25. února 2017 • 15:58

Kouzla jako od Jágra! Finský talent Floridy zostudil naráz tři soupeře

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stahovačka, otočka, druhá stahovačka, třetí… Panečku, to bylo představení. Skoro jako za dávných časů, kdy český veterán Jaromír Jágr s tučnákem na prsou motal v zámořské NHL své soupeře. Devatenáctiletý talent Panthers Henrik Borgström sice elitní hokejovou soutěž zatím nehraje, ale jeho kouzla na ledě se velice podobají těm, které dřív předváděla součaná hvězda Floridy.



Nehraje NHL, ani neválčí na farmě. Finský centr působí v univerzitní soutěži NCAA, ale ruce má jako ze zlata. Rodák z Helsinek, kterého Florida draftovala v roce 2016 ze třiadvacáté pozice v prvním kole, ukazuje velký potenciál.

Ve své první sezoně v zámoří dosud nasbíral 31 bodů (16+15), ale mezi povědomí hokejových fanoušků se dostal něčím jiným. V nočním utkání proti univerzitě ze St. Cloud vymíchal tři hráče najednou a později celý zápas i rozhodl.

Jeho chvíle slávy, kdy postupně obešel tři protivníky, se okamžitě stala hitem internetu a sociálních sítí. Stahovačky, které 191 centimetrů vysoký centr zvládá na jedničku, jsou velmi podobné těm, kterými v 90. letech bavil diváky Jaromír Jágr v NHL.

Bogström má do české legendy ještě hodně daleko a není ani jisté, že se vůbec dostane do prvního týmu Panthers, ale už nyní ukázal, že s pukem si na ledě rozumí velmi dobře.

Finský hokejista v dresu Floridy při draftu v roce 2016
Finský hokejista v dresu Floridy při draftu v roce 2016

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud