česko , protože jinak si to nedovedu vysvětlit. S veškerou úctou si myslím , že máme daleko lepší trenéry. Už jen to , co jste předvedl s Petrem Koukalem , kterého jste dospal bůh vi kdy. Vincour , který umí přitvrdit hru se do hry nedostal vůbec. A to vůbec nemluvím o MS loni. Tým jasný na zlato , celý turnaj bez prohry a potom jednou prohráváme .. půlka zápasu do konce a už si sedne Roman Červenka a všechno dopředu. Nelíbí se mi vás způsob trénování a upřímně nevím , jestli mám být rád , že jsme obhájili bronz , protože jsem doufal , že vaše smlouva do roku 2015 skončí tím dřív. Jsem za to rád , kvůli naším klukům , ale celkově je směšné , že Slováci mají lepšího českého trenéra než my. Očekávám , že odpovědi se nedočkám ..přesto díky ..
Těší mě, že v tomto názoru zůstáváte celkem sám. Vypadá to, že jsem vás někdy v minulosti poslal kamsi... Takže vás zdravím
Vítek, 25. června 2012
Dobrý den, pokud dodržíte smlouvu s reprezentací a po třech letech skončíte a jak jste říkal jsou to vaše poslední tři roky trénování nechtěl by jste přeasto konečně získat titul s Vítkovicema? Díky a přeju hezký den
Vítkovicím titul přeji, ale úvahami, co bude za tři roky, se nyní nemohu zabývat.
Martina, 25. června 2012
Dobrý den gratuluji k bronzu!!!Jsem od dvou let fanynka Třince a chci se zeptat proč jste od nás odešel a taky se chci zeptat jak vidíte šance Třince v tomto ročníku děkuji a přeji mnoho zdaru
Byl jsem v Třinci dlouho, v danou dobu změna prospěla jak mně, tak klubu. Tehdy jsem odcházel do Vítkovic, kde jsem prožil úspěšná a krásná léta. Letošní šance Třince nemohu posoudit, neznám trenéra, ani příliš doplnění kádru. Ale jsem neustále příznivcem třineckého hokeje.
PEPE11, 25. června 2012
Dobrý den kouči, jaký je Váš názor na změnu marketingového partnera Extraligy. Najít nového, neprověřeného partnera, nebo ponechat smlouvu klidně i za nižších platebních podmínek prověřené a platící BPA
BPA je dlouhodobým partnerem, který vždy dostojí svým závazkům. Marketing svazu ani extraligy není mou kompetencí. Kdyby tu byl partner důvěryhodný a zabezpečil větší finance, dostal by prostor.
David, 25. června 2012
Dobrý den ,chtěl bych se zeptat na Jirku Novotného,jestli vás nemrzí , že se nedostal do desítky nej hráčů ve zlaté hokejce. Pro vás je asi důležitým hráčem v teamu, když měl "A" na MS. Jak ho vy vnímáte ? Díky za odpověd.
Jirku vnímám jako výborného kluka, který tvoří jádro týmu. Už delší dobu si drží vysokou výkonnost. Je příkladný při plnění povinností. Vidím ho hodně vysoko, i když jsem ho v první desítce neměl.
Kubajz, 25. června 2012
Dobrý den pane Hadamcziku, troufl byste si na trénování nějakého klubu v NHL? A proč si myslíte, že se v NHL neprosazují žádní trenéři z Evropy? Děkuji a přeji další úspěchy s reprezentací.
Tak jako by měli trenéři NHL šanci se prosadit tady, tak ne menší šanci by měli naši trenéři prosadit se venku. Je to pouze otázka komunikace. Při současném zázemí v NHL je tam trénování jednodušší než u nás.
Vladislav Ženíěek , 25. června 2012
Dobrý den, můj dotaz směřuje do nedaleké budoucnosti. Chtěl bych se zeptat, jak vidíte českou mládež, je jisté, že jako většinu českých sportů v ní převládá nedostatek financí. Myslíte, že je z toho cesta ven? Děkuji.
Samozřejmě, že ekonomika hraje roli, nejen v hokeji, ale i při studiích, v jiných sportech nepochybně. Začíná mi ale scházet vůle, pracovitost, soudnost rodičů nepřivádět dítě jen za cílem, že z něj musí být nový Jágr. Je třeba naučit děti žít ve sportovním kolektivu, bavit se sportem a pak teprve vycházejí reprezentanti. Neúměrné cíle rodičů dětem sport znechutí.
Jana.P, 25. června 2012
Dobrý den pane Hadamczik v první řadě vám chci poblahopřát k narozeninám a také k bronzovým medailím.A zároveň se vás chci zeptat,jak to plánujete s Národním mužstvem do dalších let?Jestli budou třeba nějaké změny či jestli máte už nějaké plány jak ještě víc zlepšit výkon týmu aby jste i Vy dosáhl na tu vytouženou zlatou :) Děkuji a mnoho štěstí do dalších trenérských let :)
Těžko se plánuje dopředu, když nevíte, které hráče v daný termín budete mít k dispozici. Co je potěšující, spousta hráčů z Evropy získává zkušenosti a zlepšuje svoji výkonnost. Navíc v extralize se objevuje spousta mladých hráčů, kterým dáme šanci seberealizace.
hlavina miroslav, 25. června 2012
uz konesne uznate ze slovaci na ms boli lepsi
Podle umístění určitě.
Old. Tuch., 25. června 2012
Dobrý den pane trenére.Rád bych se zeptal jak to má s repre A.Kotalík a M.Malík dlouho sem je v nároďáku neviděl i když byli volní a myslím že by na to stále měli, navíc Aleš na to ještě určitě starej neni. A jak hodnotíte K.Nakládala? myslim že udělal obrovskej pokrok přitom na vrcholu zdaleka ještě není...Díky, hezký den
Kotalík byl často zraněný, v této sezoně neměl optimální formu, s Malíkem jsme letos nepočítali. Kuba Nakládal je příslib výborného beka pro budoucnost.
Martin, 25. června 2012
Jste zkušený trenér. Co říkáte na MS v podání Petra Nedvěda? Podle mne se probudil v pravou chvíli ve čtvrtfinále. Tam to bylo nejvíce potřeba. To samé Milan Michálek.
Musím s vámi souhlasit.
makrela, 25. června 2012
Zdravím, po vyřazení ze Stanley cupu Jaromír Jágr odmítl posílit reprezentaci. Udělal to samé co jiní před dvěma lety, které kritizoval. Jak se na toto díváte?
Jarda odvedl pro český hokej kus vynikající práce, ve svém věku má právo vyjádřit své momentální pocity
Petr Kolečkář, 25. června 2012
Tak špatně poskládané naše mužstvo jsem dlouho neviděl...ještě húř se to povedlo švédskému kolegovi ,který na poslední chvíli povolal další dva hrače z NHL..to naše mužstvo nemělo duši nehralo srdcem..někteří neměli formu jen jmeno..žádni nosiči vody..kdo měl formu stím se pohádate nebo nemluvíte..a potom ta vaše intuice.. nebylo by dobre si vzít příklad od ruského trenéra že vybral jen hrače momentální top formou v KHL a NHL ?
S takovým odborníkem jako jste vy bych měl v kádru Malkina, Ovečkina i zlato.
Gooryk, 25. června 2012
Jaká byla situace před mistrovstvím světa na pozici třetího brankáře? To znamená, když Tomáš Pöperle odmítl plnit funkci třetího brankáře? Je pravda, že vše v klidu neproběhlo? Můj názor je, že každý by měl chtít reprezentovat i třeba jako náhradník. Proto jeho rozhodnutí nechápu. Jak to vidíte Vy?
Přo situaci, která nasztala, tzn. že Pöpperle nechtěl být třetím brankářem, ale chtěl se připravit na další sezonu, jsme jednoznačně chtěli Mrázka. A je to jen dobře.
PetrN, 25. června 2012
Dobrý den. Proč jste podepsal smlouvu u reprezentace na další období před MS? Nebylo lepší počkat, až jak dopadne MS? Vždy a u všech sportů se, většinou čeká jak dopadne samotný šampionát.
Představte si, že ji nemám podepsanou ještě dnes... To, že mi někdo dává důvěru, je pro mě důležitější, než podepsaná smlouva.
libra, 25. června 2012
Lojzo, jaký máte auto a kolik aut? :) Máte něco od Applu? Jak teď odpočíváte, někde u moře?
Mám Audi A8, od Applu mám iPad, iPhone, k moři pojedu, chystám se do Turecka.
Honza, 25. června 2012
Dobry den,počítáte pořád s Petrem Nedvědem do reprezentace? diky a hodne stesti
Nominace se dělá až na podzim podle výkonnosti hráčů, věk není rozhodující.
tomas, 25. června 2012
Dobrý den, v první řadě vám chci popřát hodně úspěchů..a chci se zeptat jak se vám pařilo v českých budějovicích ? :-)
Děkuji za blahopřání. Když probíráte sestavu s dobrými lidmi, rozebíráte to pořád dokola, tak na vás padne i únava :-)
fairus fauzy, 25. června 2012
Zdravím, jak hodnotíte působení nových majitelů v Baníku Ostrava? Věříte v zachování fotbalu na Bazalech, osobně nechápu kdo to zaplatí...
Především jsou obětaví, záleží jim na tom, aby Baník zůstal slavným klubem. Fanoušci měli předešlé majitele vyhnat dříve... Aby Baník zachoval tradici, musí hrát na Bazalech. Jsem rád, že jsem k tomu svými výroky přispěl. Kdyby Baník nehrál na Bazalech, to je jako kdyby radní měli sedět třeba v Hošťálkovicích :-)
boba22, 25. června 2012
Dobrý den, bral by jste jednou Jaromíra Jágra jako asistenta k reprezentaci.Pokud ano myslíte, že by to přijal? děkuji
O tom jsem dosud nepřemýšlel, Jarda je zatím pořád platný na ledě, na další část otázky se zeptejte jeho :-)
Jirka, 25. června 2012
Zdravíčko, trenére. Rád bych se zeptal, jak to bylo s vaší mediální přestřelkou s p. Růžičkou při play off Slavia:Vítkovice. Mně se zdálo, že vše bylo oběma trenérama dobře promyšlené, aby jste hráče zbavili pozornosti a tlaku, který se tím převážil především na vás. Takový tah typu Mourinho :))
S Vladimírem Růžičkou spolu nemáme zásadní problém. Když hrajeme proti sobě, každý bojuje za své a za svůj tým. To je celé.
kika, 25. června 2012
V roce 2010 hokejiste vyhrali zlato a krome jagra a vokouna to hrali sami mladi hokejiste ,proc toto hokejisti co vyhrali zlato nenastoupili opet a znova? Zazite na unavene hrace nhl Taky proc nedavate sanci haskovi a nestavite jeho do branky?
Až u toho budete, nebudu vám vaše názory brát.
Michal.C, 25. června 2012
Dobry den pane Hadamcziku. Nemam dotaz jen Vam chci podekovat za ten krasnej hokej, co s narodakem predvadite. MS je jedno z mala obdobi kdy muze byt clovek hrdy na to, ze se narodil v CR. Takze dekujeme a uz privezte to zlato:)
Děkuji za sebe a za všechny hokejisty za vaše uznání. Kdyby byla většina našich fandů takových, tak by u sportu nebylo tolik nenávisti. Nikdo nechce podat špatný výkon, každý chce být v daném termínu nejlepší. To je můj vzkaz příznivcům.
Jakub, 25. června 2012
Jaká je vaše oblíbená kniha a film? Díky předem za odpověď.
Film S Tebou mě baví svět. Z knih mě bavily verneovky.
Jakub, 25. června 2012
Sledujete výkony brankáře A. Saláka? Nebylo by dobré, kdyby dostal šanci ukázat se v reprezentaci?
Se Sašou Salákem se do budoucna počítá, ale v této sezoně hrál v zámoří nižší soutěž, nebyl k dispozici.
Mirek, 25. června 2012
Dobry den chtel sem se zeptat proc vam prezdivaji ostravsky Mafian?
To říká jen malá populace neschopných... :-)
Josseff, 25. června 2012
Dobrý den,nejdříve bych chtěl dodatečně pogratulovat k narozeninám a poděkovat za medaili.Mám dotaz,proč je v současné době v našem hokeji,,trend,,stavět se macešsky až nepřátelsky k mladým hráčům,kteří odcházejí do zámoří a nedej bože se tam uplatní.Zákazy reprezentovat v U18,U20 se pomalu vkrádají do A teamu viz. přístup ke Kindlovi a Tlustému.Když vidím přístup k jiným hráčům viz Krejčík,Hertl,Jaškin,(často jste mluvil o jejich nominaci)v podstatě mají dveře do Arepre otevřené a hrají sotva ELH,na druhé straně hráči,kteří se chytili v NHL,nebo hrají farmu pod smlouvou a jsou téměř bez šance.Letos Vám hráli mladí třeba Sekáč a Novotný KHL,ale nebyli ani na přípravném soustředění.Musí mladí hráči hrát za Slávii,Vítkovice nebo Třinec,aby měli dveře do repre otevřené??Děkuji za podrobnější vysvětlení tohoto podivného ,,stavu,, a přeji pevné zdraví.Josseff
Při vašem názoru vám těžko vysvětlím, že všichni mají stejnou možnost reprezentace. Otázka Kindla je docela zvláštní, už v 17 letech jsem ho měl v nominaci dvacetiletých a už tehdy se necítil na to, že by byl sedmým bekem, proto nebyl nominován. Letos po turnaji v Brně měl být součástí týmu, měl být dopsán na soupisku až v průběhu mistrovství, nejdříve souhlasil, poté odmítl. Nejdřív musí být výkon, pak se můžu cítit na první pětku. Mladí hráči, kteří předčasně odcházejí, žádají přístup, výchovu, podmínky v klubech, pak bez slušného vychování, bez oznámení odcházejí neuváženě. K tomuto by musela být osobní diskuze a vysvětlení. Znám tyto zkušenosti s mládeží v Opavě. Jedinou podmínkou, kdy by mohli odcházet, kdy chtějí, by bylo, že by si rodiče museli hradit všechny náklady, což je pro spoustu lidí, potažmo hráčů nemožné. Proto musí existovat určité zásady.
JOSEF, 25. června 2012
Dobrý den, jaký je Váš názor na Lev Praha, celková situace týmu, bude tvořit "část" reprezentace ? Minulá sezóna na Slovensku nezanechala příliš dobré světlo /rozprodej týmu, dluhy... /
Vždy se tradovalo, že tým má mít kostru, tradici, tzn. mládež, že spousta hráčů má být z regionu, kde působí a z toho vyplývalo i divácké zázemí. Takže třeba to bude jedno velké divadlo. V národním týmu budou hrát jenom ti, kteří budou mít patřičnou výkonnost, nebude se hledět na klubovou příslušnost.
Fanynka, 25. června 2012
Dobrý den, chtěla by jsem vám moc pogratulovat k úspěšné sezoně. A chci se vás zeptat, proč jste na šampionátu při přebírání medailí neudělali žádné gesto směrem k tragicky zemřelým hokejistům? Slováci si třeba oblékli na předávání medailí dres s číslem 38 a při přebírání stříbrného talíře ho Chára poslal nahoru k Demitrovi. My jsme se o nich ani jednou nezmínili, teda až na vás při zlaté hokejce. To na ně hráči zapomněli? Nebo je nenapadlo nic udělat? Děkuju za odpověd. A budu vám držet palce do dalších sezon. :)
Jsem přesvědčen, že pro úctu k zemřelým hráčům se udělalo maximum, co bylo v našich silách. Záleží na každém jedinci, jak dál v životě vůči těmto kamarádům zachová.
Karolína, 25. června 2012
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak vnímáte situaci okolo českých juniorů. Přeci jenom v posledních letech podávají poněkud nepřesvědčivé výsledky. Nebudeme za pár let někde na úrovni Němců či Norů (jak v juniorech, tak v A-týmu repre)? Samozřejmě se přidávám ke gratulaci a přeji spoustu úspěchů jak v osobním, tak trenérském životě!
Děkuji za přání. Situace u výchovy juniorů byla alarmující a proto se začalo různými tréninkovými procesy (více soustředění národních týmů, práce s rodiči, aby hráči neodcházeli v ranném věku), tyto skutečnosti by měly vést ke zlepšení kvality. Ale než mladý sportovec doroste, trvá určitý čas, protože je třeba trpělivosti ze všech stran.
Michal Petružela, 25. června 2012
Dobrý den pane Trenére,myslíte si že vstupem českého týmu do KHL ztratí naše extraliga kvalitu?Tím myslím odchod dalších kvalitnějších hráčů do Lva?A váš názor na to,že se na území Česka bude hrát KHL?Přeju vám opožděně vše nejlepší k narozeninám.Michal
Zastávám názor, že si máme chránit českou extraligu, příchod jednoho týmu k nám je jenom upozorňování ruských boháčů na jejich finanční zázemí. Samozřejmě, každý kvalitní hráč, který z extraligy odejde, je ztráta pro diváka. Ale bohužel ekonomika rozhoduje.
Eduard, 25. června 2012
Dobrý den pane Alois, chtěl jsem se zeptat, jaký máte názor na současnou módu tetování. Líbí se vám to? Nepřipadá vám, že je toho už mezi sportovci až moc? Viz řada hráčů na probíhajícím fotbalovém EURu. Nepochybuji, že u hokejistů je to podobné, jen to pod dresem není tolik vidět. Děkuji za odpověď!
Každý člověk má různé chutě, proto to musíme akceptovat. Já nejsem zastáncem extravagancí.
Lukáš, 25. června 2012
Dobrý den pane trenére, moc obdivuju vaši funkcionářskou kariéru, ale hlavně kariéru trenérskou ! Rád bych se Vás tedy zeptal, jaké jsou podle Vás pravidla pro toho, kdo chce uspět v trenérském řemesle ? Určitě to bude použitelné i pro fotbalového trenéra .. : ) Někdo říká práce, někdo říká sbevědomí, co je tedy podle Vás důležité ? Moc děkuju za odpověď, a přeju hezký den a moc úspěchů v dalších bojích na lavičce a v životě !
Děkuji za uznání. Odpověď by musela být rozsáhlá a nějaké zásady se dají vystihnout. Znalost daného sportu, vzdělání, vůle a pracovitost. Vedle toho také orientování se v práci s lidmi, umět vybrat správné typy hráčů, kteří si umí vyhovět. Každodenní úsilí trenéra ve formě sledování, vývoje daného sportu. Hlavní věcí je poučit se z chyb, tím pádem se posouváte dál, umět prohrávat, protože pak se naučíte i vyhrávat. A také neměnit názor ze dne na den.

Alois Hadamczik během utkání Česka s Norskem
Alois Hadamczik během utkání Česka s Norskem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud