Miroslav Horák
3. prosince 2022 • 14:40

Jordán ví, kde bude po konci v Rusku hrát. Volí Švýcarsko a českého parťáka

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kometa Brno to nebude, ani Oceláři Třinec. Nepůjde vůbec o českou extraligu, ačkoli se o ní za oponou spekulovalo. Michal Jordán nedávno oznámil svůj odchod z KHL a jako další destinaci si podle informací iSport.cz vybral prestižní švýcarskou NL. Kam přesně půjde? Dvaatřicetiletý obránce míří do Rapperswilu, který v posledních letech tahá mezi špičku soutěže hvězda ligy Roman Červenka a kde působí i další český útočník Petr Čajka. Jordánův příchod v pondělí potvrdil i klub.



Od roku 2016 měl Jordán domov v Rusku. Aspoň ten hokejový. Někdejší bek týmu NHL Carolina Hurricanes (2014 – 16), za nějž odehrál 79 zápasů, odešel před šesti roky do Kazaně, odkud po jedné sezoně změnil kurz a vydal se do dalekého Chabarovsku. Tam se stal velmi populárním, na dresu nosil kapitánské céčko, za celek Amuru odehrál téměř tři sta duelů KHL. V tomto ročníku však jen 22 mistráků, po nichž se s vedením klubu domluvil na ukončení angažmá.

„Michal Jordán se rozhodl vrátit do České republiky z rodinných důvodů. Jeho manželka nemůže ze zdravotních důvodů s dětmi letět do Chabarovsku. V této těžké chvíli se Michal rozhodl připojit k rodině,“ prohlásil před týdnem generální ředitel Amuru Roman Kramar.

K bronzovému medailistovi z letošního šampionátu ve Finsku se začaly sbíhat zajímavé návrhy na pokračování kariéry, jak už dříve bylo zmíněno na iSport.cz, zkušený zadák pokračuje v aktuálně čtvrtém celku NL Rapperswil-Jona.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud