Autor: jab
12.9.2017 • 14:10

Na vlastní kůži. Štafeta Superlife vybojovala na Gigathlonu skvělé třetí místo

Vstoupit do diskuse
0

Gigathlon, který patří ve Švýcarsku k nejvýznamnějším sportovním akcím, zavítal podruhé do České republiky. Po loňské úspěšné premiéře na Lipně se závod přesunul do okolí rekreačního areálu Olšina, kde po celý víkend 2. a 3. září bojovalo na 220 závodníků z devíti zemí v pěti disciplínách (plavání, silniční kolo, horské kolo, In-line brusle, běh). Stejně jako v loňském roce se Gigathlonu zúčastnila i štafeta sportovní aplikace Superlife.  A byla to v podání "naší" pětice velká jízda...



Oproti loňské hvězdné štafetě, ve které startovala Eva Vrabcová-Nývltová, Tomáš Kraus či dálková plavkyně Adéla Černá, se letos do závodu postavil tým složený výhradně z uživatelů aplikace Superlife.

"Na sestavení týmu jsem měl jen šest hodin, což byl šibeniční termín, i s ohledem na minimálně dvě ženy v týmu. Superlife používám od samého začátku a tak mám již celkem přehled o uživatelích, kteří aplikaci aktivně používají, plní v ní výzvy a některé z nich znám i osobně ze srazů. Ne všem, které jsem oslovil, se ze začátku do závodu chtělo," prozradil se smíchem Martin Vrba, který vyhrál běžeckou výzvu o startovné a v roli kapitána byl pověřen sestavením týmu pro účast v tomto náročném vytrvalostním závodě.

Že měl šťastnou ruku při výběru členů svědčí fantastické třetí místo, které on a jeho věrní společně na Gigathlonu vybojovali a vylepšili tak umístění loňského týmu, který skončil čtvrtý.

Složení štafety Superlife
Plavání: Hani Vasquez
Horské kolo: Josef Šebesta, vítěz MTB výzvy
Silniční kolo: Pavlína Kosová 
In-Line: Michal Janko
Běh: Martin Vrba, vítěz běžecké výzvy

"Když mě oslovili, abych doplnila tým jako plavec, tak mě hned napadlo, že se asi zbláznili, když po mně chtějí, abych uplavala tři kilometry na volné vodě. Dnes už nebudu váhat nad odpovědí a hned řeknu ano. Moc jsem si to užila a všem kolem tohoto závodu vzdávám hold," rozprávěla nadšeně Hani Vasquez, která měla ve štafetě po oba dny na starost plaveckou disciplínu.

"Chtěli bychom velice poděkovat celému organizačnímu týmu v čele s hlavním organizátorem závodu Honzou Plachým a zejména všem dobrovolníkům, kteří byli naprosto skvělí, perfektně odváděli na svých stanovištích svou práci a i v nepříznivém počasí byli vždy plni úsměvů, dávali závodu srdce a rodinnou atmosféru. Všichni tito lidé mají náš obdiv," shodli se všichni členové týmu Superlife.

Počasí nebylo zrovna optimální

Klima nebylo závodníkům příliš nakloněno. Chladné, deštivé počasí, které po oba dny závod provázelo, je na tratích řádně potrápilo a všichni si tak sáhli na dno svých sil.

"Sešli jsme se zde skvělá parta a všichni jsme do závodu dali úplně vše. Před závodem by mně vůbec nenapadlo, že budeme bojovat o nejvyšší příčky," překvapilo Pavlu Kosovou.

"Trať byla perfektní a ač jsem předbíhal jednoho závodníka za druhým, se soupeři jsme se často stačili pozdravit, vzájemně se povzbudit a nebo prohodit pár vět pokud to v té rychlosti bylo možné. Byl to pěkný přátelský závod," dodal Martin Vrba.

VIDEO: Podívejte se, jak probíhal letošní Gigathlon

Přátelskou atmosféru závodu potvrdil i Michal Janko, kterému po závodě přišla poděkovat jedna z účastnic. Janko ji svou jízdou perfektně vytáhl a pomohl k lepšímu výsledku.

Sečteno podtrženo, štafeta Superlife končila na 3.místě. "Nemohu tomu vůbec uvěřit. Celý závod nás neskutečně podporovali naši přátelé ze Superlife, kteří nepřetržitě sledovali online výsledky, informovali nás, jak si stojíme, posílali nám mnoho povzbuzujících vzkazů a celý závod tak prožívali s námi, mnohdy víc než my sami," těšilo Josefa Šebestu, který ještě pokračoval.

"Je vidět, že Superlife není jen běžná aplikace pro zaznamenávání sportovních aktivit, ale je to zároveň komunita skvělých lidí, kteří při sobě stojí a vzájemně se podporují."


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}