27. června 2019 • 15:18

Slovenský hokejový svaz má nového předsedu. Volby jasně ovládl Šatan

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým předsedou slovenského hokejového svazu byl zvolen dlouholetý reprezentační kapitán Miroslav Šatan. Majitel čtyř medailí z mistrovství světa včetně zlata z roku 2002 a vítěz Stanleyova poháru dostal ve středeční volbě 229 hlasů, jeho protikandidát Jaromír Šmátrala 99. Dárius Rusnák se těsně před hlasováním vzdal kandidatury.



Čtyřiačtyřicetiletý Šatan, který byl v únoru uveden do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace, ve funkci nahradil Martina Kohúta. Ten vedl svaz od roku 2016 a jako svého nástupce podpořil právě Šatana, jenž se stal historicky osmým předsedou.

"Téměř 70 procent získaných hlasů beru jako silný mandát. O kandidatuře jsem se rozhodl před dvěma třemi týdny, takže jsem neměl moc času na agitaci," řekl po zvolení bývalý útočník Šatan. Úspěšnou hráčskou kariéru ukončil v roce 2014, tři roky poté se stal generálním manažerem slovenské reprezentace.

Kromě předsedy volili delegáti i další členy výkonného výboru, kam se spolu s Šatanem dostali i další bývalí reprezentanti Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel a Michal Handzuš.

René Fasel uvedl do Síně slávy IIHF Miroslava Šatana
René Fasel uvedl do Síně slávy IIHF Miroslava Šatana

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud