2.10.2017 • 11:14

Zlatý hattrick zničila Kocumové poslední překážka: 45 minut jsem se v cíli klepala

Vstoupit do diskuse
0

Jak málo chybělo... Jak málo dělilo skvělý výsledek od SUPER výsledku - třetího zlata v řadě na mistrovství světa v extrémním překážkovém běhu Spartan Race. Patronka aplikace Superlife a bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Zuzana Kocumová v kalifornském Squaw Valley v sobotu nestačila jen na Kanaďanku Lindsay Websterovou a v náročném závodu, při kterém nejlepší ženy strávily na trati přes tři hodiny, za vítězkou zaostala o minutu a 43 sekund.



Pro Kocumovou je to další medailový úspěch po nedávném vítězství na mistrovství Evropy v Andoře. O světovém titulu se v sobotu rozhodovalo až na poslední překážce, při ručkování obě adeptky na zlato spadly, musely cvičit angličáky a Websterová udržela svůj náskok.

"Lindsay byla letos hodně dobře připravená. Do kopce byla i o kousek lepší. Je to druhé místo, ale nebýt Lindsay, která běžela výborně, tak strávím na trati klidně o deset minut déle. Ona mě donutila ze sebe vydat úplně maximum. Dala jsem do toho všechno," uvedla vyčerpaná Kocumová.

Závod v dějišti zimních olympijských her 1960 byl ještě náročnější než v minulých letech. Startovalo se v nadmořské výšce zhruba 1900 metrů, tisíce účastníků absolvovaly převýšení přibližně 1600 metrů a 38 těžkých překážek.

I tak je druhé místo senzační úspěch a dobrý vklad pro to, aby se o extrémních závodech začalo v Česku více a seriózněji mluvit. Kocumová se k průběhu závodu rozepsala na svém facebookovém profilu.

"Nevyšlo to, co by hrozně hezky znělo, co by se tak hezky dávalo do všech nadpisů - zlatý hattrick. Ale závod není o zkratkách a heslech. V reálu to byly více než tři hodiny neskutečné dřiny, kdy jsme s vítězkou Lindsay Webster bojovaly bok po boku od začátku až do konce. Nakonec zlato od stříbra dělila úspěšně daná jedna - poslední - překážka. Kdybych ji dala, mohlo to vyjít i na potřetí. Ale upřímně - udělala jsem hloupou chybu, ona došla dál a když si odmyslím vlastní ambice - a sen o zlatém hattricku - byla dnes o kousek lepší a zlato jí patří oprávněně," byla si vědoma 38letá rodačka z Liberce a pokračovala.

"Obě jsme dělaly 60 angličáků, což znamená, že byla o kousek rychlejší v běhu - nebo na překážkách. A o tom Spartan race je. Chtělo by se mi po dnešku napsat "totální likvidace celého těla, každého svalu v těle." Což neznamená, že když procházím kolem té rozhodující poslední překážky, necítím lítost a naštvání na sebe sama... A mě může hřát, že vím, že jsem na trati nechala skutečně vše a ještě 45 minut po doběhu jsem téměř nebyla schopna vyplnit formulář na dopingové kontrole, jak se mi klepaly ruce," napsala Kocumová.

Stříbro i ve štafetě

O necelých 24 hodin později se Kocumová postavila s Tomášem Satinským a Tomášem Tvrdíkem na start štafetového závodu. A české trio se opět vedlo výtečně, v konkurenci 27 zemí světa z toho bylo druhé stříbro!!!!

Kocumová průběh závodu opět popsala na svém facebooku.

"Po nesmírně vyrovnaném závodu, kde jsme ze sebe vydali i to, co tam po včerejšku vůbec nebylo, jsme v dramatickém závěru vybojovali druhé místo před Kanadou. A zase - kdyby se hrálo na kdyby, tak kdyby nebyl twister (překážka, pozn.red.) mokrý, mohlo to být zlato... Jenže on byl, a tak díky naší chybě jsme zde přišli o vedení, které jsme budovali hlavně na břemenech a v technických sebězích. Tým USA byl na této překážce jednoznačně lepší - bezchybný, oni se na mokré chyty vymlouvat nemusí. Gratulace k prvnímu místu," ocenila soupeře účatsnice olympijských her v Naganu.

Patronka aplikace Superlife Zuzana Kocumová skončila druhá na MS ve Spartan Race i ve štafetě Patronka aplikace Superlife Zuzana Kocumová skončila druhá na MS ve Spartan Race i ve štafetěFoto Facebook.com


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}