4. července 2017 • 17:23

Hvězdná rozlučka pro Havláta! Do Brna dorazí i Jágr, Chára či Eliáš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Martin Havlát se ve středu 9. srpna definitivně rozloučí s hokejovou kariérou. V 36 letech ji uzavře v Brně charitativní exhibicí mezi Havlát Teamem a domácí Kometou. K vidění bude řada hokejových hvězd včetně Jaromíra Jágra.



Účast přislíbili i Patrik Eliáš , Tomáš Hertl , Michael Frolík , Jakub Voráček , Martin Erat , Radim Vrbata, Marek Židlický , Zbyněk Michálek , Michal Kempný , Ondřej Pavelec či slovenské hvězdy Zdeno Chára a Marián Hossa. Dorazí i fotbalový brankář Petr Čech .

"Všechny kluky, kteří přijedou, znám. Máme dobré vztahy. S většinou jsem hrál, nebo s nimi trávil čas ať už na ledě, nebo mimo něj," uvedl Havlát na webu brněnského klubu. "Samozřejmě bychom mohli z mých bývalých spoluhráčů poskládat ještě jeden tým, ale to nejde. Ne všichni jsou v situaci, kdy mohou přijet. Ale většinu těch nejbližších tady budu mít. Doufejme, že do termínu zápasu budou všichni v pořádku, aby mohli dorazit," dodal.

Výtěžek ze vstupného poputuje na konto Nadačního fondu KOMETA a na rozvoj brněnské hokejové mládeže. Připraven je doprovodný program s autogramiádou. "Musím poděkovat majiteli klubu Liboru Zábranskému, že mi to umožnil. Chci si to celé užít. Speciální je, že kluci vyhráli mistrovský titul. Myslím, že lepší situace pro takový zápas být nemůže. A charitativní podtext je hlavní motivací. Všichni se spojíme pro dobrou věc," řekl Havlát.

Mladoboleslavský rodák v Brně hokejově vyrůstal a po konci v NHL, do níž vstoupil v sezoně 2000/01, absolvoval právě v Kometě poslední pokus o restart kariéry. Od loňského prosince trénoval s týmem, ale v týdnu před plánovaným startem v extralize koncem ledna se znovu ozvala bolest třísel. Nemohl tak s mužstvem prožít vítěznou cestu za extraligovým titulem.

Velký talent českého hokeje se v roce 2000 stal nejprve juniorským mistrem světa a další zlato získal o několik měsíců později i na seniorském šampionátu v Petrohradu. V roce 2011 si ještě odvezl bronz z mistrovství světa na Slovensku. Zahrál si také na olympijských hrách v Salt Lake City 2002 a ve Vancouveru 2010.

Martin Havlát s Chicagem došel až do Finále konference
Martin Havlát s Chicagem došel až do Finále konference

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud