12. dubna 2013 • 17:42

Bojovník Průcha odchází z Petrohradu, šrámy si léčí na Floridě

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zásadních záležitostech ví jedno, druhé ne. Hokejový útočník Petr Průcha (31) končí působení v ruském Petrohradu, kde mu vypršel dvouletý kontrakt. A ten otazník? Přetrvávající potíže s krční páteří, které mu sebraly půlku sezony.



Vyhlášený bojovník, mistr světa z Vídně 2005, zdaleka neukončil léčbu nečitelného zranění. A vydal se na Floridu, kde by mu příznivé klima a další sada uvolňovacích masáží měli pomoci konečně setřást nepříjemné trable.

„Pořád mám problémy s krční páteří, odkud vznikají bolesti hlavy,“ hlásí Průcha z Miami pro iSport.cz. „Během sezony jsem schytal několik tvrdých hitů, které jsem dost cítil, ale všechny jsem přechodil, když to tak řeknu. Což nebylo dvakrát rozumný. V Petrohradu se mě snažili dávat do kupy, moc to však nepomáhalo. Takže až teď mám víc času na to dát se dohromady.“

Na Floridu vyrazil i s kamarádem Janem Kolářem, dlouholetým útočníkem Pardubic, který sám nedávno ukončil dlouhodobou léčbu utrženého ramene.
Za Petrohrad Průcha v sezoně stihl jen 37 utkání, dalších pět v play off. Víc kvůli zdravotním potížím nepřidal. „Těch hitů bylo víc a postupně mě vyřadily ze hry.

Naskočil jsem ještě na dvě utkání semifinále, s tím, že to zkusím a uvidím, ale dostal jsem další hit a ten mě v podstatě vrátil na začátek,“ popisuje Průcha, jenž v průběhu ročníku zažil i nečekaný kotrmelec v podobě vyhazovu kouče Miloše Říhy.

„Byl to šok pro všechny. Aby ne, když musel odejít trenér z první příčky celé KHL. Napsalo se o tom hodně, ale co přesně se tam stalo, to asi ví jen lidi z vedení a pan Říha,“ krčí Průcha rameny s tím, že se do dojednání dalšího angažmá v KHL nehrne.

„Představu mám, stejně jako nabídky. Ze všeho nejdřív si však chci být jistý, že budu v pořádku, jakmile vlezu na led a dostanu první hit. Nerad bych pokračoval v trápení, které mě pronásledovalo půlku sezony. Počkám klidně dva měsíce, až pak někde podepíšu.“

Rozhovor s Petrem Průchou čtěte v zítřejším vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud