9.6.2019 • 05:00

TOP hráčky MS ve fotbale žen: mašina se 180 góly a blonďatá Henry

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké nejzajímavější fotbalistky se představí na MS?

    V pátek odstartoval ženský fotbalový šampionát ve Francii. Představujeme vám jeho 10 největších hvězd, které se tu se svými týmy utkají o titul mistryň světa. Znáte je?

  • Megan Rapinoe

    Národnost: USA
    Aktuální tým: Reign FC
    Post: záložnice

    Třiatřicetiletá Megan Rapione fotbalově zraje jako víno. Ačkoliv rozhodně nepatří mezi nejmladší členky amerického týmu, je jeho velkou oporou. Pro Megan je letošní světový šampionát zřejmě posledním v kariéře, avšak není vyloučeno, že se americká matadorka díky své energii a skvělé hráčské technice podívá i na mistrovství v roce 2023.

    Megan RapinoeFoto Profimedia

  • Marta Vieira da Silva

    Národnost: Brazílie
    Aktuální tým: Orlando Pride
    Post: útočnice

    Tato útočnice je známá mezi svými spoluhráčkami i fanoušky jako Marta. Brazilská krajanka bývá právem považována za jednu z nejlepších hráček historie ženského fotbalu. Je držitelkou rekordního počtu ocenění od FIFA, která ji šestkrát vyhlásila jako fotbalistku roku. Na rozdíl od svého krajana Pelého se však Martě zatím doposud nepodařilo získat s národním týmem nejvyšší mezinárodní ocenění. Je však možné, že díky letošnímu šampionátu se to změní.

    Marta Vieira da SilvaFoto Profimedia

  • Christine Sinclair

    Národnost: Kanada
    Aktuální tým: FC Portland Thorns 
    Post: útočnice

    Christine Sinclair je jednou z nejlepších kanadských hráček všech dob. Během mistrovství světa se jí navíc může podařit předčít americkou legendu Abby Wambach, která drží světový rekord v počtu nastřílených branek na mezinárodních soutěžích. V současné době má Christine na svém kontě 180 gólů za národní tým, k překonání rekordu jí chybí už jen dalších pět.

    Christine SinclairFoto Profimedia

  • Eugenie Le Sommer

    Národnost: Francie
    Aktuální tým: Olympique Lyon
    Post: záložnice

    Eugenie Le Sommer je velkou oporou národního týmu Francie, stejně jako týmu Olympique Lyon, za který nastřílela už 257 gólů. Spolu se svými týmovými kolegyněmi je držitelkou devíti titulů mistryň Francie, sedminásobnou výherkyní francouzského poháru a šestinásobnou vítězkou Ligy mistrů. Titul z letošního mistrovství světa by tak bezesporu skvěle doplnil její sbírku trofejí.

    Eugenie Le SommerFoto Profimedia

  • Lucy Bronze

    Národnost: Anglie
    Aktuální tým: Olympique Lyon
    Post: záložnice, obránkyně

    Lucy Bronze je aktuálně hráčkou francouzkého špičkového týmu Olympique Lyon. Za svou kariéru však stihla vystřídat i řadu týmů v rodné Anglii. Hrála například za Manchester City, Liverpool nebo Everton. Když však přišla nabídka z Francie od aktuálně nejúspěšnějšího ženského týmu světa, nešlo podle Lucy odmítnout.

    Lucy BronzeFoto Profimedia

  • Lieke Martens

    Národnost: Nizozemsko
    Aktuální tým: FC Barcelona
    Post: záložnice, útočnice

    V roce 2017 přispěla Lieke Martens k famóznímu úspěchu svého národního týmu na mistrovství Evropy, kde nizozemské hráčky vybojovaly zlato. V témže roce ji FIFA ocenila také jako nejlepší fotbalistku roku. Ze šestadvacetileté útočnice Barcelony se stala nová superstar a bývá občas označována také jako Messi ženského fotbalu.

    Lieke MartensFoto Profimedia

  • Amandine Henry

    Národnost: Francie
    Aktuální tým: Olympique Lyon
    Post: záložnice

    Poté co odešel do fotbalového důchodu známý francouzký hráč Thierry Henry, našli si místní nového miláčka, a to dokonce i se stejným přijímením. Je jím Amandine Henry - záložnice Olympique Lyon. Ačkoliv má Amandine stejné přijímení jako bývalý hráč Arsenalu, jde pouze o náhodu. Ve fotbale si však se svým mužským protějškem blonďatá kráska rozhodně v ničem nezadá.

    Amandine HenryFoto Profimedia

  • Dzsenifer Marozsán

    Národnost: Německo
    Aktuální tým: Olympique Lyon
    Post: záložnice

    Německá záložnice s maďarskými kořeny je kapitánkou národního týmu. Po letních olympijských hrách v Riu, kde Němky urvaly prvenství patří k favoritkám i letos. Dzsenifer tehdy sehrála klíčovou roli, když dokázala skórovat ve finálovém utkání se Švédskem. Německo tak na svou záložnici opět spoléhá.

    Dzsenifer MarozsánFoto Profimedia

  • Alex Morgan

    Národnost: USA
    Aktuální tým: Orlando Pride
    Post: útočnice

    Alex Morgan bývá obdivována nejen kvůli své kráse, ale také skvělým fotbalovým výkonům. Oba tyto faktory zřejmě přispěly k tomu, že se útočnice Orlando Pride stala jednou z prvních žen v historii, jež se objevily na obálce hry FIFA - jedné z nejoblíbenějších her na světě.

    Alex MorganFoto Profimedia

  • Sam Kerr

    Národnost: Austrálie
    Aktuální tým: Chicago Red Stars
    Post: útočnice

    Ve svých pětadvaceti letech je Sam Kerr jednou z největších hvězd letošního mistrovství světa. Austrálie sice nemá v týmu mnoho fotbalových es, ale tato skórující mašina by svůj národní tým mohla na šampionátu dostat pěkně daleko. Není tak divu, že právě Kerr stojí za velkou popularizací fotbalu v Austrálii.

    Samantha KerrFoto Profimedia


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}