6.6.2019 • 10:00

Tři tipy na bikeparky v Česku. Kam s rodinou a kde si užít adrenalin?

Vstoupit do diskuse
0
  • Máme pro vás 3 tipy na bikeparky v Česku.

    Milujete rychlou jízdu a krásnou přírodu, nebo jen rádi zkoušíte nové věci? Vyrazte do bikeparku. Máme pro vás tipy na tři areály v Česku, kde si přijdou na své nejen zkušení bikeři, ale i začátečníci nebo rodiny s dětmi.

  • Bikepartk Lipno

    Počet tras: 3
    Celková délka: 8 km

    V Bikeparku Lipno najdete 3 trasy různých obtížností.Foto Profimedia

    Bikepark Lipno je zasazený do kouzelné přírody šumavských kopců. Najdete tu tři trasy různé obtížnosti. První z nich je značena modře a měří 1,8 kilometru, k dispozici máte však i o něco obtížnější červenou trasu s převýšením 180 metrů. Při jízdě na této trati narazíte na spoustu klopenek a dalších technických prvků, které nezklamou ani ty nejzkušenější bikery.

    Pokud vyrážíte do parku s rodinou, bude pro vás vhodnější spíše místní Floutrejl, tedy bezpečná terénní cyklotrasa, kterou zvládnou i ti nejmenší. V areálu bikeparku je navíc pro děti připraveno spousta dalších atrakcí, jako je například skákací hrad, animační programy nebo speciální kurzy jízdy.

  • Bikepark Kouty nad Desnou

    Počet tratí: 4
    Celková délka: 14 km

    Bikepark Kouty nad Desnou jsou největším areálem na Moravě.Foto Profimedia

    Bikepark Kouty nad Desnou leží zhruba dvacet kilometrů od města Šumperk a je největším bikeparkem na Moravě. Najdete tu celkem čtyři tratě s celkovou délkou tři kilometry, na jejichž začátek vás i s koly pohodlně vyveze šestisedačková lanovka.

    Nejlehčí modrá trať je určena jezdcům, kteří zatím nemají příliš zkušeností. Nepřekvapí vás tu žádná překážka a tak si můžete bez obav vyzkoušet rychlý sjezd. Zajímavostí je, že částečně vede po původní uhlířské cestě, kde jsou patrné terasy, na nichž se dříve pálilo dřevěné uhlí. Z toho se také odvíjí název této trasy – Uhlířská stopa.

    Černá, 500 metrů dlouhá trať s názvem Koutíkův sen, je naopak tou nejtěžší, kterou v areálu najdete. Je plná skoků a přírodních nerovností, s kterými si poradí už jen opravdu zkušení bikeři. Třetí rasa s názvem Stará Medvědice má charakter lesního freeridového trailu. Trasa je velmi zábavná, čekají vás tu terénní vlny, kořeny, klopené zatáčky a přírodní skoky. Poslední tratí, kterou máte možnost absolvovat je Hřebenovka. V její první polovině najdete pouze dva druhy překážek - klopenky a skoky. Druhá část této trasy vede po jednom ze zdejších hřebenů.

    Názvy tras i s jejich popisem a délkou naleznete vždy na přehledných mapách umístěných na startu (lanovka Medvědí hora) nebo v cíli (lanovka Liščí potok). Nemusíte se tak bát, že zvolíte tu, na kterou vám nebudou stačit síly nebo zkušenosti.

  • BikePark a FunPark Kopřivná pod Pradědem

    Počet tratí: 7
    Celková délka: 12 km

    Bikepark v Kopřivné nabízí dvě trasy pro rodiny s dětmi.Foto Profimedia

    Areál v Kopřivné nabízí vyžití nejen pro cyklisty, ale i všechny ostatní, kteří nevyhledávají adrenalinovou zábavu v podobě divoké jízdy na kole. V areálu si můžete zapůjčit například i horské koloběžky, zahrát paintball, vyzkoušet si lukostřelbu nebo lezeckou stěnu. Kopřivná je tak vhodným místem pro rodinnou dovolenou či pobyt s přáteli, kteří mají nejrůznější zájmy či požadavky.

    Místní bikepark nabízí trasy o celkové délce 12 kilometrů. Dvě z nich s příznačným názvem Family 1 a Family 2 jsou určené rodinám s dětmi. Na těchto tratích se nemusíte bát ani o ty nejmenší. Čekají vás tu příjemné lesní stezky bez překážek nebo prudkých sjezdů.

    Pokud si chcete užít více zábavy, vyzkoušejte raději místní Funtrail. Stezka má zpevněný a uhlazený povrch zbavený kamenů a je tak vhodná i pro mladé bikery. Najdete tu však i několik schovaných freeridových prvků, které mohou využít pokročilejší.

    Pro ty, kteří si chtějí během jízdy i trochu zamakat, a ne se jen vozit z kopce dolů, je určena trať Single Track, na které vás potrápí i mírné stoupání. Ti, kteří si naopak přišli užít pořádnou zábavu, ocení spíše trasu Freeride plnou lavicovitých skoků, boulí, dropů, zatáček a možností vyzkoušet si wallride.

    Poslední dvě trasy Gravity line a Downhill jsou určeny skutečně pokročilým jezdcům. Nabízí přírodní terén plný kamenitých a kořeněných pasáží, doplněný o hliněné skoky a technické překážky.


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}